Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

17 Set, 2009

La pèrdua d'autònoms torna a accelerar-se a Catalunya: 3.771 menys a l'agost

Enviat per revistaautonom 09:37 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
La CTAC demana un segon Pla E amb reserva de contractació d'autònoms, i un pla específic per al comerç, dels més afectats junt amb el sector de la construcció.

arquitecte.jpgEl nombre de baixes d'autònoms s'ha accelerat novament a Catalunya. Aquest mes d'agost ja són 3.771 els treballadors per compte propi que s'han donat de baixa al RETA, una pèrdua notablement superior a la que va produir-se al llarg del passat mes de juliol, de 2.819 autònoms menys.

Les dades publicades avui pel Ministeri de Treball posen de relleu que a Catalunya continuem amb la davallada, durant 16 mesos consecutius, de pèrdua neta de treballadors i treballadores per compte propi.
El "sotrac" d'aquest mes augmenta la gravetat d'aquesta caiguda lliure d'autònoms, : en tot el que portem d'any -des del mes de gener-, l'acumulat de baixes d'autònoms ha estat de 17.799 persones. Respecte l'agost passat, el nombre d'"esborrats" del RETA ha estat de 34.787 treballadors i treballadores.
(Segueix)
397 lectures

17 Set, 2009

El CTESC informa del Decret d'Aplicació de la LETA a Catalunya

Enviat per revistaautonom 09:34 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
El passat 14 de setembre, el ple del Consell Econòmic i Social de Catalunya va/blog/revista_autonomscom/archives/2009/09/jornada_ctesc_15.9.9.jpg aprovar l'informe sobre el Decret de la Generalitat de Catalunya que desenvolupa l'Estatut del Treball Autònom en l'àmbit de Catalunya. Amb aquesta etapa, el Decret entra ja en la seva última fase d'aprovació, que segons les previsions del Govern de la Generalitat de Catalunya estarà en vigor a finals d'enguany.
L'informe aprovat per una àmplia majoria al CTESC posa de manifest el llarg camí que encara queda per recórrer des de l'àmbit competencial de Catalunya en matèria de treball autònom i posa, a més, l'accent en l'oportunitat de representar la regulació d'un col•lectiu que sustenta bona part del mercat de treball català.
(Segueix)
382 lectures

17 Set, 2009

La CTAC va participar en la tradicional ofrena per la Diada Nacional de Catalunya

Enviat per revistaautonom 09:31 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
/blog/revista_autonomscom/archives/2009/09/diada_09.jpgEl passat divendres 11 de setembre va tenir lloc la tradicional ofrena floral davant el monument a Rafael de Casanova. Les principals organitzacions polítiques, sindicals, esportives i culturals del país van fer la seva ofrena com es costum. La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) va participar dins de la delegació de la UGT de Catalunya encapçalada per la UGT de Catalunya, d’on també hi participaven, a banda de la CTAC, l’Avalot-Joves de la UGT de Catalunya, AMIC (l’organització dels immigrants de la UGT i el SAP (que es el sindicat de UGT dels Mossos d’esquadra) Por part de la delegació de la CTAC va encapçalà la delegació en Pere Caballero, responsable dels Trade de la CTAC i Maria Rosa Sepena, responsable d’immigració de l’organització).


366 lectures