Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

20 Gen, 2009

Els agents comercials organitzen una jornada sobre els autònoms

Enviat per revistaautonom 13:02 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
Sota el títol “Desenvolupament del reglament de l´Estatut del Treball Autònom” el Col·legi d´Agents Comercials de Barcelona (COACB) i la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC), organitzen el proper 22 de gener un acte que pretén posar al dia les últimes novetats referents al treball autònom. Dit acte tindrà lloc al carrer Casp, número 130 a la sala d’Actes de l’Edifici COACB a les 16.30 hores.

L´acte tindrà una ponència central que anirà a càrrec del Sr. Juan José Barrera, director general d´Economia Social i Responsabilitat Social a les Empreses. També inclourà un debat moderat per Sebastián Reyna i Salvador Duarte juntament amb representants de CiU, PSC, ERC i PP sobre les mesures anticrisi en l´àmbit dels autònoms.




675 lectures

20 Gen, 2009

El ministre de Treball sospesa la prestació de 600 € per a autònoms en atur

Enviat per revistaautonom 12:12 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
El ministre de Treball ja té sobre la taula el document de la comissió d´experts constituïda pel Govern i les organitzacions d´autònoms, que planteja la prestació per als autònoms que van a l´atur. Aquesta proposta es concreta en una prestació de desocupació de 600 euros durant sis mesos per a autònoms que hagin cotitzat el 3% de la base de cotització (entre 24 i 30 euros) durant, almenys, un any, per articular una prestació per cessament d´activitat per a aquest col·lectiu de treballadors.

El ministre va insistir que la futura prestació ha de ser de caràcter contributiu, és a dir, que s´haurà d´haver cotitzat per poder cobrar-la. De moment, el disseny de la prestació encara està en procés d´estudi, ja que es tracta d´una qüestió "jurídicament molt complexa". L´objectiu és abordar aquest tema al Consell Estatal de l´Autònom, que es constituirà d´aquí a dos o tres mesos, així com en el diàleg social. Per a Corbacho “l´autònom té un problema en aquest país. Té uns determinats nivells de protecció, però no té dret a prestació per cessament d´activitat".


(Segueix)
671 lectures

20 Gen, 2009

Catalunya ha perdut 16.690 autònoms des de l´inici de la crisi

Enviat per revistaautonom 12:01 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
La CTAC denuncia que les mesures adoptades pel Govern continuen sense arribar al col·lectiu de treballadors per compte propi

Catalunya ha perdut 16.690 treballadors per compte propi des que en el mes d’abril va canviar la tendència d´afiliació al Règim Especial de Treballadors Autònoms.

D´abril a setembre de 2008, a Catalunya s´havien destruït més de 7.500 petits negocis. Pràcticament la mateixa quantitat que han desaparegut en el darrer trimestre de l´any (9.190). Durant el mes de desembre, que històricament havia marcat augments significatius en l´afiliació al RETA, s´han destruït a Catalunya 2.994 negocis. És a dir, cada dia s´han donat de baixa prop de 100 autònoms.

Les baixes dels autònoms catalans ja suposen el 20% de les que s´han produït a tot l´Estat.

Nombre d´autònoms (desembre 2008)

Barcelona

406.951

Girona

64.439

Lleida

45.868

Tarragona

60.840

Catalunya

578.098


(Segueix)
660 lectures