maxi
 pensaments d'un militant idealista Xarxa sindical

18 Mai, 2006

Qüestió de principis

Aquest son dies especialment durs per a mi. Dies en que notes la confusió de tant els companys de la secció com dels treballadors de l'empresa, per no dir es clar de la direcció d'aquesta, sobre una postura que he pres en front d'uns successos recents.

Son temps de canvis, d'adoptar noves formes de treballar, de desenvolupar-nos i avançar com a professionals. Qui no hi arriba pot tenir problemes, però si aquest problemes poden arribar afectar a llocs de treball es necessari que la direcció ens deixi als representants fer us dels nostres medis per proposar solucions pactades.


Primer de tot hem de sapiguer exactament quins son els problemes que ens afecten. Això es bàsic per poder desenvolupar les nostres tasques de forma correcte. Els treballadors tenim dret a conèixer de forma exacte com anem i cap a on anem, per poder trobar mitjançant la negociació col-lectiva un marc correcte de relacions entre la part econòmica i la part social. Tenim dret a ser tractats de tu a tu per l'empresari.

Per una qüestió de consciencia i de plantejament, enfront de determinats successos no puc mes que adoptar les mesures i accions que crec necessàries per marcar d'una forma clara les posicions dels treballadors. Tothom em coneix com a persona donada a negociar i cremar totes les possibilitats avanç d'actuar d'una forma mes contundent. De fer uns plantejaments des de la responsabilitat, i des de la màxima representativitat, transmeten d'una forma transparent l'informació que ens arriba a tota la plantilla.

Soc assembleari, UGT es assembleària, i la Secció Sindical es assembleària. UGT fa us d'aquest principi i els seus portaveus emprenen les accions i postures en vers la opinió de tots els seus afiliats. Com a membre del Comitè d'empresa aplico els mateixos procediments davant tots els treballadors, encara que defenso els plantejaments que la Secció hagi adoptat. Però això va lligat a la reciprocitat dels treballadors, que tenen que ser participes i expressar mitjançant el seu dret a veu i vot els seus pensaments i postures enfront els problemes i accions que els seus representats els hi plantegin. Les decisions es voten a les assemblees, i els afiliats i treballadors es tenen que acostumar a participar ja que aquestes afecten a la totalitat dels treballadors i/o afiliats. Això no vol dir que si es detecte que el procés no a sigut representatiu es demani fer les assemblees que siguin necessàries. El cas es tirar entre tots del carro.

La direcció desprès d'un inici de confusió, i de les reunions tingudes amb els representants d'UGT i del Comitè en ple, a donat les garanties suficients per que tots els principis avanç esmentats es compleixin. Iniciem una nova etapa de negociacions, i tornarem al camí del diàleg per cremar novament tots els cartutxos necessaris. Iniciem amb força un procés de negociació que ens te que dur a millorar les condicions de treball d'una empresa on els treballadors estem poc acostumats a les polítiques sindicals.



425 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink




 authimage