Fòrum de debat secció sindical UGT-ORGT
Xarxa sindical

6 Jul, 2006

Permisos i llicències a l'administració pública

Després d’un ràpid examen de la Llei 21/2006, del 20 de juny, de la Llei de mesures de conciliació... de la Generalitat i de l'Acord de Condicions de Treball del Personal Funcionari de l'ORGT, he fet una taula comparativa perquè serveixi com a primer instrument de treball a l'hora d'aclarir quins són els permisos i llicències a què tindran dret els funcionaris de l'Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona.

Llei 21/2006

(Aplicable als funcionaris de l’Administració General de l’Estat)

Llei de mesures de conciliació de la vida personal, familiar i laboral del personal al servei de les administracions públiques de Catalunya

(Publicada al BOPC)

Resta pendent la publicació al DOGC)

Acord vigent ORGT – Diputació de Barcelona

Pel naixement, acolliment o adopció d’un fill, deu dies a gaudir pel pare a partir de la data de naixement, de la decisió administrativa o judicial d’acolliment o de la resolució judicials per la qual sigui constituïda l’adopció.

ARTICLE 12. PERMÍS PER NAIXEMENT, ADOPCIÓ O ACOLLIMENT

El progenitor o progenitora que no gaudeix del permís per maternitat té dret a un permís de cinc dies laborables consecutius dins els deu dies següents a la data de naixement, o a l’arribada del menor o la menor adoptat o acollit a la llar familiar en el cas d’adopció o acolliment. En el cas de part, adopció o acolliment múltiple, la durada del permís s’amplia a deu dies si es tracta de dos fills i a quinze dies si en són tres o més.

ARTICLE 16. PERÍODE DE VACANCES

Si el període del permís de maternitat, de paternitat o d’atenció de fills prematurs coincideix totalment o parcialment amb el període de vacances, la persona afectada

gaudeix de les vacances un cop finit el permís. El còmput de les vacances s’inicia l’endemà de la data de finiment del permís.

Pel naixement d’un fill i per la mort, intervenció quirúrgica o malaltia greu d’un familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat, tres dies, si el fet es produeix a la mateixa localitat de residència; fins a quatre si és fora d’aquesta.

Per la defunció, accident o malaltia greu d’un familiar dins del primer grau de consanguinitat o afinitat, tres dies hàbils quan el succés es produeixi a la mateixa localitat i cinc dies hàbils quan sigui a diferent localitat

Quan es tracti de la defunció, accident o malaltia greu d’un familiar dins del segon grau de consanguinitat o afinitat, el permís serà de dos dies hàbils quan el succés es produeixi a la mateixa localitat i quatre dies hàbils quan sigui a diferent localitat.

ARTICLE 19. PERMÍS PER MORT, ACCIDENT, HOSPITALITZACIÓ O MALALTIA GREU D’UN FAMILIAR FINS AL SEGON GRAU

El permís per mort, accident, hospitalització o malaltia greu d’un familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat té una durada de dos dies laborables. Aquest permís és ampliable a quatre dies si el fet es produeix en un municipi diferent del municipi del lloc de treball.

Excepcionalment i per motius degudament justificats, es pot ampliar el permís fins a sis dies laborables.

Pel naixement d’un fill i per la mort, intervenció quirúrgica o malaltia greu d’un familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat, tres dies, si el fet es produeix a la mateixa localitat de residència; fins a quatre si és fora d’aquesta.

La funcionària, per lactància d’un fill menor de nou mesos, tindrà dret a una hora diària d’absència del treball, que podrà dividir en dues fraccions. Aquest dret podrà ser substituït per una reducció de la jornada normal en mitja hora a l’inici i al final de la jornada, o en una hora a l’inici i al final de la jornada, amb la mateixa finalitat. Aquest dret podrà ser exercit indistintament pel pare o per la mare, en el supòsit que tots dos treballin.

Igualment, la funcionària podrà sol·licitar la substitució del temps de lactància per un permís retribuït que acumuli en jornades completes el temps corresponent.

Les funcionàries embarassades tindran dret a absentar-se del treball per a la realització d’exàmens prenatals i tècniques de preparació al part, durant el temps necessari per a la pràctica i prèvia justificació de la necessitat de realitzar-les dins de la jornada de treball.

ARTICLE 14. PERMÍS PER LACTÀNCIA

1. El permís per lactància és d’una hora diària d’absència del lloc de treball, la qual es pot dividir en dues fraccions de trenta minuts. En els casos de part, adopció o acolliment múltiple el permís és de dues hores diàries, les quals es poden dividir en dues fraccions d’una hora. El període del permís s’inicia un cop finit el permís per maternitat i té una durada màxima de vint setmanes.

2. A petició de l’interessat o interessada, les hores del permís de lactància es poden compactar per a gaudir-ne en jornades senceres de treball, consecutives o repartides per setmanes, sense alterar el moment d’inici del període de permís i tenint en compte les necessitats del servei.

ARTICLE 18. PERMÍS PRENATAL

1. Les dones embarassades tenen dret a absentar-se del lloc treball per a assistir a exàmens prenatals i a tècniques de preparació per al part, durant el temps necessari per a dur a terme aquestes pràctiques, amb la justificació prèvia de la necessitat de fer-ho dins la jornada de treball.

La funcionària amb un fill de menys de nou mesos té dret a un permís d’una hora diària d’absència del treball per atendre’l. Aquest període de temps pot ser dividit, a voluntat de la funcionària, en dues fraccions o bé susbstituït per una reducció d’una hora de jornada de treball.

Per concórrer a exàmens finals i altres proves definitives d’aptitud i avaluació a Centres oficials, durant els dies de la celebració.

Per fer exàmens finals i altres proves definitives d’aptitud i avaluació a centres oficials i exercicis de proves i oposicions dins del mateix Organisme, els dies durant els quals tenen lloc les proves o els exàmens, fins a un màxim de 6 dies hàbils cada any. Per a les altres proves i els altres exàmens a centres oficials, el temps indispensable per al desplaçament i la seva celebració.

Joan Llurba Gallisà



254 lectures
comentaris

Hi
for the use of the [url=http://281765.multiguest
ok.com]ebony pussy[/url] for the rest of his [url=h
ttp://281767.multiguestbook.com]hairy pussy[/url] in the middle of a [url=http://281768.multiguestbook.com]asian pussy[/url] in the interests of the [url=http://281769.multiguestbook.com]indian pussy[/url] from the back of the [url=http://281770.multiguestbook.com]mature pussy[/url] to the front of the [url=http://117763.netguestbook.com]black pussy[/url] for the remainder of the [url=http://117764.netguestbook.com]bbw sex[/url] on the side of the [url=http://117765.netguestbook.com]bbw mature[/url] at the beginning
of a [url=http://117768.netguestbook.com]bbw movie[/url] to th
e back of the [url=http://117769.netguestbook.com]bbw porn[/url] about the nature of the
G'night

Enviat per caseferter 11 Jul 2007, 09:13
Afegeix comentari













BoldItalicLink