Fòrum de debat secció sindical UGT-ORGT
Xarxa sindical

8 Mai, 2006

Raons per votar NO

Com diu en Salvador Cardús a un article a l’Avui, “ras i curt: els referèndums són per dir amén”. I, normalment, si no es diu amén hi ha d'haver un canvi de govern, com a mínim.

Potser aquesta és la millor raó per votar NO el proper referèndum de l'Estatut. No té cap sentit que un projecte d’aquesta importància tingui l’oposició d’una part del govern i el suport d’una part de l’oposició. Això per no parlar dels problemes, llegiu “passar el ribot”, que ha patit durant la tramitació a les Corts espanyoles.

De fet, els problemes comencen al principi, quan el govern va fer anar endavant un Estatut que no era cap preocupació de la gent. Quina diferència amb els crits de “Llibertat, amnistia i estatut d’autonomia!”

I de l’estatut, què se’n sap? Doncs sembla que ja se’n ha perdut el rastre. Dubto que gaire gent en conegui el contingut actual i, segurament, li preocupa a menys gent encara. És el govern... bé: una part, qui ens dirà que n'és de bo el nou Estatut. Potser perquè no tenen grans coses més que ensenyar com a resultat del seu mandat.

Donat el caràcter cada vegada més laic de la societat, sembla un bon moment per no dir amén i votar NO.

Juli Cèsar



409 lectures
comentaris