Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

2 Nov, 2009

500 autònoms tanquen el negoci cada dia per culpa de la crisi

Enviat per revistaautonom 18:28 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
/blog/revista_autonomscom/archives/2009/11/construccin_ii.jpgEn els nou primers mesos de l’any el número de treballadors per compte propi que han deixat de cotitzar al règim dels autònoms (RETA) ha estat de 124.315 persones (-3’7%) al conjunt de l’estat, i s’han situat a 3.194.873 afiliats.
El sector més afectat per la greu situació econòmica que està passant l’economia de l’estat és la construcció amb una pèrdua de 65.380 treballadors autònoms en els nou primers mesos de l’exercici, amb una davallada del 12,1%, seguit del comerç amb 13.821 (-1,7%), la industria, on han tancat 11.725 negocis (-4,4%), i l’agricultura, que ha perdut 9.764 afiliats (-3,2%).
En canvi l’hosteleria i les activitats sanitàries han estat dels pocs sectors que han incrementat el número de treballadors autònoms amb 6.039 i 592 afiliats, respectivament
En valors absoluts, les majors reduccions d’autònoms cotitzants corresponen a Catalunya, amb 24.387 treballadors menys, el País Valencià (-19.713), Madrid (-18.178) i Andalusia (-16.900). Només aquestes quatre comunitats concentren el 63,7% de tortes les baixes dels autònoms produïdes entre gener i setembre d’enguany.


450 lectures

2 Nov, 2009

La CTAC i els transportistes de Catalunya agrupats en la AGTC uneixen els seus esforços

Enviat per revistaautonom 18:25 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
El passat dimecres 7 d'octubre va tenir lloc a la seu de la CTAC la signatura del primer conduccion.jpgconveni de representativitat entre la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) i l'Associació General de Transportistes de Catalunya (AGTC). Aquest acord és fruit dels acords subscrits entre les organitzacions d'àmbit estatal com són UPTA i Fenadismer. L'acord entre UPTA i els transportistes a nivell de l'Estat es va signar fa aproximadament any i mig i que va permetre fer un pas important en la representació del col.lectiu de transports dins del treball autònom. Com a conseqüència d'aquella signatura s'han anat intensificant els contactes en diverses comunitats autònomes.

L'acord pactat a Catalunya obre un marc de relació molt interessant d'un col•lectiu fonamental per a la bona marxa de l'economia catalana. El sector del transport, és dels que pitjor estan patint les conseqüències de la davallada econòmica, té una importància vital i l'acord amb l'organització catalana de la UPTA pretén donar un nou impuls a les seves reivindicacions.
CTAC i AGTC es comprometen en els seus àmbits i actuació a col•laborar el més estretament possible, a establir estratègies unitàries en benefici dels autònoms, a estendre la seva influència institucional i a plantejar iniciatives comunes davant les diferents administracions, incloses les d'àmbit europeu.
Tant Salvador Duarte (CTAC) com Ramón García (AGTC) van coincidir a manifestar la importància d'unir els seus esforços en un període tant important com és la regulació del grau de representació de les organitzacions d'autònoms així com la futura creació del Consell del Treball Autònom.


341 lectures

2 Nov, 2009

L’Associació Espanyola de Practicants del Mètode Grinberg s’uneix a la Sectorial de Teràpies Naturals de CTAC

Enviat per revistaautonom 18:18 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
El passat 6 d 'octubre va tenir lloc la signatura del conveni d'integració de l'Asociació Espanyola /blog/revista_autonomscom/archives/2009/11/metodo_grinberg.jpgde Practicants del Mètode Grinberg amb la Sectorial de Teràpies Naturals de CTAC. Amb la signatura del conveni la Sectorial continua amb el procés d'anar incrementant associats a la sectorial de Teràpies Naturals de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC). A la signatura del conveni d'integració van estar presents el president d'aquesta associació, el senyor Xavier Tull i el president de la CTAC, el senyor Salvador Duarte. El conveni suposa la integració del Mètode Grinberg a l'estructura organitzativa de CTAC així com de tots els seus associats. Per tant la CTAC a través de la sectorial de Teràpies Naturals i el Mètode Grinberg conformen ja un espai cada vegada més representatiu en el sector de les teràpies naturals. Salvador Duarte es va felicitar per l'acord assolit assegurant que el projecte de CTAC-UPTA és el millor per defensar els compromisos dels treballadors de les teràpies naturals. En aquest sentit va insistir que l'acord ratifica que l'organització continua creixent "no només en quantitat sinó també en la qualitat dels seus associats" qualificant a tots els seus membres com gent professional i competent que treballen diàriament per millor la qualitat del col•lectiu.


300 lectures