Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

18 Des, 2007

La CTAC anuncia que Catalunya perd el tren del treball autònom

Enviat per revistaautonom 18:45 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Només la província de Barcelona manté el creixement del Règim d'Autònoms, mentre que Girona, Lleida i Tarragona perden 759 treballadors i treballadores

Per segon mes consecutiu, el nombre de treballadors i treballadores autònoms per províncies a Catalunya es redueix i augmenta el nombre d'aturats. El passat mes de novembre, Girona, Lleida i Tarragona van perdre un total de 759 treballadors i treballadores per compte propi. Només a Barcelona es manté el creixement del Règim d'Autònoms, amb 2.260 nous treballadors i treballadores.

La situació, a més, és especialment preocupant si tenim en compte que durant tot aquest 2007 el Règim d'Autònoms (RETA) està experimentant un creixement sense precedents a la història, amb més de 100.000 altes netes i un creixement interanual superior al 3,6%.

És a dir, que Catalunya està patint una recessió important en un moment d'expansió del treball autònom. Des de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) considerem que diversos factors poden ser causants d´aquest descens, però hi ha dos aspectes fonamentals: d´una banda, la desacceleració econòmica que estan patint sectors com la construcció i el comerç, i d´altra banda, l´aposta decidida de la resta de comunitats autònomes pel foment del treball autònom, mitjançant els anomenats "plans integrals" que ja han posat en marxa Madrid o Andalusia, i que encara no existeix a Catalunya.

Des de la CTAC denunciem la manca de mesures i de lideratge per part del Departament de Treball en matèria d´autònoms. A més, reiterem la necessitat de regular el Consell Català del Treball Autònom i la implantació d´un "pla integral" que desenvolupi totes les competències que Catalunya té en matèria de treball autònom i que posi en marxa l´Estatut del Treball Autònom que va entrar en vigor el passat 12 d´octubre.



7811 lectures

18 Des, 2007

Llibre: “Todas las claves para los autónomos”

Enviat per revistaautonom 18:42 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

ISBN: 978-84-934690-1-6

Autor: Sebastián Reyna Fernández, Salvador Duarte Soto, Sara Malé Fernández,

Francisco de Quinto Zumárraga, Mª Jose Landáburu Carrecero, Alexis Serra Rovira.

PVP: 14,50 euros

Pàgines: 248 Mida: 15,50 x 23,50

Amb l´aprovació de l´Estatut del Treball Autònom finalment, després de molts anys, s´ha reconegut la importància d´aquest col·lectiu. Els més de tres milions d´autònoms en actiu són una peça important de l´economia espanyola. Moltes vegades han estat l´amortidor de les crisis d´ocupació en convertir-se en una alternativa a la desocupació. En altres, un primer pas per a molts emprenedors que després d´un període inicial de prova han acabat constituint empreses de més envergadura una vegada consolidat el seu projecte. I, sens dubte, representen un element dinamitzador que contribueix a dotar de flexibilitat les nostres empreses, en un món global cada vegada més competitiu, en haver demostrat els autònoms la seva gran capacitat d´adaptació a les demandes del mercat. Malgrat la magnitud d´aquest col·lectiu, poques vegades, fins ara, s´havien tingut en compte les seves reivindicacions, potser per la seva falta d´organització que l´ha privat d´interlocutors vàlids i representatius davant de l´Administració. El nou Estatut del Treball Autònom i els posteriors reglaments que han de desenvolupar-lo corregeixen aquesta injustícia.

Amb aquesta nova Llei, els autònoms disposen d´una carta de drets individuals i col·lectius, que podran reclamar que es compleixin, igual que ho fan els treballadors assalariats des de fa ja 27 anys, quan es va aprovar l’Estatut dels Treballadors. També contempla obligacions, la millora del nivell de protecció social, avançant en l´equiparació amb el que tenen els assalariats, una política de foment del treball autònom, i es regula la situació dels autònoms que treballen fonamentalment per a un sol client, els anomenats des d´ara autònoms econòmicament dependents. No hi ha dubte, que l´Estatut del Treball Autònom dignifica socialment la tasca dels ciutadans que emprenen una activitat econòmica per compte propi aportant el seu treball personal i assumint un risc econòmic.

El llibre ha estat escrit d´una forma clara i pràctica amb la intenció de convertir-se en una eina de consulta que ajudi els autònoms a conèixer els seus drets i deures tant legals com socials, laborals o fiscals. A més a més, es podran informar de la realitat actual del seu col·lectiu, les expectatives de futur, i trobaran una àmplia relació d’adreces web interessants. Alhora, es tracten en profunditat totes les qüestions relacionades amb el nou Estatut del Treball Autònom. El lector també disposa, a través de la web de l´editorial, d´un apartat d´actualitzacions que li permetrà estar informat d’aquelles novetats que puguin ser interessants per aquest col·lectiu i fins i tot plantejar els seus dubtes.



378 lectures

18 Des, 2007

S´activa la regulació de les teràpies naturals al conjunt de l’Estat

Enviat per revistaautonom 18:31 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

El Congrés de Diputats estudiarà la possibilitat de crear una subcomissió de treball per estudiar el tema

Els màxims dirigents de COFENAT-UPTA i TENACAT, ambdues participades per la sectorial de teràpies naturals de Catalunya-CTAC, han trobat complicitats de la classe política representada al Congrés de Diputats, que es podria traduir en compromisos electorals de cara a la propera contesa al conjunt de l´Estat. Fruit de les converses mantingudes amb totes les formacions polítiques s´està estudiant la possibilitat de crear una subcomissió de treball, dins de la comissió de sanitat, per tal d’avançar en la propera legislatura.

Tot això es produeix dies després de la reunió que es va celebrar el passat 20 de novembre a la seu del Ministeri de Sanitat entre representants del sector de les teràpies naturals i el secretari general de Sanitat, José Martínez Olmos. La reunió, convocada a petició del Ministeri de Sanitat, venia precedida per l´anunci d´una concentració davant del Ministeri de Sanitat pel passat 26 de novembre. Davant de l´esperada mobilització del col·lectiu, ara ja a tot l´Estat, el Ministeri va decidir seure´s a parlar-hi. En la reunió, en la qual hi havia la cúpula de COFENAT-UPTA, encapçalada per la seva presidenta, Rafi Tur, així com la cúpula de TENACAT, encapçalada per Francesca Simeón, es va decidir alguns punts prou importants pel col·lectiu. A banda de la decisió de crear una comissió de treball per estudiar i fer el seguiment de la regulació de les teràpies naturals, en la qual hi estarien presents totes les comunitats autònomes i es garantiria la presència de COFENAT-UPTA i TENACAT, també es va assumir el compromís d´informar en breu de la situació de les qualificacions professionals de l´INCUAL relacionades amb les teràpies per tal de reactivar-ne la posada en marxa. Un altre dels punts calents era el relacionat amb el recurs interposat pel Ministeri contra el decret que regula determinades teràpies naturals a Catalunya. En aquest sentit, el secretari general de Sanitat (que estava acompanyat pel director general de Cohesió del Sistema Nacional de Salut i Alta Inspecció, Alfonso Jiménez Palacios) va assegurar que aquest recurs no interpreta que els professionals de les teràpies naturals siguin un perill sinó la possible confusió que genera l´aplicació del Decret.



345 lectures