Secció Sindical UGT-FSP Fira de Barcelona
Xarxa sindical

24 Ago, 2006

CASI LA MITAD DE LAS EMPRESAS ESPAÑOLAS, SEGÚN EL ÍNDICE DE LA EMPRESA FAMILIARMENTE RESPONSABLE (IFREI) DE 2006, TIENE ALGUNA MEDIDA CONCILIADORA

Enviat per ildefonsomarin 17:54 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Os invito a leer el articulo que salió publicado el domingo 20 en el suplemento de Negocios de “ El País”, sobre la conciliación de la vida laboral y personal.

http://www.elpais.es/articulo/servicios/Conciliacion/avanzada/elpnegser/20060820elpnegser_5/Tes/#DESPIECE_1

Explica las conclusiones del III Foro de la Empresa Familiarmente Responsable (EFR).

Celebrado en Madrid el 11 de Julio, dio a conocer el Estudio IFREI 2006 del IESE, sobre la adopción y puesta en práctica de políticas de conciliación en España.

Si queréis ampliar más la información en la web del IESE, podéis acceder a las ponencias que son interesantes.

http://www.iese.edu/es/ad/ICWF/III_Foro_Empresa_Familiarmente_Responsable/Foro.asp#22596

670 lectures

14 Ago, 2006

Hoy hace tres años que murieron en accidente laboral, NUEVE TRABAJADORES de la refinería de Repsol-Ypf de Puertollano

Enviat per ildefonsomarin 18:18 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Accidentes de trabajo lamentablemente cada día se suceden pero el accidente laboral ocurrido en Puertollano fue destacado por el numero de compañeros que fallecieron y el momento del año en que aconteció en que muchos de nosotros nos encontrábamos de vacaciones.

Las vacaciones son un buen momento para recapacitar y recordar algunos datos que todos ya sabemos pero que merece la pena recordad.

La siniestralidad laboral se cobró en España la vida de 990 personas durante 2005. Los accidentes de trabajo con baja ascendieron a 906.836, según los datos hechos públicos en su día por el Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales.

Aunque la cifra haya bajado estos últimos años, España continúa estando a la cabeza de la Unión Europea en lo que siniestralidad laboral se refiere

Y como dijo a primeros de año el compañero y ex-conseller Josep Maria Rañé, "se trata de ir a trabajar para ganarse la vida, no para perderla".



35180 lectures

6 Ago, 2006

La discriminació dels treballadors FUMADORS en les ofertes de treball

Enviat per ildefonsomarin 19:40 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

La notícia apareguda avui en un conegut diari anunciava, que la portaveu d'Ocupació i Assumptes Socials de la Comissió Europea, Katharina von Schnurbein, deia que els empresaris podran incloure en les seves ofertes d'ocupació, un advertiment de Fumadors: “ abstenir-se “.

Em sembla una afirmació discriminatòria i antisocial cap als treballadors. No tenim bastant amb els innombrables requisits per a accedir al món laboral, que també ens hagin de renunciar per ser fumadors. Jo no sóc fumador, ni mai ho he estat, però no accepto els extremismes.

La legislació hauria de contemplar també, la no discriminació als treballadors fumadors, així com es fa amb altres causes: “ racial, ètnica, orientació sexual, etc. “. Si existeix un buit legal referent a això, algun empresari sense seny inclourà en les seves ofertes de treball: el Fumadors “ abstenir-se “. Vergonyoses han estat les declaracions realitzades pel director de l'empresa irlandesa Dotcom Directories, en les quals considerava als treballadors fumadors ANTI SOCIALS, defensant la seva posició de NO contractar a FUMADORS.

Seria molt negatiu , que d'aquí a uns anys es valorés millor a un treballador NO fumador, enfront d'un FUMADOR (amb millor historial professional).

Seria mes apte pel treball, un treballador que es fumi dues cigarretes, que no a un que es fuma deu. Es pot valorar això.........?

En definitiva, la polèmica esta servida, i les persones que estem relacionats amb l'àmbit sindical hem de tenir els ulls molt oberts a aquest problema .



6573 lectures