Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

11 Oct, 2007

Catalunya continua essent el territori amb més autònoms del conjunt de l'Estat

Enviat per revistaautonom 13:44 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

En 9 mesos, 95.220 persones s´han donat d´alta com a autònomes. El RETA passa de tenir un creixement interanual del 3 % a situar-se al 3,65 %

Cal destacar el creixement de Balears, amb 8.693 treballadors que s’han afiliat des de l’1 de gener al Règim d´Autònoms de la Seguretat Social, i el de Castella-la Manxa, amb 6.482.

El Règim Especial de Treballadors Autònoms, amb 95.220 noves afiliacions durant els primers nou mesos de l´any, ha assolit un ritme de creixement del 3,65 %, mentre que a començament d´any se situava en el 3 %. Ara com ara, és el Règim de la Seguretat Social que creix més, i se situa per sobre del Règim General, que porta un ritme del 3,51%.

A 30 de setembre, 3.146.913 treballadors eren autònoms, això és el 16,30 % del total del Sistema.

Per comunitats autònomes, les que més han incrementat l´afiliació al Règim Especial de Treballadors Autònoms des de gener són Andalusia (14.776 autònoms més en els nou primers mesos de l’any), Catalunya (13.823 més), la Comunitat de Madrid (11.802) i el País Valencià (11.604). De totes maneres, cal destacar el creixement de Balears, amb 8.693 treballadors que s’han afiliat des de l´1 de gener al Règim d’Autònoms de la Seguretat Social, i el de Castella-la Manxa, amb 6.482.



11225 lectures

11 Oct, 2007

Jornada sobre l´Estatut del Treball Autònom la vigília de la seva entrada en vigor

Enviat per revistaautonom 13:41 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

El proper 12 d´octubre entrarà en vigor la Llei de l´Estatut del Treball Autònom. Aquesta llei, llargament esperada i reclamada pel conjunt de treballadors autònoms al conjunt de l´Estat i inèdita a tot Europa, suposa un pas molt important en l´equiparació de drets dels treballadors autònoms respecte dels treballadors assalariats.

L´11 d´octubre, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) i la Mútua Asepeyo han organitzat unes jornades per tal d’exposar en què consisteix la Llei i quins són els drets que entren en vigor i aquells que estan a l’espera que el Govern n’elabori el corresponent reglament.

La Jornada comptarà amb la presència del Sr. Juan José Barrera Cerezal, director general d´Economia Social, Treball Autònom i Fons Social Europeu del Ministeri de Treball; la Sra. Mireia Franch, directora general d´Economia Cooperativa i Creació d´Empreses de la Conselleria del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya; el secretari general de la UPTA, i els representants de CTAC i Asepeyo.

La Jornada se celebrarà a l’Auditori AXA Winterthur, avinguda Diagonal, 547, a partir de les 17.30 hores.



398 lectures

11 Oct, 2007

La CTAC i el col·legi de graduats socials de Barcelona uneixen forces per defensar els drets dels autònoms

Enviat per revistaautonom 13:38 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) ha signat un acord de col·laboració amb el Col·legi de Graduats Socials de Barcelona, pel qual la CTAC comptarà amb els serveis tècnics del Col·legi i aquest, amb els serveis que la CTAC pugui proporcionar en el seu àmbit d'especialització organitzativa en defensa dels treballadors i les treballadores per compte propi.

Amb aquest acord, la CTAC de Catalunya vol defensar els drets dels graduats socials de la província, que majoritàriament exerceixen la seva activitat per compte propi, i que alhora assessoren un gran percentatge de Petites i Mitjanes Empreses, també gestionades majoritàriament per treballadors per compte propi.

Aquest acord arriba la setmana que entra en vigor de l'Estatut del Treball Autònom, que ha d'oferir una major seguretat jurídica i protecció social per al col·lectiu.



418 lectures