Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

13 Mar, 2009

La CTAC preveu que Catalunya perdrà 50.000 autònoms més, abans que acabi el 2009

Enviat per revistaautonom 10:50 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

1 de cada 5 autònoms que es van donar de baixa a l'Estat durant el mes de febrer és català.

La CTAC denuncia que Catalunya perd 5.000 treballadors per compte propi al mes

Catalunya continua perdent pistonada en autoocupació. Durant els mesos de gener i febrer, 10.000 treballadors per compte propi s'han donat de baixa del RETA a Catalunya. En total, la CTAC denuncia que, a l'Estat, 1 de cada 5 autònoms que han perdut la seva autoocupació durant aquest any és català.

Catalunya perd 5.000 autònoms al mes i la situació tendeix a agreujar-se. La manca de crèdit i finançament per a l'autoocupació se suma a l'augment de la morositat per oferir-nos un panorama desolador de l'autoocupació a Catalunya. La CTAC preveu que abans que no acabi el 2009, el Règim Especial de Treballadors Autònoms haurà perdut a Catalunya més de 50.000 treballadors per compte propi més.


(Segueix)
1209 lectures

13 Mar, 2009

La Generalitat aprova un paquet de mesures per als autònoms

Enviat per revistaautonom 10:43 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
La Generalitat de Catalunya ha aprovat un paquet de mesures per tal de donar suport a autònoms i emprenedors alhora de trobar préstecs i avals. La mesura es vol posar en marxa el proper mes de maig. Les polítiques de facilitar el crèdit i promoció de l’ocupació suposaran 14,3 milions d’euros per a un total de 4.200 autònoms, emprenedors o petits empresaris. D’aquesta partida qui s’emporta una xifra més gran és aquella destinada a l’autoocupació, ja que s’hi destinaran 12,8 milions d’euros per a que se’n beneficiïn unes 3.000 persones.

Es vol subvencionar amb un mínim de 4.000 euros per tal que els desocupats s’estableixin com a autònoms o treballadors per compte propi. També es pretén fins al 75% de les partides d’assistència tècnica externa (comercialització, finançament, o organització) amb un límit de fins a 1.000 euros. Aquells que vulguin obrir un negoci podran rebaixar fins a Quatre punts el tipus d’interès fixat pel banc.

Per altre banda, i també dins els paquet de mesures, la Consellera de Treball també va anunciar la iniciativa Avalis Emprèn per a microempreses recentment constituïdes (entre un i tres anys)

La voluntat d’aquesta mesura, que compta amb un pressupost d’1,5 milions d’euros, és ajudar a 1.200 emprenedors avalant operacions per 37,5 milions d’euros, es vol finançar inversions de fins 100.000 euros.



579 lectures

13 Mar, 2009

El nombre d’autònoms estrangers es desploma

Enviat per revistaautonom 10:27 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
Durant el mes de gener, el col·lectiu va perdre 983 treballadors per compte propi a l'Estat.
La CTAC alerta que aquesta dada continuarà incrementant-se, sobretot en el comerç.

El nombre de treballadors autònoms estrangers donats d'alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) ha sofert un descens de 983 treballadors per compte propi durant el mes de gener a tot l'Estat. Aquest descens és superior al que s'ha produït durant la resta de mesos. Des del mes de juny de l'any passat -mes en què va començar a decréixer el col·lectiu- les xifres demostren que la tendència de creació de treball per compte propi entre els immigrants està patint fortament la crisi.


(Segueix)
595 lectures