Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

10 Mai, 2007

Els autònoms podran contractar els seus fills menors de 30 anys

Enviat per revistaautonom 09:26 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

CiU i PSOE pacten la majoria d´esmenes a la Comissió de Treball

Els treballadors autònoms podran contractar, com a treballadors per compte d´altri, els fills menors de trenta anys, encara que hi convisquin, tot i que no tindran la cobertura per desocupació. Aquesta és una de les diverses novetats que s´han acceptat a la Comissió de Treball i Assumptes Socials i que es trameten al Congrés de Diputats per tal que les ratifiqui el proper 10 de maig. Cal destacar tot el paquet d´esmenes pactades entre els grups de Convergència i Unió i el PSOE per introduir vàries modificacions a l’Estatut del Treball Autònom que, sobretot, milloren les ajudes als emprenedors i el grau de protecció social.

Entre aquestes millores també destaca la cobertura pels accidents de treball in itinere (els accidents que es produeixen quan el treballador va o torna del lloc on ha prestat la seva activitat). Un altre dels aspectes importants de les esmenes millorades és l´aplicació global de la jubilació anticipada, o sigui, a tots els autònoms amb activitats penoses i a tots els autònoms pròxims a l’edat de retirar-se i que hagin cotitzat prou per no necessitar una pensió amb complements a mínims.

Una altra de les esmenes pactades, i que és rellevant, és la protecció de l´habitatge del treballador autònom com un bé no embargable en cas de fallida, malgrat que el creditor sí que podrà actuar contra el vehicle.

Pel que fa als treballadors autònoms econòmicament dependents, els que tenen el 75% d’ingressos d´una sola empresa, disposaran de 18 dies hàbils de vacances pagades, gràcies a l´acord CiU-PSOE, en comptes dels 15 que hi havia al text anterior. També cal esmentar el reconeixement del dret de suspensió de contracte dels autònoms dependents en situacions d’exercici de dret de maternitat i paternitat, que representa un pas més en l´equiparació de la dona autònoma respecte de l´assalariada.



615 lectures

10 Mai, 2007

La CTAC participa a la xarxa de treballadors per compte propi d´Amèrica Central amb la voluntat de cooperar

Enviat per revistaautonom 09:22 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Un dels fenòmens més generalitzats a tots els països en vies de desenvolupament, i particularment als de l´Amèrica llatina, és la forta expansió els últims anys de la denominada “economia informal”, que afecta fonamentalment el comerç minorista, però que també es detecta als sectors productius i de serveis a les empreses i les famílies.

És en el marc d´aquesta realitat que el president de la CTAC, Salvador Duarte, amb Jaume Soler, tècnic de la Fundació Comaposada, es van reunir l´11 i 12 d´abril a San Pedro Sula (Hondures) amb la xarxa de treballadors per compte propi SEICAP. Aquesta xarxa aplega diferents organitzacions centreamericanes que conformen un punt de trobada on intercanviar les diferents realitats i experiències dels països que la composen, i alhora actua com a motor ideològic i estratègic que planifica i coordina les polítiques comunes. En aquesta trobada hi van participar 7 entitats de base sindical procedents dels 6 països d´Amèrica Central, per començar a elaborar un pla estratègic conjunt regional. La trobada és una de les activitats del Programa del sector informal a Amèrica Central, que compta amb el suport de l´Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

El president de la CTAC, Salvador Duarte, va assegurar que la CTAC vol ajudar, des d´un punt de vista tècnic, al desenvolupament de propostes per tal d´aconseguir-ne la regulació en el marc legislatiu dels respectius països.

400 lectures

10 Mai, 2007

Els joves empresaris podran optar a microcrèdits de 15.000 euros

Enviat per revistaautonom 09:20 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Els joves amb menys recursos que vulguin posar en marxa la seva pròpia empresa compten des d´ahir amb una eina més per fer el seu somni realitat. L´Instituto de la Juventud (Injuve) i l´Obra Social de “la Caixa” han dissenyat el primer programa de microcrèdits per aquest col·lectiu. En definitiva, es tracta de préstecs en què no es necessita aval i sota unes condicions econòmiques més amables que les d´altres tipus de productes bancaris del mercat.

El programa s´adreça a joves menors de 35 anys que tinguin dificultats per accedir a altres fonts de finançament per sufragar les seves iniciatives empresarials. Se´ls donarà el 95% del cost total de projecte, amb una quantia màxima de 15.000 euros, que podrà arribar als 25.000 euros en situacions degudament justificades.

El termini d´amortització serà de cinc anys, més sis mesos de carència optatius. I el tipus d´interès del 5 per cent, que es mantindrà fix durant tota l´operació. La comissió d´obertura s´ha estipulat en el 0,50 per cent, la d´estudi serà del 0,25 per cent i la d´amortització anticipada, del 0 per cent.

Un dels requisits que exigeix l´Injuve per concedir aquests microcrèdits és que l´empresa que serà objecte del préstec iniciï la seva activitat o l´hagi iniciat en un període inferior a un any. Excepcionalment, aquest termini es podrà ampliar a dos anys, sempre que no es tracti d´un refinançament.

Per sol·licitar aquests préstecs intercediran aquestes entitats: Red Araña, Comisión Española de Ayuda al Refugiado (CEAR), Confederación de Desarrollo Rural (COCEDER), Confederación Española de Discapacitados Físicos y Orgánicos (COCEMFE), Fundación Radio Ecca i Unión de Profesionales y Trabajadores Autónomos (UPTA-España). Aquestes entitats, a més d´assessorar tècnicament els joves per donar forma a la seva empresa, s´encarregaran de proposar davant l´entitat bancària el seu suport econòmic al projecte. Malgrat això, l´última paraula per al finançament sempre la tindrà l´entitat financera.



482 lectures