Fòrum de debat secció sindical UGT-ORGT
Xarxa sindical

23 Mai, 2006

Amb l'Estatut, res de fer el merda!

Ja n'hi ha prou de rucades! VOTEM SÍ !!

Des de la ingenuïtat de representant sindical em costa molt entendre el guirigall a l'entorn del nou estatut de Catalunya. Al capdavall, què ha passat aquí?

I en aquest moment ja no sap ningú què dimonis diu el nou estatut. El text quedarà eclipsat per les fotos dels líders polítics i per les picabaralles habituals...

I després d'aquesta història, un trist representant sindical en què ha de pensar? En la plataforma que han raspallat (o destralejat, més aviat) a Madrid? No. Ha de rumiar:

I resulta que l'Estatut del 2006 dóna unes competències en matèria de treball (que és el tema que aquí ens interessa) que Catalunya no té amb l'Estatut del 1979. Per exemple:

El català és la llengua oficial de Catalunya. També ho és el castellà, que és la llengua oficial de l'Estat espanyol. Totes les persones tenen el dret d'utilitzar les dues llengües oficials i els ciutadans de Catalunya tenen el dret i el deure de conèixer-les. Els poders públics de Catalunya han d'establir les mesures necessàries per a facilitar l'exercici d'aquests drets i el compliment d'aquest deure. D'acord amb el que disposa l'article 32, no hi pot haver discriminació per l'ús de qualsevol de les dues llengües.

Sense la llengua catalana, Catalunya no és res i aquest estatut em sembla que la defensa... i que som una nació també ho diu a algun lloc perdut... És molt? És poc? No ho sé. Però és molt més del que teníem i menys del que tindrem si el país ho sap aprofitar. I per fer-ho ja és hora de deixar-se d'hòsties: que els republicans somniïn amb la independència i els cagacebes en l'imperi on no es pon el sol ni ponen les gallines. Prou de fer el merda! VOTEM SÍ !!!!!

Assentiré de grat, car només se’m donà
d’almoina la riquesa d’un instant.

Si podien, però, durar
la llum parada, l’ordre clar
dels xiprers, de les vinyes, dels sembrats,
la nostra llengua, el lent esguard
damunt de cada cosa que he estimat!

(Salvador Espriu: Llibre de Sinera)

Marc Aureli



269 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink