Fòrum de debat secció sindical UGT-ORGT
Xarxa sindical

19 Jun, 2006

JA TENIM L'ESTATUT !!

ARA ÉS HORA DE FER UNA CATALUNYA GRAN

Finalment ha arribat el dia D. No hi ha hagut sorpreses: una petita participació, però els que hem anat a votar hem donat un ampli suport al nou estatut.

És hora, doncs, de posar-lo en funcionament, d'engegar-lo, i en la mesura de com sigui el desenvo­lupament ens acabarà d’entusiasmar.

Com dic al preàmbul, el que demanem molts és fer una Catalunya Gran i Ample on hi capiguem tots. No tancada, petita, parcel·lada, pidolaire, sempre mirant el que ens fan, el que ens deuen...

Si interpretem bé el que diuen els ciutadans a les urnes, veurem que ens diuen això precisament. Les normes territorials, per molt importants que siguin, no entusiasmen.

Però no per això avui no deixo de tenir esperança en el futur que ens durà aquesta nova norma. I també tinc clara una cosa: perquè sigui bo, aquest estatut ha de ser gestionat per partits progressistes capaços de mirar més enllà del melic.

Ara anirem tots de vacances, però desprès de l’estiu haurem de decidir precisament això: qui gestio­na l’estatut en unes altres eleccions que, si se segueix la tradició, tampoc entusiasmaran gaire els ca­talans i ja se n’encarregaran els partits de dretes que així sigui.

Tenim poc temps, però és necessari que entre tots ens impliquem fort en el futur immediat, perquè aquí és on de fet decidirem qui ens haurà de guiar cap a aquesta Catalunya Gran amb la participació de tots i cadascun dels ciutadans.

Robert Sanahuja



158 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink