Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

3 Abr, 2009

El 14% dels nous casos de renda mínima són exautònoms

Enviat per revistaautonom 13:22 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

La CTAC demana a la Generalitat que no es restringeixi l´accés a la prestació

La crisi està passant factura als autònoms. Un sondeig als nous perceptors del salari social que concedeix la Generalitat ha confirmat la sospita de desprotecció social dels emprenedors que han de tancar el negoci. Prop del 14% dels nous perceptors de la renda mínima d´inserció havien estat autònoms.

Es tracta d´una primera dada fruit d´un sondeig dut a terme entre les sol·licituds de renda dels mesos de desembre a febrer rebudes per la Generalitat. Pel president de la Confederació de Treballadors Autònoms de catalunya (CTAC), Salvador Duarte, “això és només la punta de l´iceberg ja que el percentatge augmentarà considerablement en els pròxims mesos, a mesura que els autònoms que han cessat la seva activitat reuneixin les condicions per percebre la renda bàsica del Govern”. Una d´aquestes condicions és haver passat un any amb molt pocs ingressos.
Aquesta prestació, que oscil·la entre 410 i 700 euros mensuals, en funció de les rendes i les persones a càrrec en la unitat familiar, s´ha convertit en un succedani de l´assegurança d´atur contributiva a què no tenen dret els treballadors per compte propi.

La CTAC recomana als seus associats que sol·licitin la renda mínima, i fa que, en conseqüència, augmenti considerablement la xifra de perceptors. "Es tracta -assegura Duarte- de pal·liar el tobogan social que pateixen els autònoms, que d´un dia per altre passen de tenir un negoci a ser considerats persones en risc d´exclusió social".

Per l´organització és fonamental que la Generalitat no cedeixi davant de les temptacions de restringir l´accés a la renda mínima per moderar la despesa en un moment que milers d´autònoms es donen de baixa cada mes. Al 2008, el Govern va abonar el salari social a 13.708 persones, el 8,6% més que al 2007.



814 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink