Fòrum de debat secció sindical UGT-ORGT
Xarxa sindical

20 Abr, 2006

Moratòria per a les vegueries

Segons un article d'en Joan Escofet al diari digital laMalla.net, del 19 d'abril,

Aquest dimecres, s'ha celebrat el Dia del Municipi que ha tingut com a eix central un discurs del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, davant de desenes d'alcaldes (de tots els colors polítics) de Catalunya. En aquest discurs, el president ha aprofitat per fer un anunci. Maragall ha renunciat a la nova organització territorial de Catalunya de les set vegueries famoses i ha assegurat que "no hi ha temps" per aprovar el nou mapa territorial. Maragall, doncs, deixa la reforma per una altra legislatura. En la seva intervenció, el president ha recordat el tarannà municipalista del seu Govern i ha aprofitat per prometre "més recursos, més competències i més corresponsabilitat" entre els consistoris i la plaça Sant Jaume de Barcelona.

En la seva intervenció, Maragall ha explicat que les set vegueries catalanes i la substitució de les quatre diputacions no es farà en aquesta legislatura perquè "no hi som a temps". Malgrat el retard, el president ha recordat que el nou mapa territorial de casa nostra es farà ja que és un compromís del tripartit i ha promès abordar-lo "tant aviat com sigui possible".

Hi ha moltes persones que agraïm al president de la Generalitat que aclareixi una mica el futur (o no futur) de les Diputacions catalanes i dels que hi treballem. Tant nosaltres com, suposem, els més de quatre mil treballadors de la Diputació de Barcelona i Organismes o consorcis que en depenen respirarem una temporadeta més tranquils. No sabem si el govern de la Generalitat hi és o no hi és a temps, però sí que estem raonablement segurs que abans de liquidar les diputacions qualsevol govern s’ho hauria de pensar molt, molt de temps. Per substituir uns ens que funcionen bé per unes vegueries de les quals ni tan sols se saben les “fronteres” fa falta molt de temps i, especialment, escoltar abans de fer-ho els principals interessats: els municipis, la gent i, no cal dir, els treballadors d’aquestes diputacions.

Que la divisió territorial actual de Catalunya és obsoleta i va ser establerta sense escoltar ningú és indubtable. Ara bé, aquesta i qualsevol divisió administrativa amb els anys agafa pes i acaba per adquirir una certa naturalitat. Només s’han de veure les divisions frontereres entre els estats, com la que es va establir el 1658 entre França i Espanya que va partir en dos trossos (de difícil soldadura ja) Catalunya per comprendre que és molt fàcil i ràpid fer divisions territorials però en canvi fan falta molts anys o segles per aconseguir que la gent s’hi acostumi i que facin un servei.

Les diputacions actuals fan aquest servei a la comunitat, als municipis de qui depenen. Esperem que la Generalitat les substitueixi per uns ens capaços de fer encara més servei a tothom.



163 lectures

19 Abr, 2006

Sobre un fantasmal sindicat

Barcelona, 27 de febrer del 2006

Companyes i companys:

Aquest escrit no va adreçat a aquelles persones que volen escoltar insults, mentides i frases suposadament gracioses però sense cap sentit.

Des de la secció sindical d'UGT volem parlar d’un grup de persones que amagant-se i emparant-se sota les sigles d’un sindicat escriuen de forma insultant, mentint i desqualificant tots aquells que no pensen com ells; parlant de transparència i llibertat d'expressió... però sota l'anonimat més covard pensant que no se'ls pot identificar i que així ningú no els pot reclamar res. Per què s’amaguen? Per què no diuen el que pensen i, si és veritat, ho signen? Per què no mostren les proves del que afirmen? Això sí que seria transparència i llibertat d’expressió.

Aquesta és l’actuació de les persones que representen avui a CCOO a l'ORGT, aquestes són les persones que han de defensar els drets dels treballadors... uns éssers que no s’atreveixen a donar la cara ni tan sols per defensar el que diuen.

No es fan responsables del que signen quan ho signen. Van a les reunions amb l'administració i fan unes propostes absolutament demencials, com és el cas, que segurament recordareu, de la proposta de la jornada partida, on fins i tot la secció sindical de CCOO va haver de difondre un escrit desautoritzant la proposta de la seva delegada LOLS i afirmant que aquella no era la posició oficial del sindicat, però sense negar el que havia dit.

I això no és la primera vegada que succeeix. Els que participem a les meses de negociació estem acostumats al fet que no compleixin els acords que signen, estem acostumats a patir que encara no han paït que la UGT/> guanyés les eleccions i per tant no respectin el que significa la democràcia, de la mateixa manera que ja no la van respectar abans.

Amb tot això és difícil pensar que es facin responsables de defensar als treballadors unes persones que cada vegada que denuncien l’empresa per un interès particular d’elles mateixes, aconsegueixen una sentència que tanca la porta no només a la seva reclamació personal, sinó que li dóna a aquesta administració la força legal per no aplicar una petició formulada per molts companys, gairebé la majoria, de poder establir la flexibilitat horària a les oficines.

Impugnen un procés de provisió per a Tècnics Mitjans, però no quan és publiquen les bases sinó un cop ja han aprovat, com és el cas dels treballadors d’Inspecció d’IAE, perjudicant seriosament els seus companys de departament que van aprovar i ja ocupen la seva plaça. Ni mengen ni deixen menjar.

Unes persones, en fi, que menyspreen els treballadors que ocupen càrrecs de comandament insinuant que l’empresa els té “subjugats”. També ho deia la guineu que eren verdes...

Creen molt de rebombori perquè no tenen cap proposta concreta per fer i perquè no accepten que han perdut les eleccions (és com l’actitud del PP d’ençà que va perdre el poder: “cridem i que com a mínim ens coneguin pel soroll que fem”).

Sembla que també s'adjudiquen mèrits que no han assolit i que en cap moment van plantejar a la taula de negociació com una de les prioritats del col·lectiu de l'ORGT. Efectivament, van dient quan fan visites a les oficines que un dels temes lluitats i assolits per la seva representació sindical van ser les 202 places dels interins... però si recordeu l'escrit publicat per RRHH a l'Intranet, i que encara està penjat, no van ser ells qui van aconseguir aquestes places ni tampoc l'augment del sou dels interins. Aquest escrit deixa clar que l'Acord ja l’'havia assolit la UGT/> una setmana abans de la signatura de CCOO. L'Annex de l’Acord diu clarament que només en el cas que CCOO s'adherís a l'acord s'assolirien els dos punts que ells demanaven.

La Secció Sindical/> de la UGT/> no entrarà en el joc de contestar insults i desqualificacions permanents, no és el nostre tarannà i, sobretot, no participem en la política de l’enfrontament constant amb les altres representacions sindicals. No tenim les prioritats equivocades ja que sabem molt bé que aquesta manera de fer només beneficia a l’empresa. I en aquest aspecte és absurd que la secció sindical de CCOO vulgui assolir cap de les seves propostes (però no n’hem vist encara mai cap) insultant totes les institucions i les persones que les han de recolzar o aprovar.

Efectivament, com pot aquesta secció sindical comptar amb el suport del sindicat majoritari UGT després dels insults que li dedica? O amb el suport del comitè d’empresa que també és necessari en qualsevol proposta que afecti funcionaris i laborals, com el passi del D al C? I com poden obtenir qualsevol millora, per mínima que sigui, per als treballadors que se suposa que representen desqualificant tots els interlocutors de la Mesa/> de Negociació? I com dimonis esperen que qualsevol Acord al qual arribem aquí sigui aprovat per la Junta/> de Govern de l’ORGT i, en darrer terme, pel Ple de la Diputació/> de Barcelona, després de qualificar (a la seva revista “’Altaveu”) tots els integrants del Ple de “políticos de pacotilla”?

Els representants de la UGT/> a l'Organisme sabem que la nostra tasca és defensar els interessos i els drets de tots els treballadors: els que ens han votat i els que no. I això es demostra amb la consecució de la carrera de grau, que ens ha permès alliberar-nos dels exàmens de promoció que tots coneixem i en la reducció posterior a quatre anys, en el Xec-Gourmet, en la consolidació dels llocs (i sous) de treball dels 202 funcionaris interins d’aquí al 2008... i tot un seguit d’actuacions i millores que ja coneixeu, perquè estan recollides a l’Acord de Condicions de Treball del Personal Funcionari de l’Organisme de Gestió Tributària, vigent i signat, aquesta última pròrroga, per tots dos sindicats encara que CCOO no ho assumeixi.

Us garantim que continuarem treballant per desenvolupar i millorar l’Acord que tenim i, en aquest aspecte, hem de deixar clar que dues de les nostres preocupacions principals en aquests moments són en el passi al grup C de tot el personal del grup D i en un futur però molt proper Estatut d’Autonomia que fa desaparèixer les Diputacions i que, en conseqüència, pot afectar el futur de l’ORGT — Diputació de Barcelona, és a dir: el nostre futur.

En conclusió, i per finalitzar, l’actuació passada, present i futura de la secció sindical de la UGT/> ha estat, és i serà seguir treballant, molt especialment, en cinc problemes nostres i vostres:

1. Passi al grup C

2. Promocions

3. Places

4. Peles

5. Pervindre

Salutacions cordials!

Jaume Escribano

Maite Calàvia

Joan Llurba

Sandra Llin

Isabel Solís

Yolanda Giraldó

Teresa Rodríguez



153 lectures

18 Abr, 2006

Enhorabona!

Si pot llegir aquest missatge és perquè el procés de registre s'ha realitzat correctament. Benvingut a la Catosfera. Esperem que sigui productiu

130 lectures