Autonoms.com
  Xarxa sindical

26 Jul, 2006

Volver a empezar!!!!

Escrito por CTAC 01:03 | PermalinkEnlace | Commentscomentarios (0) | TrackbackRetroenlaces (0) | General

Els gruistes amenacen amb aturades a l'operació sortida

reclamacions Les empreses d'assistència per carretera volen una regulació per acotar l'intrusisme i reduir la precarització negociació La patronal es reuneix avui a Madrid amb delegats del govern central

B. Badrinas

L'agost pot ser conflictiu i perillós a les carreteres i autopistes de l'Estat. Les empreses d'assistència en carretera han dit prou i reclamen al govern central que es comprometi de manera immediata a engegar una regularització i ordenació de l'activitat. Els gruistes volen una més gran professionalització de la seva feina per reduir l'intrusisme i, d'aquesta manera, aconseguir millorar les condicions laborals. "Volem que s'endrecin tot un conjunt de mesures del sector que ara no estan regulades", va explicar ahir a l'AVUI Francesc Rovira, president de la Confederació d'Empreses d'Assistència en Carretera (Cepas).

Avui al matí està previst que tingui lloc a Madrid una reunió entre les patronals de gruistes -liderades per Cepas i Aneac- i una representació del govern central encapçalada pel director general de Trànsit, Pere Navarro. Si la trobada no resulta satisfactòria, les empreses d'assistència en carretera ja han amenaçat amb aturades i mobilitzacions, que podrien afectar l'operació sortida del mes d'agost. "Nosaltres volem operar com un servei de primers auxilis i tenir una regulació que ens permeti actuar com una unitat d'emergència en carretera", va subratllar Rovira.

Entre les reclamacions hi ha aspectes de fàcil regulació -com una senyalització de les grues com a vehicles d'emergència o la possibilitat de fer servir les voreres o carrils bus per arribar més ràpidament als accidents-, però també d'altres que enduriran l'accés a aquesta feina i dificultaran l'intrusisme. De fet, les patronals del sector volen una formació específica per exercir de gruista, a més d'acabar amb la possibilitat que qualsevol autònom llogui una grua i es posi a treballar.

En fin, sirva este recorte de prensa para continuar denunciando aquello de que el pez grande(Aseguradoras) se come al pez pequeño(Autonomo), y remarcar la necesidad de poner orden y marcar de cerca a estas grandes coorporaciones que en su día encontraron en la extorsión y la cuasi-exclavitud la mamera de rentabilizar sus negocios.

Afortunadamente el LETA vendrá a poner en su sitio estas practicas fraudulentas, y desde aqui apoyomos firmemente a los compañeros de CTAC de asistencia en Carretera que ven como muy a pesar del colectivo y usuarios de las mismas esta sigue siendo la unica forma posible de denunciar una situación impensable a estas alturas!!!



158 lectures
comentarios
Añadir comentario













BoldItalicLink