Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

7 Oct, 2008

La falta d´activitat i els impagats són les principals causes de la problemàtica que pateixen els autònoms

Enviat per revistaautonom 19:50 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

El nombre d´autònoms lleidatans segueix disminuint

A començament d´any es comptabilitzaven a la nostra ciutat un total de 47.182 treballadors per compte propi. A final de setembre, només nou mesos després, la xifra s´ha reduït a 46.461.
Segons el Ministeri de Treball i Immigració, durant aquest període, s´han registrat a Lleida 721 baixes al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA).

El nombre d´afiliats autònoms durant el mes de setembre de 2008 ha sofert un descens del 0,44%, respecte al mes d´agost, és a dir, es comptabilitzen 206 autònoms menys.

Pel que fa al conjunt de l´Estat i per sectors, tots aquells on es mouen els treballadors autònoms estan afectats, destaquen la construcció amb 4.325 autònoms menys, el comerç amb 2.124 i les activitats immobiliàries amb 494.

Fins i tot l´hostaleria, un sector que encara no havia patit aquesta situació, ha presentat 1.924 baixes de treballadors per compte propi respecte al mes anterior.

La falta d´activitat i els impagats són les principals causes de la problemàtica que pateixen els autònoms. També la situació actual està afectant les empreses familiars, que estan aclaparades per la crisi i per les condicions financeres.

CTAC considera que la pèrdua d´ocupació autònoma continuarà durant tot l´any.
En tot cas, l´estadística confirma les propostes de CTAC que s´han d´accelerar les inversions públiques previstes, en especial les relacionades amb la rehabilitació d´habitatges, locals comercials i serveis de turisme, amb la finalitat de millorar el treball a la construcció i fer més competitius els negocis de comerç i oci.





8105 lectures

7 Oct, 2008

Vuit de cada deu autònoms catalans qualifiquen la crisi de “greu”

Enviat per revistaautonom 19:48 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
Els estralls de la crisi econòmica estan passant factura a diferents sectors on majoritàriament hi és present el treball autònom. En aquest sentit, la majoria dels autònoms que es ressenteixen de l´actual conjuntura econòmica pertanyen al sector de la construcció, el transport i el comerç. Els autònoms consultats asseguren que la crisi els està passant una factura molt cara. Un dels sectors afectats és el de les teràpies naturals. S´hi viuen situacions de disminució de la facturació d´entre un 30 a un 45%. L´explicació és que els habituals consumidors de les teràpies han dilatat les seves visites o fins i tot han decidit suprimir-les. Les visites costen d´entre 50 a 80 euros. Hi ha també el cas d´un autònom vinculat a la construcció, la crisi li ha caigut al damunt com una llosa. Mentre fa uns anys ocupava més de deu persones, ara, sumats els socis, són tan sols quatre, i han passat de facturar 45.000 euros a facturar-ne 6.000. Els bancs els han tancat l´aixeta financera, i amb aquest panorama desconeixen quin futur tindran ni fins quan podran aguantar.

Cal tenir en compte que, en tan sols un any, els autònoms que han entrat en processos concursals s´han multiplicat per cinc.


746 lectures

7 Oct, 2008

El Ministeri de Treball ultima el registre dels trades

Enviat per revistaautonom 19:44 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
El proper 12 d’octubre és el termini màxim que tenen tots els treballadors/es autònoms econòmicament dependents (Trades) del sector del transport i agents d’assegurances, per tal de comunicar a les seves empreses que compleixen els requisits per ser trades, o el que és el mateix, que almenys el 75% dels seus ingressos depenen d’una empresa.

És important que el treballador/a ho comuniqui dins el termini establert, ja que si no ho fa, podria perdre, per exemple, la capacitat de guardar la seva antiguitat a l´empresa en qüestió, o l´empresa li podria plantejar altres condicions. Per tant, notificar a temps la seva situació ha de donar garanties per tal que es respectin les seves antigues condicions laborals.

El nou contracte redactat permet que aquests treballadors puguin acudir al jutjat social en comptes del mercantil per tal de resoldre qualsevol conflicte que puguin tenir entre l´empresa i el treballador/a.

El reglament obligarà a inscriure´s en el nou registre que el Ministeri de Treball està acabant de detallar. Una de les novetats d´aquest nou registre és que caldrà posar per escrit la indemnització que cobraria el treballador/a en cas que es rescindís el contracte.

Cal recordar que, aproximadament uns 60.000 agents d’assegurances i uns 120.000 transportistes són els que tenen aquest temps per acabar notificant a les empreses que compleixen dits requisits com a trades.


859 lectures

7 Oct, 2008

Els aturats que vulguin fer-se autònoms podran capitalitzar fins al 60% de l´atur

Enviat per revistaautonom 19:41 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
Amb la unanimitat dels vots del Congrés de Diputats es va aprovar la setmana passada una proposició no de llei presentada inicialment pel Partit Popular i esmenada després pels grups del PSOE i CiU, en la qual s’insta al Govern de l´Estat que augmenti el percentatge de capitalització de la prestació per desocupació del 40% al 60% per a aquells aturats que decideixen convertir-se en treballadors per compte propi en la forma que reglamentàriament es determini.
La reglamentació d´aquesta aprovació es podria incloure en la tramitació de la Llei de pressupostos, per tant, l´entrada en vigor de la mesura seria el proper 1 de gener.
S´estima que en aquest 2008, al conjunt de l´Estat, seran prop de 80.000 desocupats els que optaran a la capitalització i, amb la nova mesura, es podria arribar al llarg del 2009 a 110.000 i 120.000 persones. L´augment del percentatge de capitalització suposarà un increment mitjà de 2.400 € en el pagament únic per persona. Cal tenir en compte que el percentatge que resta de la prestació també es capitalitza, però a través del pagament de les quotes de la Seguretat Social.

Des de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) es valora positivament aquest increment, tot i que l´objectiu a assolir és la de capitalitzar el 100 % de la prestació.



1130 lectures

7 Oct, 2008

Es multipliquen per 5 els processos concursals en el col·lectiu d´autònoms

Enviat per revistaautonom 19:38 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
La CTAC recorda als treballadors autònoms catalans que la millor manera de fer front a la crisi és unir-se i treballar d’una forma coordinada
Els serveis jurídics de la Confederació de Treballadors denuncia que en tan sols nou mesos s´han multiplicat per cinc el nombre d´expedients relacionats amb processos concursals que ha atès aquesta organització. Aquesta dada és un clar reflex de les conseqüències que està tenint l´actual crisi econòmica en el col·lectiu d´autònoms de Catalunya, on tant sols en el mes d´agost es van veure obligats a donar-se de baixa del RETA (Règim Especial de Treballadors Autònoms) 3.800 treballadors (la mateixa quantitat que en el trimestre anterior)
En aquest sentit, des de la CTAC es recorda als autònoms que disposen de les Oficines d’Atenció a l’Autònom on podran de manera individual i personalitzada trobar respostes, formació i informació, ja que per a la CTAC aquest assessorament pot suposar la continuïtat del projecte empresarial de l’autònom.



725 lectures

7 Oct, 2008

L´Estatut de l´Autònom i el comerç al Vallès Oriental

Enviat per revistaautonom 19:34 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
El passat dijous 18 de setembre va tenir lloc al Casino de Granollers la primera trobada d´autònoms, en el transcurs de la qual es va desenvolupar una interessant xerrada sobre l´Estatut del Treball Autònom i com afecta el món del comerç. La xerrada, que va moderar el periodista David Bassa, va comptar amb la presència de la regidora de Comerç, Andrea Canelo, l´exdiputat al Congrés i advocat de l´Estat, Manel Silva, el president de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, Salvador Duarte, el president del Gran Centre de Granollers, Amadeu Barbany, i el president de l´Associació Catalana dels Treballadors per Compte Propi del Vallès Oriental (entitat conveniada amb la CTAC), Frederic Moreno. Aquest acte va aplegar prop d´una cinquantena de persones. En primer lloc, el Manel Silva va parlar de tot el procés des de l´any 1994 fins al 2007 que va portar l´aprovació de la Llei de l´Estatut del Treball Autònom (LETA) i de la conveniència de fer un estudi sobre el desenvolupament de l´Estatut en la seva fase de reglament, que en alguns extrems s´ha vist alentida. Salvador Duarte, president de la CTAC, va manifestar que “ara tenim Estatut, però la veritat és que encara no tenim res, perquè falta desenvolupar-lo”. Duarte va situar l´actual llei com la més avançada d´Europa en aquesta matèria, però va alertar que l´actual marc econòmic estava afectant també el treball per compte propi, amb una baixa de 4.800 autònoms. Finalment, Duarte va recordar la necessitat de constituir una subcomissió de la fiscalitat dels autònoms, a partir de la iniciativa de CiU.
(Segueix)
615 lectures

2 Oct, 2008

Catalunya va perdre a l'Agost 3.800 treballadors autònoms, el doble que tot el trimestre anterior

Enviat per revistaautonom 16:25 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
La CTAC insta al govern de l’estat i al català a impulsar el desenvolupament de l'Estatut del Treball Autònom

Les dades avançades pel Ministeri de Treball reflecteixen com la crisi està afectant amb una gran virulència el col·lectiu de treballadors autònoms. En només tres mesos, en el conjunt de l'Estat, s'han destruït més de 30.000 petits negocis, el 20%, a Catalunya.

Pel que fa a casa nostra, només el passat mes d'agost 3.800 treballadors catalans per compte propi es van donar de baixa del RETA, gairebé el doble que els 2.030 que ho van fer durant el trimestre anterior.
Des de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) es considera que si continua aquesta dinàmica destructora d'ocupació per compte propi, l'any pot acabar amb 150.000 autònoms menys a nivell estatal i uns 30.000 menys a Catalunya.
Actualment, al nostre país hi ha 589.711 treballadors i treballadores autònoms, repartits per províncies de la següent manera:
Barcelona 412.612
Girona 67.387
Lleida 45.667
Tarragona 63.045
Catalunya 589.711
(Segueix)
614 lectures

2 Oct, 2008

El número d’autònoms immigrants s’apropa els 44.000

Enviat per revistaautonom 16:23 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
Catalunya continua sent el territori amb més autònoms immigrants de tot l’Estat seguit de Madrid, el País Valencià i Andalusia, amb 43.996 autònoms. En un clima de davallada generalitzada de l’ocupació autònoma, el col·lectiu immigrant registra respecte el mes anterior, una petita davallada de 70 persones.

Per sectors, la construcció continua sent el que té més autònoms amb el 23’73 % del conjunt d’autònoms immigrants catalans, tot i així la construcció continua sent un dels sectors que està disminuint. Així, el nombre de nouvinguts donats d’alta del règim d’autònoms, ha perdut 219 persones. Els altres sectors amb més percentatge d’autònoms, comerç i reparació de vehicles, activitats immobiliàries i de lloguer, així com hosteleria han assolit petits augments tant en números absoluts com en percentatge.

Pel que fa als països de procedència, el col·lectiu més nombrós és el romanès amb 5.716 autònoms, tot que és un dels col·lectius que han davallat respecte el mes anterior. En canvi, el col·lectiu més nombrós darrera el romanès, és el xinès, que ha tingut un lleuger increment.

El percentatge d’autònoms immigrants respecte al conjunt de règims dels treballadors estrangers es situa en el 7’64%



576 lectures

2 Oct, 2008

Panrico negocia el primer “conveni” d´autònoms

Enviat per revistaautonom 12:50 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
L´Estatut del Treball Autònom recull l´opció que les empreses signin pactes amb els representants dels treballadors, semblants als convenis, per als autònoms econòmicament dependents (aquells treballadors que tenen més d´un 75% del total d´ingressos que prové d´una sola empresa).
Panrico serà la primera empresa, segons les parts negociadores, a signar aquest tipus de conveni. Aquest grup empresarial compta amb prop de 3.000 repartidors, el 75% dels quals són autònoms econòmicament dependents, segons dades de la societat.
La base per a l´acord d´interès professional són els pactes regionals que el grup de pastisseria industrial ja havia signat anteriorment amb els treballadors.
L´acord, encara en procés de negociació, i que probablement estigui preparat a l´octubre, recull els drets d´aquests treballadors. Actualment, cada un d´ells rep una quantitat mínima per ruta, també una prima mensual per al manteniment del vehicle i pagaments a la Seguretat Social i una paga pel cost del gasoil.
A més a més, compten amb dues pagues extres al juny. Aquests són drets salarials pactats.
Però, a banda dels drets en salaris, l´acord recull una indemnització per cessament d´activitat de 45 dies per any treballat, igual que el dels assalariats, i un màxim de 48 hores setmanals de dilluns a dissabte. També assumeix prestacions per maternitat, incapacitat temporal i el dret a 30 dies de vacances.
(Segueix)
585 lectures

2 Oct, 2008

La decisió de Brussel·les de reduir l´IVA a restaurants i construcció pot ajudar a fer remuntar aquests sectors

Enviat per revistaautonom 11:28 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
La decisió de la Comissió Europea de modificar la normativa comunitària sobre IVA i permetre als països aplicar de manera permanent tipus reduïts podria ser una mesura molt positiva que afectaria molts dels sectors que en aquests moments passen per una situació delicada.

Aquesta proposta de la Comissió haurà de ser aprovada per unanimitat pels estats membres encara que Espanya ja aplica aquesta mesura en sectors com la perruqueria, les petites reformes de construcció en domicilis privats i els restaurants, així com en articles d´alimentació.

La condició per a mantenir aquests tipus reduïts venia condicionada per la UE que cada país que els apliqués havia d´elaborar un informe que demostrés que amb l´aplicació s´havia aconseguit fer remuntar el sector i generar ocupació, fites que a Espanya es van aconseguir, i per això es continuen mantenint aquests tipus reduïts.

No obstant això, i segons el que la proposta de la Comissió i del comissari de fiscalitat, Lazslo Kovacs, indica, aquesta proposta s´aplicarà en àmbits en què l´IVA reduït no distorsioni la competència del mercat.

Per aquest motiu, la CTAC-UPTA proposa “que s´elabori un estudi complet dels sectors en què seria factible aplicar aquesta mesura, ja que a més d´aquests esmentats n´hi hauria d´altres com les tècniques de naturopatia, herbolaris, estètica, alguns comerços com els dedicats als arranjaments tèxtils o gestories, entre molts altres, en què no s´entraria en conflicte amb el mercat internacional”, explica Cèsar García, director del Departament de Política Sectorial d´UPTA.



581 lectures

2 Oct, 2008

CiU es compromet amb els autònoms a demanar al setembre la creació d´una subcomissió que estudiï la fiscalitat d´aquest col·lectiu

Enviat per revistaautonom 11:16 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
Els diputats de CiU s´han compromès amb les associacions de treballadors autònoms ATA i UPTA a demanar al setembre la creació d´una subcomissió en el Congrés dels Diputats encarregada d´estudiar la fiscalitat d'aquest col·lectiu per a emprendre reformes.
Carles Campuzano i Josep Sánchez Llibre es van reunir durant més d´una hora amb el secretari general d´UPTA, Sebastián Reyna, i el president d´ATA, Lorenzo Amor, per a estudiar propostes. El principal compromís de CiU, expressat ja abans de les eleccions, va ser sotmetre a debat en la Comissió d´Economia del Congrés la creació d´una subcomissió encarregada d´estudiar la fiscalitat dels autònoms, amb una iniciativa que es plasmarà en la primera reunió d´aquesta comissió al setembre, en el pròxim període de sessions.
Els autònoms reclamen l´equiparació fiscal dels que tributen per societats i els que ho fan per estimació directa a l´IRPF.
En aquest sentit, els representants d´ambdues organitzacions van expressar la seva preocupació per l´"escletxa fiscal" existent entre ambdós col·lectius d´autònoms, sobretot pel fet que el 57% de les petites empreses espanyoles són persones físiques, no jurídiques, i per tant tributen per IRPF.
Tant Reyna com Amor van explicar que els diputats havien acollit bé les seves propostes, i van agrair l´interès d´aquest grup per les reclamacions dels autònoms.



