Secció Sindical de l´Hotel Princesa Sofia
  Xarxa sindical

25 Abr, 2008

IMPULS A LA FORMACIÓ DELS CAMBRERS INMIGRANTS

La Generalitat desenvolupa per segon any consecutiu un programa que vol millorar l'atenció al client i fomentar l'aprenentatge del català.


El Govern de la Generalitat destinarà 1,5 milions d'euros al programa de formació de cambrers immigrants en 2009. Más del doble que aquest any. I, a més, ampliarà el programa a formar a dependents de pastisseries i fleques, segons va informar ahir el secretari de la Conselleria de Comerç i Turisme, Emili Valero.
El programa per a la Restauració Orientat a la Formació Integral dels Treballadors (
Profit) té com objectiu millorar la qualitat en el servei, que sofreix "un problema de professionalització", va indicar Valero, amb una formació específica en l'atenció al client, així com en l'aprenentatge del català.
Els cursos tenen entre sis i 15 alumnes, i consten de 20 hores lectives en el lloc de treball, la meitat de les quals es dedica a la formació tècnica i la resta a vocabulari i recursos lingüístics.
Avui comencen les proves pilot i a partir de maig s'impartiran 190 cursos que formaran a uns 2.500 cambrers, el que equival al 50% de cambrers immigrants a Catalunya. Entre 2009-2010 preveuen formar a 15.000 persones. AL final del curs, rebran un certificat del Gremi d'Hostaleria.



299 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink