Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

16 Abr, 2007

Èxit del I Congrés Andalús del Treball Autònom

Enviat per revistaautonom 17:32 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Els passats 28, 29 i 30 de març va tenir lloc al Palau d’Exposicions i Congressos de Sevilla el I Congrés Andalús del Treball Autònom, organitzat per la Conselleria d’Ocupació de la Junta d’Andalusia amb la intenció de debatre, intercanviar experiències i oferir una visió integral del treball autònom d’Andalusia.

Aquest primer Congrés ha pogut abordar tots aquells temes relacionats amb el treball autònom i ha mostrat les eines, els programes, els productes i els serveis, que ajuden a consolidar i millorar l’activitat dels treballadors per compte propi.

Al Congrés s’ha pogut veure des de professionals i treballadors autònoms, passant per les institucions públiques, els agents socials i econòmics, les associacions i les organitzacions de representació d’autònoms i autònomes, i les empreses i entitats financeres.

La Junta d’Andalusia ha volgut aprofitar aquest Congrés per fer difusió del seu pla de foment a l’autònom. Amb el nom de “Plan Más Autónomos” la Junta pretén ser al costat del treballador autònom i autònoma d’Andalusia a cada fase de la seva activitat, oferir una anàlisi completa del treball autònom i proposar solucions integrals.

Aquest Congrés és pioner al conjunt de l’Estat espanyol i dóna la possibilitat que els més de 456.000 autònoms puguin conèixer les polítiques adreçades al seu col·lectiu, les seves oportunitats de negoci i la realitat associativa d’aquesta comunitat autònoma.

Una delegació de la CTAC ha participat al Congrés. Salvador Duarte, president de la CTAC, va valorar molt positivament les polítiques d’autoocupació del Govern andalús i va esperonar el Govern català que, tenint la condició de territori amb més autònoms i autònomes del conjunt de l’Estat, segueixi les passes del govern andalús. Cal recordar que la directora d’Economia Cooperativa, Social i d’Autoocupació de la Generalitat de Catalunya, Mireia Franch, va participar en un dels seminaris del Congrés.



31783 lectures

16 Abr, 2007

Asepeyo, la primera mútua de Catalunya, aposta pels autònoms

Enviat per revistaautonom 17:28 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) ha signat un acord de col·laboració amb la mútua d'accidents de treball i malalties professionals Asepeyo, que actualment disposa de la major xarxa assistencial pròpia dins del mutualisme, amb més de 130 centres assistencials i 4 hospitals, repartits per tot l'Estat. Segons aquest acord, Asepeyo posa a disposició de la

CTAC una extensa oferta de serveis per als seus afiliats.

Amb aquest pas, la mútua més gran de Catalunya mostra la seva aposta pel món dels treballadors per compte propi, que ja són més de 580.000 treballadors i treballadores a tot Catalunya.

L’acord suposarà tot un paquet de serveis de cara als nostres afiliats. La CTAC i l’Asepeyo també col·laboraran juntes per difondre el treball per compte propi en un any ple d’esdeveniments que afectaran el col·lectiu, tenint en compte que estem a les portes de l’aprovació de l’Estatut del Treball Autònom que canvia substancialment la cobertura per contingències professionals del col·lectiu de treballadors autònoms. Concretament, el projecte de llei estableix l’obligatorietat de tenir la cobertura per contingències professionals per tot el col·lectiu de treballadors autònoms econòmicament dependents, i de tots els treballadors autònoms que exerceixin una activitat de risc i perillositat. Aquesta circumstància denota el creixement de la cobertura pel col·lectiu del treball per compte propi i la incidència directa que té amb les mútues d’accidents de treball i malalties professionals.

Ambdues entitats també es comprometen a coordinar-se i informar-se davant de qualsevol novetat que pugui afectar el col·lectiu.



29145 lectures

16 Abr, 2007

Més de 62.000 persones s’han beneficiat de la capitalització de l’atur

Enviat per revistaautonom 17:03 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Durant la celebració del I Congrés Andalús del Treball Autònom, el director general de l’Economia Social, el Treball Autònom, i del Fons Social Europeu del Ministeri de Treball, Juan José Barrera, va avançar que al conjunt de l’Estat més de 62.000 persones s’havien acollit a la capitalització de l’atur a l’hora d’iniciar un projecte per compte propi després que el govern apugés fins al 40 per cent el percentatge màxim permès per capitalitzar. El Govern estatal estudia augmentar durant aquest any fins al 60 per cent l’ajuda per desocupació que es pot cobrar d’un sol cop. L’executiu està valorant molt positivament la nova aplicació, i per aquest motiu està estudiant augmentar el percentatge. De fet, les diverses organitzacions d’autònoms fa temps que reivindiquen un increment percentual de la capitalització. En aquest sentit, el mateix secretari general de la UPTA (Unión de Profesionales y Trabajadores Autónomos), Sebastián Reyna, ha manifestat que la reforma de la capitalització de l’atur és un compromís del Govern. Per a Reyna seria un pas important arribar al 75 per cent de la capitalització de l’atur.

El director general, Juan José Barrera, també va explicar les principals millores que pot arribar a aportar la nova regulació del treball autònom, assegurant que després de tants anys de democràcia ja era hora que s’elaborés una llei pel col·lectiu. Barrera també va explicar l’estat de les negociacions amb els diferents grups parlamentaris al voltant de l’Estatut del Treball Autònom. Pel director general el procés va en bon camí i es va mostrar esperançat que rebi un gran suport parlamentari.

Amb tota probabilitat, el Congrés de Diputats votarà la Llei del treball autònom el mes de juny.



438 lectures