556 lectures

2 Oct, 2008

La CTAC va donar suport a l´aturada del sector del transport autònom per la pujada del preu del petroli

Enviat per revistaautonom 11:08 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
La CTAC-UGT de Catalunya va donar el seu suport a l´aturada estatal dels professionals autònoms del transport. Aquesta aturada es deu a les conseqüències de la pujada dels preus dels combustibles, en particular del gasoil, i que els autònoms no poden repercutir en les seves factures de serveis a causa de la negativa del sector de carregadors i intermediaris del transport, que actuen de forma gairebé monopolística. L´article 19 de la Llei orgànica del transport terrestre estableix que està prohibida, com a pràctica contrària a la Llei de competència, la contractació de serveis de transport per sota del preu, pràctica que avui estan patint autònoms i microempreses, perquè els preus del carburant estan superant les previsions més pessimistes, sense que es permeti repercutir-ho en els preus sota amenaça de perdre els contractes actuals. Aquest problema afecta també de forma directa els autònoms dependents del sector del transport lleuger, les remuneracions dels quals estan estancades malgrat que paguen directament els preus del combustible. Les principals reivindicacions del sector: Actualització de les remuneracions que perceben els autònoms dependents del transport lleuger per part de les empreses de càrrega fraccionada. Aquestes empreses estan repercutint en les seves tarifes finals l´encariment del preu dels hidrocarburs, però aquesta repercussió no s´aplica als autònoms, dependents i no dependents d´aquestes empreses, quan en realitat són ells qui s´han de fer càrrec de les despeses. *Reconeixement de la jubilació anticipada al sector del transport. Aplicació per al sector de l´article 26, punt 4 de la Llei de l´Estatut del Treball Autònom. Reconeixement de l´activitat penosa amb possibilitat de jubilació anticipada. * Tramitació urgent del Reglament de la Llei de l´Estatut del Treball Autònom i inici de les negociacions amb les principals empreses de treballadors autònoms per reduir el període de 18 mesos de moratòria per adaptar els contractes d´autònoms dependents del transport previst a la disposició transitòria tercera de la LETA. Revisió i reducció dels mòduls pels autònoms del transport. Les organitzacions patronals imposaran, una altra vegada, el seu poder respecte dels treballadors autònoms, ja des del primer dia de negociacions estaven disposades a signar qualsevol millora, i per això el procés va quedar tancat per al 82% del col·lectiu (patronals i carregadors) sense contemplar cap de les mesures que realment milloraven la situació d’aquest col·lectiu. I queda només el compromís d’analitzar amb més deteniment la situació per mirar de buscar mesures que millorin la difícil situació que passa el sector.



534 lectures

2 Oct, 2008

Trobada de cloenda de la Xarxa Impulsem Autònoms a Lleida

Enviat per revistaautonom 11:04 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
El passat dilluns 16 de juny va tenir lloc a la Sala de Plens del Palau de la Paeria la trobada de cloenda de la Xarxa Impulsem Autònoms. L´acte fou presidit pel segon tinent d’alcalde regidor delegat de Promoció Econòmica i Treball de l’Ajuntament de Lleida, Josep Presseguer Gené. En l´acte hi va participar el director general de l´Economia Social, Treball Autònom i Fons Social Europeu del Ministeri de Treball i Immigració, el senyor Juan José Barrera. Barrera va marcar un seguit d´objectius de cara a aquesta legislatura. El primer, l´anàlisi de la capitalització de l´atur, l´estudi del sistema de prestació pel cessament d´activitats que està liderant pel director del Departament de Treball i Seguretat Social de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid, Fernando Valdés Dal Re. Barrera també va confirmar que un altre dels objectius serà la clarificació de les activitats que podran accedir a la jubilació anticipada, i la regulació del treball autònom econòmicament dependent. Per acabar, Barrera va anunciar que properament es posaran sobre la taula els requisits per valorar el nivell de representació de les organitzacions d´autònoms. Per la seva banda, Salvador Duarte, president de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, va destacar l´èxit de la segona campanya de la Xarxa Impulsem Autònoms i va posar l´èmfasi que, en l´actual conjuntura econòmica, calen mesures per l´impuls a l´emprenedoria, i la XIM n´era un bon exemple per als municipis i comarques. La directora general d’Economia Cooperativa i Autoocupació del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Mireia Franch, va anunciar que properament s´obrirà la convocatòria del Pla Inicia d´impuls a l´emprenedoria. Va tancar la cloenda el segon tinent d´alcalde de la Paeria que va destacar el pes que té en l´economia de Lleida el treball que desenvolupen els autònoms.


612 lectures

2 Oct, 2008

Les escoles de música privades es concentren per no “silenciar la música”

Enviat per revistaautonom 11:00 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
La CTAC va donar suport a la campanya "No silencieu la música!", organitzada per les Escoles de Música d'Iniciativa Privada Associades de Catalunya (EMIPAC), entitat associada a la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya per la millora de les condicions laborals dels autònoms del món de la música.
Mitjançant aquesta campanya, EMIPAC demana finançament públic per a aquestes escoles, que es crei una única xarxa d'escoles de música integrant les escoles d'iniciativa privada, que aquestes escoles siguin declarades escoles d'interès públic, i que se les tingui en comtpe en l'elaboració de la Llei d'Educació.
Alumnes, professors, pares, mares i directors es van trobar el passat 20 de maig a les quatre capitals de província de Catalunya per llegir el manifest i fer un concert "simbòlic" de dos minuts de durada durant els quals no tocaran ni una sola nota.
En el acto de Barcelona participació el presidente de la Confederación de Trabajadores Autónoms de Catalunya, Salvador Duarte.


612 lectures

2 Oct, 2008

Treball pujarà la capitalització de l´atur als que es facin autònoms.

Enviat per revistaautonom 10:58 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
A mig termini, els aturats que volguin establir-se com autònoms tindran més facilitats per a iniciar la seva activitat. Segons els representants del col.lectiu, el Ministeri de Treball està disposat a millorar la capitalització per atur per a ajudar als aturats que optin per treballar per compte propi, de manera que poguin disposar de més recursos econòmics al començar el seu negoci.
Avui en dia, els aturats poden cobra d´una sola vegada el 40% de la prestació de l´atur (la resta poden utilitzar-lo per a abonar les quotes a la Seguretat Social). En la reunió que van mantenir ahir en Treball, la secretària general de Col.locació, Maravillas Rojo, es va comprometre a augmentar aquest porcentatge, i fonts del Ministeri van asegurar que ja hi ha un grup de treball estudiant el tema per a concretar una xifra final.
Els representants dels autònoms (Lorenzo Amor, d´ ATA, i Sebastián Reyna, d´ UPTA) van assenyalar que , encara que ells volen que la capitalització per atur sigui el cent per cent, Rojo els va comunicar ahir que serà inferior, doncs considera necessari deixar una reserva per a quotes de la Seguretat Social.
A més a més, la secretària general de Col.locació va apuntar que hauria de crear-se un sistema de “prescriptors”, de tal manera que els organismes locals o les pròpies associacions d´autònoms fessin un aval tècnic per a accedir a la capitalització per atur, en lloc de que es garanteixi per el propi interessat, com fins ara.


629 lectures

2 Oct, 2008

Sebastián Reyna parla davant de 300 persones en el Dia de l´ Emprenedor de Barcelona Activa

Enviat per revistaautonom 10:55 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
Els dies 27 i 28 de maig ha tingut lloc al Palau de Congressos de Catalunya una nova edició del dia de l´Emprenedor organitzat per Barcelona Activa i promogut per diverses institucions i entitats públiques i privades. L´èxit de participació ha estat absolut com ho demostren les exitoses càpsules tant de creació com de creixement. En aquest sentit cal destacar la presència de més de 300 persones en la càpsula organitzada per la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) que sota el títol: “ El nou estatut del treball autònom: novetats i perspectives”, va servir per conèixer de primera mà l´impacte d´aquesta nova reglamentació que ha de sorgir de la llei de l´autònom. Per això la CTAC va convidar al secretari general de la UPTA, (vinculada a la CTAC), Sebastián Reyna així com al President d´ATA, Lorenzo Amor per tal de donar la seva visió de l´actual estat del treball autònom a l´espera d´aquests desenvolupaments. Per altre banda la CTAC, com cada any, va participar de l´espai assessora´t on totes les persones que ho desitjaven rebien l´assessorament de les persones de l´Oficina Tècnica de la CTAC. En aquest sentit cal donar les gràcies per la seva professionalitat a les companyes Anna Estrella Villares i Vanessa López.


552 lectures

1 Oct, 2008

El 95,4 % de la població de l´estat coneix alguna teràpia natural

Enviat per revistaautonom 18:39 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

El grau de satisfacció en l´ús de les teràpies naturals arriba als 4,18 sobre 5

El passat mes de maig es van fer publiques les dades del primer estudi sobre usos i hàbits del consum de les teràpies naturals al conjunt de l´estat. Un estudi realitzat per l´institut DYM i que ha estat patrocinat per COFENAT, CONAMAD I TENACAT. Realitzat a partir de 2000 entrevistes a usuaris d´edats compreses entre 16 i 65 anys de la península i les Illes Balears, l´estudi es va dur a terme entre el 12 de novembre i el 5 de desembre del 2007.

L´estudi conclou que hi ha un alt coneixement del que són les teràpies naturals entre la població així com el seu grau d´utilització. Si pràcticament la totalitat de la població coneix alguna teràpia natural, una de cada quatre persones l´ha utilitzada alguna vegada a la seva vida. D´entre les especialitats més conegudes l’encapçala el ioga amb un 87,7 % seguida de l’acupuntura amb el 81,8 % de coneixement. Per contra són el reiki (16,7%) i la kineosologia (11%) les que són menys conegudes entre els enquestats. L´estudi revela la important penetració de les teràpies naturals a l´estat espanyol, amb un 23,6% que suposa aproximadament uns 10.590.161 persones. Pel que fa a les teràpies més utilitzades és també el ioga la primera de totes (32,5%) seguida també de l’acupuntura (31,5%) i queden com les menys utilitzades el shiatsu (3,9%) i la kineosologia (2,1%).

(Segueix)
577 lectures

1 Oct, 2008

El Consorci de Formació i d´Iniciatives Cercs-Berguedà i la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) creen Berguedà Consolida

Enviat per revistaautonom 18:35 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
A partir d´aquest mesde maig es posa en funcionament un nou servei per a l´assessorament de les persones que han creat un projecte per compte propi i que necessiten atenció i assessorament per tal que aquests projectes es vagin consolidant en el mercat. Berguedà Consolida és un nou servei creat conjuntament pel Consorci de Formació i d´Iniciatives Cercs-Berguedà i la CTAC. El programa tindrà com a beneficiaris els emprenedors i emprenedores de menys de tres anys d´antiguitat (amb independència de la seva fórmula jurídica), els quals tindran la possibilitat de disposar de 12 hores d´assessorament gratuït durant un any. El servei es desenvoluparà els dissabtes al matí per mitjà d´un tutor/ora, el qual proveirà un assessorament integral per tal d´acompanyar la posta en marxa de l´empresa i el procés de consolidació.


7279 lectures

1 Oct, 2008

Canvis a l’executiva de la UPTA

Enviat per revistaautonom 18:32 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
Lluís Farré, nou responsable dels autònoms dependents, i Salvador Duarte assumeix l´Àrea de Joventut

En el marc de l´executiva celebrada el passat 28 d’abril, es van confirmar els canvis que s´havien anunciat en l´anterior consell estatal de la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA). En aquest sentit, els canvis suposen l’entrada de Lluís Farré com a responsable del treball autònom econòmicament dependent (TAED) dins de l´executiva estatal. Farré és transportista de l’empresa Panrico i està vinculat a la CTAC des dels seus inicis. La seva tasca el durà a coordinar les polítiques que afectin els TAED a nivell de l´Estat, sobretot, tenint en compte els canvis que ha suposat l’Estatut del Treball Autònom amb la definició i regulació d’aquesta figura laboral per part del govern de l´Estat. Per altra banda, Salvador Duarte, actual president de la CTAC, continuarà formant part de l´executiva, ara assumint les competències en matèria de joventut, una àrea on la UPTA pretén treballar, a partir d’ara, més intensament.


526 lectures

1 Oct, 2008

El terapeuta català Alfons Vinyals, nou responsable dels professionals de la salut d´UPTA

Enviat per revistaautonom 18:27 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
La Comissió Executiva de la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms d´Espanya (UPTA) va aprovar la designació d´Alfons Vinyals Arnau com a nou responsable de coordinació amb les agrupacions sectorials vinculades a la salut i tècniques sanitàries.

