Bloc de Frederic
Bloc del vicesecretari general de la UGT de Catalunya Xarxa sindical

17 Oct, 2006

A TORNAR-HI !

Enviat per frederic 05:42 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
Reprenc el blog després d'una temporadeta, estiu pel mig, en que, ho he de reconèixer, no he sabut trobar els moments per escriure-hi.

Assumptes n'hi ha i n'hi ha hagut prous, continuem amb deslocalitzacions, especialment en el sector metalùrgic, fets del Prat o situació del sector aèri, iberia, aena, l'aeroport i com es gestiona, les eleccions al Parlament de Catalunya, algunes lleis importants com la de dependència, la del treball autònom, la de regulació de la subcontractació, el balanç de l'acord estratègic per la economia de Catalunya...,

Pero des d'un punt de vista estrictament d'organització arranca el procés més intens de les eleccions sindicals o a representants dels treballadors a les empreses. D'ara fins a 31 de desembre del 2007 es renovarán el 70% dels més de 55 mil delegats i delegades que hi ha a les empreses catalanes.

Amb tota la feina que suposa això, en general, ens fixem menys en el que significa que un milió tres-cents mil treballadors puguin elegir representants per defensar els seus drets i interessos a la empresa, tant en termes democràtics i de participació com de posibilitats de millores personals laborals o socials.

I aquí no hi ha campanya institucional per fomentar la participació o informar dels drets que tenen els treballadors ni espais gratuïts en els mitjans de comunicació per difondre propostes ni una estructura administrativa-institucional que garanteixi, d'entrada, que en totes aquelles empreses on es poden celebrar eleccions a representants del treballadors, els empresaris hi posin facilitats i no dificultats.

Això vol dir que les organitzacions sindicals, en el nostre país, no només concorren en competència al procés d'eleccions sindicals sino que, en la pràctica, som els que garantim que aquests drets de participació es pugui materialitzar.

Es per això que hem de fer, com sempre, un gran esforç organitzatiu per extendre la presència sindical mitjançant el procés electoral a totes les empreses que en poden fer i que son totes aquelles que tenen sis o més treballadors. Més eleccions es més drets i millors condicions laborals i socials.


120 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink