maxi
 pensaments d'un militant idealista Xarxa sindical

3 Set, 2007

Nova etapa

Hola companys.

Porto moolt de temps sense aportar cap entrada al meu blog. Es cert que fa un temps ençà que la feina em sobrepassa i no tinc temps per res.

Miraré de tornar a portar les meves reflexions sobre temes sindicals i laborals al blog. Certament tinc moltes coses a dir, si pensem que a la meva empresa em estat a punt d'anar a la vaga, podeu imaginar que pensaments i noticies no em falten. Així i per començar a aportar noticies deixo els bolletins que explicaven els motius de la vaga, i el resultat de la mediació. Sobre la resta.., bé ja aniré dient sobre la marxa.


Salutacions companys!!


Explicació de la Vaga:

vaga... perquè??


El passat dimecres dia 1 d'agost, els treballadors vàrem celebrar una assemblea extraordinària per parlar de la nostra situació.

El Comitè va explicar la situació econòmica del centre i la de l'empresa Vichy Catalán. Vàrem aportar informes d'una empresa que es dedica a fer seguiments d'empreses i realitzar informes sobre aquestes, i es va veure que Vichy Catalán va tenir el 2005 uns guanys de 28,5 M € i que el grup (accionista majoritari, el Vichy) te uns guanys al 2005 superiors al 72 M €. Que Vichy Catalán ha fet una inversió molt gran per la construcció del Hotel Golf Meliá Vichy Catalán, i que han deixat la gestió al grup Meliá. Tot això ens porta a reflexionar sobre la manca de inversions i projectes per a la solvència econòmica del Balneari, que necessita de grans inversions.

La Direcció del Balneari fa culpable de l'actual situació a la plantilla, amb una política laboral que transgredeix els límits de la bona fe. No respectant les 12h de descans entre jornades; No respectant les funcions de les diferents categories; fent el professional “mil usosâ€; treien l’únic cap de setmana mensual de descans que teníem; fent una política de contractació a esquenes del Comitè que es causant de la majoria de problemes que tenim; liberalitzant els horaris de treball de forma arbitraria; generant irregularitats en el personal de contractació parcial ja que els arriba a fer treballar 40h setmanals per un salari inferior de 550 €.

Tot això sumat al bloqueig que fa en relació al Comitè d'Empresa,

amb una absoluta manca d'intencions de negociar ni de respectar els dret d'aquest (i per tant del conjunt de treballadors).

Els treballadors em decidit que s'ha acabat el bròquil, que anem a la VAGA.

Que posarem en coneixement de l'autoritat laboral tots aquests problemes.

Que volem una solució.


REIVINDIQUEM ELS NOSTRES DRETS FENT US DEL

NOSTRE DRET A LA PROTESTA MITJANÇANT LA VAGA


PER UNA FEINA DIGNE! PER ELS NOSTRES DRETS I CONTRA LA PRECARIETAT!!!!

PER EL DRET A CONCILIAR!! PER UNA EMPRESA MILLOR!! PER UNA EMPRESA SOCIALMENT RESPONSABLE!! PER LA QUALITAT!!

VAGA!!!!!!!!!!!!!!

desconvocatoria de la vaga:

EL COMITÈ DE VAGA ARRIBA A UN ACORD PER DESCONVOCAR LA VAGA


El Comitè de Vaga hem aconseguit arrancar un acord en el que es reflexa les necessitats de iniciar una negociació sobre els sistemes de treball dintre de la "bona fe" entre totes les parts implicades. El procés de negociació s'iniciarà el pròxim dia 16 d'agost.

Els punts a tractar a la mesa de negociació, seran els següent:



Per primera vegada en molt de temps, l'empresa iniciarà una negociació on es reformularan les polítiques de temps de treball, acordant mesures que esperem esdevinguin un avanç en la relació entre temps de treball i temps personal.


Com a mostra de la bona fe, i vist que no serà un tema de tractar en una sola reunió, sinó que els resultats poden anar en vistes a una dura negociació, la part social em decidit de desconvocar la vaga. De totes maneres ens reservem el dret a fer us de tots els mitjans que la constitució i el dret laboral confereix els treballadors si no veiem avanços substancials en el procés.


Esperem que realment l'empresa actuí tal i com ens a reflexat, amb anim de resoldre des de el consens els problemes que els treballadors venim reivindicant fa temps.


Els altres punts de la convocatòria, vindran afectats d'una manera directa per futures negociacions, tal i com es la contractació. Si aconseguim un sistema de treball adequat i adaptat a les necessitats socials i econòmiques podrem donar forma a les polítiques de contractació.


1774 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink




 authimage