Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

19 Des, 2008

La CTAC organitza la primera jornada del treball autònom econòmicament dependent

Enviat per revistaautonom 13:42 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
Catalunya ha perdut, al dia, 123 treballadors autònoms en el mes de novembre

Amb la presència d’aproximadament un centenar de treballadors autònoms econòmicament dependents, tècnics de promoció econòmica i responsables d’entitats associades, va tenir lloc el passat 2 de desembre la primera jornada sobre el treball autònom econòmicament dependent. En aquesta matinal es van poder desgranar les principals característiques que tindrà el nou reglament dels TAED a la vegada que es van constatar les diferents problemàtiques que ha suposat la pròpia reglamentació. L’acte, que va tenir el suport de la UGT de Catalunya i del Departament de Treball va comptar amb una fornida presència de persones que van intervenir; des del Director, director general d'Economia Social, Autònoms i Responsabilitat Social en les empreses del Ministeri de Treball i Immigració, Juan José Barrera, el, secretari general d’UPTA, Sebastián Reyna, el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, el president de la CTAC, Salvador Duarte, així com la, directora general de Cooperatives i Creació d'Empreses, Mireia Franch (la Consellera de Treball, Mar Serna va excusar-se en últim moment) Cal, també destacar les aportacions fetes en la ponència de la Directora de l’Oficina Tècnica de la CTAC, Ana Estrella Villares que va entrar a concretar respecte contractes, registre, acords d'interès professional i sistemes de conciliació i arbitratge. També hi va haver un debat que, sota el títol de La figura de l'Autònom en el Mercat Laboral, va comptar amb la participació de repesentants de les diverses organitzacions d’autònoms.

(Segueix)
4398 lectures

19 Des, 2008

El Ministre de Treball garantitza que els autònoms cobraran “atur” aquesta legislatura

Enviat per revistaautonom 13:40 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
En unes declaracions fetes a la cadena SER i transcrites per Europa Press, el Ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho va anunciar que en el decurs de l’actual legislatura els autònoms podran accedir a la prestació per cessament d’activitats, un dels drets recollits en l’estatut del treball Autònom aprovat l’any passat. Corbacho va anunciar que ja tenien sobre la taula l’informe que en el seu moment es va demanar a una comissió d’experts per tal que fessin una proposta de com articular aquesta mesura. D’aquesta manera segons el Ministre el treballadors autònoms tindran un drets equiparables als treballadors per compte aliena.

El Ministre va recordar que aquesta prestació seria de tipus contributiu, o sigui, que caldrà haver cotitzat per cobrar-la. De totes maneres, i malgrat que ja es té l’informe dels experts, en aquests moments tan sols es pot dir que està en estudi al ser un tema “jurídicament complexa” assegurava el Ministre de treball i Immigració.




671 lectures