Vinyals, des de l´any 1982, practica com a osteòpata i homeòpata de forma habitual a Catalunya. Ha realitzat els seus estudis de forma particular a Alemanya, i és membre de la Federació Professional Alemanya (FDH).

Al març del 2003 va ser el president de la CTAC, càrrec que va deixar al 2004 per a incorporar-se a la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya com a expert assessor en teràpies naturals per a participar en el procés d´elaboració del Decret de regulació d´aquesta matèria i les guies de formació publicades per l´Institut d'Estudis de la Salut.

Alfons Vinyals s´encarregarà de la coordinació de diversos sectors agrupats a UPTA, com els protètics, logopedes o els professionals de les teràpies naturals, en particular per a aquest últim sector coordinarà les accions, amb COFENAT, per a la regulació definitiva d´aquestes tècniques durant la legislatura en curs.


554 lectures

1 Oct, 2008

CTAC-UPTA demana el gasoil professional per a tots els vehicles destinats al transport

Enviat per revistaautonom 18:25 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
La CTAC se suma a la sol·licitud que farà la UPTA en els pròxims dies al nou govern en relació al gasoil bonificat, en concret per a tots els vehicles destinats al transport, inclosos els de càrrega inferior a 7,5 tones.

La mesura consistiria en la devolució parcial de l´impost sobre hidrocarburs a aplicar sobre les adquisicions efectuades en el territori nacional de carburants utilitzats.

CTAC-UPTA també tornarà a sol·licitar l´eliminació del requisit de determinades unitats i càrregues necessàries per a l´obtenció de noves targetes de transport de servei públic pesat nacional per a treballadors autònoms que exerceixin l´activitat com a titulars d´un sol vehicle, a fi d´afavorir la seva entrada al mercat.

“La normativa actual discrimina l´autònom amb recursos limitats a favor dels grans grups empresarials amb disposició de capital i que no tenen cap restricció per a disposar d´autoritzacions emparades en la compra de tres o més vehicles i 60 o més tones de càrrega”, va assenyalar Sebastián Reyna, secretari general de la UPTA.

El preu del barril de cru Brent, de referència a Europa, va marcar un nou rècord històric la setmana passada en cotitzar a 104,64 dòlars. Aquesta evolució del preu del cru ha tingut una ràpida repercussió en el preu del gasoil d´automoció, que no ha parat de pujar, passant dels 0,918 euros per litre l´1 de gener als 0,988 euros registrats la setmana passada (superant 1 euro per litre en comunitats com Madrid i Catalunya), que, de començament d´any ençà, representa un increment del 7,6%.



316 lectures

1 Oct, 2008

Consorci de Formació i Iniciatives Bages Sud (CFIBS) signen un acord de col·laboració

Enviat per revistaautonom 18:22 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) i el CFIBS (entitat integrada per sis ajuntaments: Castellbell i el Vilar, Castellgalí, Marganell, Monistrol de Montserrat, el Pont de Vilomara i Rocafort, i Sant Vicenç de Castellet, que treballa per la promoció econòmica, la promoció turística, el foment de l´ocupació i la formació d’adults, al Bages Sud) ha signat un acord de col·laboració amb la CTAC (organització interprofessional, d´àmbit autonòmic, que enquadra els professionals i treballadors per compte propi, inscrits al Règim Especial d´Autònoms de la Seguretat Social).

L´acord, signat per Cecilio Rodríguez, president del CFIBS, i per Salvador Duarte, president de la CTAC, servirà per portar a terme serveis i accions pel benefici i l’interès general del col·lectiu de treballadors autònoms.

Les dues entitats col·laboraran en la vertebració local del col·lectiu de treballadors autònoms per tal de ser més dinàmics i estar més cohesionats econòmicament i socialment.

En la primera acció conjunta, es preveu una sessió informativa sobre l´Estatut del Treball Autònom i els efectes que s´han produït després de la seva aplicació, les modificacions previstes en la capitalització de la prestació d´atur per aquest col·lectiu, la futura prestació per abandonament de l´activitat, i altres informacions d´interès per als treballadors autònoms. I per a més endavant, també es preveu un recorregut formatiu adreçat, específicament, a aquest col·lectiu.


6828 lectures