Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

3 Feb, 2009

La CTAC alerta que la pensió de l’autònom és un 41% inferior que la de l’assalariat

Enviat per revistaautonom 12:46 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

La gran majoria del col·lectiu encara cotitza per la base mínima

La CTAC denuncia que, en els darrers anys, la bretxa entre les pensions dels treballadors per compte propi i la dels assalariats no només no s’han reduït sinó que continuen sent molt importants. La pensió mitjana en el Règim dels Treballadors Autònoms se situa en els 523,72 euros, un 41% menys que la del Règim General (892 euros), i un 30% menys que actualment en els 747 euros. A finals de 2008 existien a Catalunya més de 578.000 treballadors per compte propi.

La CTAC considera indispensable continuar amb la tasca de difusió entre el col·lectiu, informant-los de la necessitat de cotitzar per sobre de la base mínima actualment establerta i més d’acord amb els ingressos reals de cada treballador, amb la finalitat de garantir un sistema de protecció social més equilibrat. Tot i que en pocs anys s’ha reduït en més d’un 5% el nombre d’autònoms que cotitzaven per la base mínima, el gran gruix del col·lectiu encara ho continua fent.

Tanmateix, la CTAC ha traslladat a la Secretaria d’Estat per a la Seguretat Social el suggeriment d’oferir un major marge d’actualització de les cotitzacions per als majors de 50 anys, que actualment tenen topat, oferint augmentar la base mínima de cotització durant aquest període al menys en un 1% anual, a banda d’aplicar la inflació prevista.



623 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink