Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

20 Gen, 2009

El ministre de Treball sospesa la prestació de 600 € per a autònoms en atur

Enviat per revistaautonom 12:12 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
El ministre de Treball ja té sobre la taula el document de la comissió d´experts constituïda pel Govern i les organitzacions d´autònoms, que planteja la prestació per als autònoms que van a l´atur. Aquesta proposta es concreta en una prestació de desocupació de 600 euros durant sis mesos per a autònoms que hagin cotitzat el 3% de la base de cotització (entre 24 i 30 euros) durant, almenys, un any, per articular una prestació per cessament d´activitat per a aquest col·lectiu de treballadors.

El ministre va insistir que la futura prestació ha de ser de caràcter contributiu, és a dir, que s´haurà d´haver cotitzat per poder cobrar-la. De moment, el disseny de la prestació encara està en procés d´estudi, ja que es tracta d´una qüestió "jurídicament molt complexa". L´objectiu és abordar aquest tema al Consell Estatal de l´Autònom, que es constituirà d´aquí a dos o tres mesos, així com en el diàleg social. Per a Corbacho “l´autònom té un problema en aquest país. Té uns determinats nivells de protecció, però no té dret a prestació per cessament d´activitat".



Cal recordar que la proposta dels experts planteja que la prestació sigui gestionada per les mútues de treball. Parla d´una percepció del 75% de la base liquidable (equivalent a 600 euros en la majoria dels casos) que podria percebre´s després d´haver cotitzat, com a mínim, durant un any. La iniciativa de la comissió podria servir de base al Govern per elaborar un projecte de llei que, en la seva opinió, hauria de ser tramitat per via d´urgència.

Per a les organitzacions d´autònoms, la proposta que està sobre la taula respon als principis de contributivitat, solidaritat i sostenibilitat financera, ja que no requereix aportació dels Pressupostos de l´Estat. "No es pot dir no a una prestació que es pot finançar. Ningú pot dir no a l´atur per als autònoms per aquest motiu, perquè els experts han demostrat que és autofinançable".



671 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink