Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

7 Oct, 2008

Els aturats que vulguin fer-se autònoms podran capitalitzar fins al 60% de l´atur

Enviat per revistaautonom 19:41 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
Amb la unanimitat dels vots del Congrés de Diputats es va aprovar la setmana passada una proposició no de llei presentada inicialment pel Partit Popular i esmenada després pels grups del PSOE i CiU, en la qual s’insta al Govern de l´Estat que augmenti el percentatge de capitalització de la prestació per desocupació del 40% al 60% per a aquells aturats que decideixen convertir-se en treballadors per compte propi en la forma que reglamentàriament es determini.
La reglamentació d´aquesta aprovació es podria incloure en la tramitació de la Llei de pressupostos, per tant, l´entrada en vigor de la mesura seria el proper 1 de gener.
S´estima que en aquest 2008, al conjunt de l´Estat, seran prop de 80.000 desocupats els que optaran a la capitalització i, amb la nova mesura, es podria arribar al llarg del 2009 a 110.000 i 120.000 persones. L´augment del percentatge de capitalització suposarà un increment mitjà de 2.400 € en el pagament únic per persona. Cal tenir en compte que el percentatge que resta de la prestació també es capitalitza, però a través del pagament de les quotes de la Seguretat Social.

Des de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) es valora positivament aquest increment, tot i que l´objectiu a assolir és la de capitalitzar el 100 % de la prestació.



1129 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink