Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

22 Jul, 2009

CTAC-UGT DE CATALUNYA LAMENTA LA MANCA DE CONCRECIÓ DE ZAPATERO SOBRE LES REBAIXES FISCALS PER ALS AUTÒNOMS

Enviat per revistaautonom 14:20 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

El discurs del president del Govern durant el Debat de l'estat de la nació ha servit per anunciar la reducció en cinc punts del tipus de l'impost de societats per a les empreses de menys de vint-i-cinc treballadors, que són la gran majoria de les societats espanyoles. Així mateix, el president ha ofert un reflex equivalent de la fórmula per als treballadors autònoms en la seva declaració de l'impost de la renda. Però, la concreció d'altres mesures econòmiques per plantar cara a la crisi (ajudes a l'automoció, educació, etc.) xoca amb l'escassa concreció respecte de com mitigar la pressió fiscal en el col•lectiu d'autònoms.

Des de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) recordem al Govern que encara resta pendent l'actualització del sistema de mòduls, per tal d'adequar-los a la tendència de rebaixes fiscals de les grans empreses.

D'altra banda, també és esperançador l'anunci de formular una llei d'economia sostenible, sempre que aquesta realment respongui a les necessitats d'una reforma en profunditat del model productiu de l´Estat, atenent de forma particular els interessos d'autònoms i microempreses, que formen la pràctica totalitat de l'estructura empresarial estatal i catalana.

Per últim, des de CTAC lamentem que entre les mesures urgents per reforçar la protecció social no aparegui l'articulació de "l'atur per als autònoms", ja que els més de 165.000 treballadors per compte propi que s'han donat de baixa a tot l'Estat continuen sense cap prestació o, en el millor dels casos, ajudes mitjançant la renda d'inserció.

348 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink