Fòrum de debat secció sindical UGT-ORGT
Xarxa sindical

29 Set, 2006

Retribucions i jubilacions dels empleats públics segons el ministre Jordi Sevilla

El dia 28 de setembre, el sr. Jordi Sevilla, ministre per a les Administracions Públiques, va ser entrevistat, via Internet, al diari El País. Com que tracta temes que interessen a tots els empleats públics he seleccionat algunes preguntes i respostes que fan referència a un tema que ens preocupa a tots plegats (retribucions) i a un altre tema (la jubilació) que preocupa especialment als que ja tenim uns quants anyets.

P. M'agradaria conèixer la vostra opinió sobre la pèrdua de poder adquisitiu del personal al servei de les Administracions Públiques durant els darrers anys i si considereu que amb l'acord actual amb els agents socials a l'Administració General de l'Estat (AGE) s'arregla aquesta disfunció. S’han previst clàusules de revisió salarial per als empleats públics?

R. És cert que hi ha hagut anys amb pèrdua de poder adquisitiu. D'ençà que sóc ministre els increments anuals, sempre pactats amb els principals sindicats, han capgirat la situació. No crec en clàusules de revisió, perquè estimulen la inflació, en comptes de combatre-la que sempre és el millor.

P. Sr. Sevilla, no creieu que els funcionaris estem molt mal pagats i molt desprestigiats?

R. Jo ho crec, tot i que ja haureu vist que no tothom opina igual. Per això intento millorar any rere any les retribucions i, a través de l'Estatut, dignificar els seus drets i deures. El prestigi social s'ha d'obtenir mitjançant el bon treball que fa la immensa majoria d'empleats públics.

P. Sóc funcionari. El meu sou és, aproximadament, de 36.000 €. L'1 % són 360 €. Diuen que m'apujaran un 2 % + 1 % a les pagues extraordinàries a través del 33 % del complement específic. Aquest 33 % són 80 € al juny i 80 € al desembre: total 160 €. Me'n falten 200 per als 360 €. Per tant, dieu mentides, com cada any, i els medis de comunicació us fan el joc.

R. Us pot semblar poc, però us asseguro que ni jo ni tots els que han signat l'acord diem mentides. Ho comprovareu a la vostra nòmina i també espero que ho digueu a la xarxa.

P. Al començament de la legislatura, recordo les vostres declaracions sobre la necessitat de rejovenir la funció pública on parlàveu de la possibilitat de jubilacions anticipades. Si es manté aquesta idea inicial i s'han de fer actuacions concretes, em podríeu donar dades i terminis?

R. Segueixo creient que és necessari i estic intentant que ho vegin igual els sindicats de la funció pública i la resta del govern. Alguna cosa hi haurà al Pla de millora de l'AGE que farem després d'aprovar l'Estatut de l'Empleat Públic. Sempre seran voluntàries i a partir dels 62 anys.

P. Quan es produirà l'equiparació dels salaris de l'Administració de l'Estat amb els funcionaris de les Comunitats Autònomes i Ens Locals?

R. Les retribucions bàsiques són les mateixes i estan fixades pels Pressupostos anuals. De la mateixa manera que passa entre ministeris, les retribucions complementàries depenen del treball, de les característiques del lloc, de la productivitat, etc. I per això hi ha diferències.

PS: Unes balsàmiques declaracions. Haurem de seguir el bloc que acaba d'inaugurar el ministre:

http://blog.jordisevilla.org

Joan Llurba Gallisà

(Segueix)
8223 lectures