Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

3 Abr, 2009

El Tribunal Laboral de Catalunya crea un organisme extrajudicial per autònoms dependents

Enviat per revistaautonom 12:35 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
El Tribunal Laboral de Catalunya (TLC) ha creat el Tribunal TRADE, un organisme extrajudicial específic per als autònoms econòmicament dependents amb l´objectiu de resoldre els conflictes laborals amb les empreses on executen la seva activitat professional i d´aquesta manera "ampliar l´àmbit funcional" del TLC, va assegurar el president del patronat de la Fundació Privada Tribunal Laboral de Catalunya, Salvador Álvarez.

El Tribunal TRADE consta de la mateixa propornt del Treball, Pimec, CC.OO., UGT i USOC. Així mateix l’òrgan creat tramita conflictes de quatre sectors laborals: construcció, asseguradores, agents comercials i mitjans de comunicació. L’estat espanyol té un comput de prop de 4.800 inscripcions al registre d´autònoms dependents.

Al 2008, la mediació del TLC va evitar 24 de les 44 vagues que es van tractar, que va suposar acords amb 25 empreses i 2.382 treballadors. Els dos motius més freqüents de conflicte al TLC van ser la retribució (21%) i la jornada laboral (20%), mentre que els sectors d´activitat que van plantejar més procediments van ser el metall (35%), els transports (13%), la sanitat (10%) i la química (9%).



565 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink