Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

13 Mar, 2009

La Generalitat aprova un paquet de mesures per als autònoms

Enviat per revistaautonom 10:43 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
La Generalitat de Catalunya ha aprovat un paquet de mesures per tal de donar suport a autònoms i emprenedors alhora de trobar préstecs i avals. La mesura es vol posar en marxa el proper mes de maig. Les polítiques de facilitar el crèdit i promoció de l’ocupació suposaran 14,3 milions d’euros per a un total de 4.200 autònoms, emprenedors o petits empresaris. D’aquesta partida qui s’emporta una xifra més gran és aquella destinada a l’autoocupació, ja que s’hi destinaran 12,8 milions d’euros per a que se’n beneficiïn unes 3.000 persones.

Es vol subvencionar amb un mínim de 4.000 euros per tal que els desocupats s’estableixin com a autònoms o treballadors per compte propi. També es pretén fins al 75% de les partides d’assistència tècnica externa (comercialització, finançament, o organització) amb un límit de fins a 1.000 euros. Aquells que vulguin obrir un negoci podran rebaixar fins a Quatre punts el tipus d’interès fixat pel banc.

Per altre banda, i també dins els paquet de mesures, la Consellera de Treball també va anunciar la iniciativa Avalis Emprèn per a microempreses recentment constituïdes (entre un i tres anys)

La voluntat d’aquesta mesura, que compta amb un pressupost d’1,5 milions d’euros, és ajudar a 1.200 emprenedors avalant operacions per 37,5 milions d’euros, es vol finançar inversions de fins 100.000 euros.



578 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink