UGT Ajuntament de Lleida
燘loc de la Secci贸 Sindical de la UGT eina de comunicaci贸 i informaci贸 amb els companys i les companyes d'aquest Ajuntament. Xarxa sindical

29 Jun, 2011

Supressi贸 dels organismes aut貌noms de l'Ajuntament de Lleida

UGT INFORM@
En relaci贸 a l鈥檃nunci fet per l鈥橝lcalde als mitjans de comunicaci贸 sobre la supressi贸 dels organismes aut貌noms municipals, la secci贸 sindical de la UGT de l鈥橝juntament de Lleida recorda que sempre s鈥檋a manifestat en contra de la creaci贸 dels esmentats organismes.
La nostra tasca es continuar脿 centrant en vetllar per a qu猫 es mantinguin les condicions laborals dels treballadors/es dels esmentats organismes i en aquest sentit exigirem a l鈥檈quip de govern l鈥檃compliment dels acords signats tant en el Pacte de Garanties com els estatuts de cadascun dels instituts afectats.
Lleida, 29 de juny de 2011
Secci贸 Sindical de la UGT de l鈥橝juntament de Lleida
(Segueix)
2818 lectures

3 Des, 2010

Una mica de dignitat, si us plau!

En primer lloc, permeteu-me que em presenti, si m茅s no, de forma oficial.

Em dic Toni Jim茅nez i des de fa quatre anys s贸c Delegat de la Secci贸 Sindical de la UGT de l鈥橝juntament de Lleida i membre de la Junta de Personal.

Aquest estiu em van nomenar Secretari General de la Secci贸 Sindical i, per les funcions que es deriven d鈥檃quest c脿rrec, vaig estampar la meva signatura al costat de la del Sr. Alcalde, per ratificar i donar validesa al l鈥橝cord Conveni de condicions laborals 2010-2012, fruit d鈥檜na llarga negociaci贸 entre la Corporaci贸 i els representants sindicals de la Secci贸 Sindical de la U.G.T. de l鈥橝juntament de Lleida. Ha estat una negociaci贸 complicada i feixuga, sobretot per l鈥檈scenari econ貌mic actual i pel marc legal que l鈥檈nvolta.

Sincerament, m鈥檋agu茅s agradat molt que la resta de Seccions Sindicals de l鈥橝juntament haguessin estat presents de forma activa en la signatura de l鈥橝cord Conveni. Des que s贸c membre de la Junta de Personal sempre he defensat i he lluitat per la unitat sindical. Com s鈥檃costuma a dir: 鈥渓a uni贸 fa la for莽a鈥 i, en aquest sentit, 茅s m茅s f脿cil aconseguir els objectius i lluitar per millorar les condicions laborals de les treballadores i dels treballadors de l鈥橝juntament si anem tots/es a una. Sou coneixedors que aix貌 no ha estat possible. 脡s m茅s, algunes persones s鈥檋an dedicat a posar pals a les rodes i, fins i tot, a emp猫nyer en sentit contrari.

Quan va comen莽ar la negociaci贸 de l鈥橝cord Conveni l鈥櫭簄ica secci贸 sindical que va presentar legalment la seva plataforma de negociaci贸, en temps i forma, va ser la Secci贸 Sindical de la UGT. D鈥檃ix貌 se鈥檔 diu fer els deures i tenir les idees clares. Em pregunto, i pregunto a la resta de seccions sindicals: com es pot un/a asseure en una mesa de negociaci贸 si encara no es t茅 definit i redactat all貌 que es vol negociar? Per qu猫, tot i aquest fet, no es continua lluitant pels interessos de treballadores i treballadors en comptes de marejar la perdiu?

脡s cert que hi havia temes pendents i processos que calia posar en marxa (estabilitat, RLLT, funcionaritzaci贸,...), per貌 aquests temes i processos no eren incompatibles amb la negociaci贸. Alguns, fins i tot, s鈥檋an endegat gr脿cies a la mateixa negociaci贸 perqu猫 la Secci贸 Sindical de la UGT ho ha demanat com a condici贸 per a continuar negociant. Ara diuen que ha estat una maniobra de la UGT de cara a les properes eleccions sindicals. I qu猫 m茅s? Si de cas es dona una coincid猫ncia en el temps fortu茂ta que la resta estan aprofitant per a fer la seva campanya.

Les eleccions, per molt que elles i ells ho desitgin, no es guanyen durant les campanyes electorals. Les eleccions sindicals es guanyen amb el treball continuat durant els anys que s鈥檈st脿 al capdavant d鈥檜na Junta de Personal o d鈥檜n Comit猫 d鈥橢mpresa, dia rere dia. Es guanyen amb la transpar猫ncia en la gesti贸, amb l鈥檈fic脿cia i efici猫ncia d鈥檃questa gesti贸, amb la serietat amb la qual es tracten els temes, amb l鈥檈fectivitat i inter猫s que es mostra per resoldre els problemes, amb la claredat, flu茂desa i continu茂tat amb la qual es transmet la informaci贸 i es fan els comunicats, amb la capacitat de di脿leg, amb la dedicaci贸, amb l鈥檈sfor莽, ...

Darrerament, alguns/es es dediquen a llegir punt per punt el nou Acord Conveni i enviar missatges massius destacant les difer猫ncies que existeixen entre l鈥檃ntic Acord-Conveni i l鈥檃ctual. Per貌 no les difer猫ncies positives, perqu猫 no interessen, nom茅s busquen en el redactat alguns canvis que, segons el seu criteri, van en contra dels interessos de treballadores i treballadors. S鈥檋an parat a pensar que un Acord-Conveni no pot anar en contra de la legislaci贸 vigent? No m鈥檃cabo de creure que no estiguin al dia, quant a legislaci贸 es refereix, m茅s aviat diria que es tracta d鈥檜na actuaci贸 guiada per la mala fe.

Mireu, el que no es pot fer, quan un es queda sense recursos i arguments per a defensar una postura, 茅s rec贸rrer a la mentida i a la manipulaci贸 de la informaci贸.

La mentida, o l鈥檃bs猫ncia de veritat en les afirmacions poden fer molt de mal. I no parlo nom茅s de mal institucional, que tamb茅, sin贸 de mal personal i moral a algunes companyes i alguns companys que han hagut de sentir com algunes dubtava de la netedat dels processos de selecci贸 que es fan a l鈥橝juntament o del funcionament de les borses de treball. Aix貌 no es fa. I menys encara quan alguns/es de les persones que s鈥檋an omplert la boca amb aquestes declaracions desafortunades acostumen a anar pels llocs preguntant all貌 de : 鈥渃omo est谩 lo m铆o?鈥

Una mica de dignitat si us plau, si m茅s no, una mica de dignitat professional.

Els interessos personals no es poden anteposar als interessos col路lectius. Som representants sindicals perqu猫 les companyes i els companys de l鈥橝juntament aix铆 ho han volgut. Ning煤 pot, ni t茅 dret a fallar a la confian莽a que la resta de treballadores i treballadors de l鈥橝juntament van dipositar en els/les representants el dia de les eleccions sindicals.

La UGT, quan s鈥檋a produ茂t alguna situaci贸 conflictiva o que s鈥檋a considerat important, sempre ha demanat l鈥檕pini贸 del personal de l鈥橝juntament mitjan莽ant Assemblees Generals. No s鈥檋a acordat res que no hagu茅s estat abans comunicat al personal ni sense el seu consentiment. Hem d鈥檈star ben agra茂ts perqu猫 les treballadores i treballadors han assistit a les assembles i ens han donat el seu suport i opini贸 per a la presa de decisions i ens han encoratjat a seguir treballant per la defensa dels drets i la millora de les condicions laborals.

Per cloure, us voldria demanar un favor, llegiu PERSONALMENT el nou Acord-Conveni i podreu comprovar que representa una millora per a les treballadores i els treballadors de l鈥橝juntament: acci贸 social, condicions professionals, formaci贸, prevenci贸 de riscos laborals, promocions laborals, condicions de representaci贸 sindical, introducci贸 d鈥檜na cl脿usula eco solid脿ria i, el que 茅s m茅s important, mitjan莽ant l鈥檃dequaci贸, s鈥檋an aconseguit eliminar les difer猫ncies salarials que existien entre persones que realitzaven el mateix treball.

Sincerament crec, que donades les circumst脿ncies socioecon貌miques, tenim un bon Acord-Conveni.

Per cert, el 鈥渃arro鈥 encara necessita que l鈥檈mpenyem per a continuar avan莽ant. Qu猫 tal si el mirem d鈥檈mp猫nyer totes i tots en la mateixa direcci贸 i sentit?

Gr脿cies pel vostre temps i pel vostre suport.

Toni Jim茅nez Mart铆nezSecretari General de la Secci贸 Sindical de la UGT
Ajuntament de Lleida



1170 lectures

16 Nov, 2010

Article 2.4 tal i com el veu la UGT de l'Ajuntament de Lleida

"CONSTRUIR EN LLOC DE DESTRUIR"


Ens arriba a les nostres mans una nova 鈥渋nterpretaci贸鈥 interessada per qui es vol instaurar com a jutge i part en uns acords del que volunt脿riament es van excloure, encara no sabem per quins motius.

Ara van, curiosament fent d鈥檃mplificadors d鈥檃ltres declaracions, a furgar novament sobre all脿 on no van intervenir ni en el redactat ni en l鈥檈sperit de l鈥檃rticle. Pensem que una cosa tant sensible pels treballadors QUE ESTAN INCLOSOS AHIR, AVUI I DEM脕, en l鈥檃plicaci贸 de l鈥檃cord conveni, el que necessiten 茅s la valentia de defensar la seva situaci贸 i no la vilesa d鈥檃medrentar amb la por a qui no s鈥檋o mereix.

Per cert, volem recordar als nostres companys que el redactat no 茅s gratu茂t i reflecteix un acord signat entre la Federaci贸 de Municipis de Catalunya i l鈥橝ssociaci贸 Catalana de Municipis conjuntament amb la Uni贸 General de Treballadors (UGT) i (Oh Sorpresa!!!!) la Comissi贸 Obrera Nacional de Catalunya (o sigui CC.OO), en concret l鈥 ACORD RELATIU A LA CONTRACTACI脫 DE PERSONES DESOCUPADES INSCRITES COM A DEMANDANTS D鈥橭CUPACI脫 EN EL MARC D鈥橭CUPACI脫 LOCAL (Resoluci贸 TRE/637/2010, de 2 de mar莽, DOGC, n煤m. 5586 de 12 de mar莽 de 2010)

脡s precisament A AQUEST PERSONAL AL QUE S鈥橢ST脌 REFERINT EL CONTROVERTIT, (i mal interpretat de forma interessada) ART. 2.4 DE L鈥橝CORD CONVENI RECENTMENT SIGNAT.

Ah!! per cert, us adjuntem la composici贸 de la Comissi贸 Parit脿ria en el Conveni col路lectiu de la Generalitat de Catalunya i el seu personal SIGNAT PER CCOO. entre altres i all脿 鈥淣ADIE SE RASG脫 LAS VESTIDURAS !!!鈥.

Article 12Comissi贸 parit脿ria per a la Interpretaci贸, la Vigil脿ncia i l'Estudi del Conveni (CIVE)

En el termini dels 15 dies seg眉ents a la signatura d'aquest Conveni es constituir脿, d'acord amb l'article 85.2.e) de l'Estatut dels treballadors, una Comissi贸 Parit脿ria per a la Interpretaci贸, la Vigil脿ncia i l'Estudi del Conveni (CIVE), que estar脿 formada per 8 representants de l'Administraci贸 i 8 representants de les organitzacions sindicals signants. En la composici贸 de la CIVE es respectar脿 la proporcionalitat dels sindicats signants segons els resultats electorals tinguts en compte per a la composici贸 de la Mesa Negociadora.


El desordre arriba de l鈥 ordre, la covardia sorgeix del valor, la debilitat brolla de la for莽a.(Sun Tzu.- L鈥檃rt de la Guerra)

Cartell per imprimir

(Segueix)
918 lectures

26 Oct, 2010

COMUNICAT "SIGNATURA DEL NOU ACORD CONVENI 2010 - 2012 DE L'AJUNTAMENT DE LLEIDA"

UGT INFORM@

Fem un breu resum del nou Acord-Conveni 2010-2012 que, properament, estar脿 a la vostra disposici贸 a la Secci贸 Sindical de la UGT i al portal 脌gora:

Com ja us hav铆em explicat, tot all貌 que afecta a les retribucions ser脿 un document adjunt que tindr脿 efectes 1 d鈥檕ctubre i cada empleat/da coneixer脿 de manera personalitzada l鈥檌mport de les seves retribucions, tal com fixa l鈥橢BEP i el propi Acord-Conveni en el seu article 11.


Gr脿cies pel vostre recolzament i suport !


I per a qu猫 tingueu tota la informaci贸:

Ens preguntem: quin sentit t茅 interpretar, resoldre, vigilar, mediar, conciliar i aconseguir una efic脿cia pr脿ctica de l鈥橝cord i del Conveni si no s鈥檋a participat, de manera volunt脿ria i decidida democr脿ticament, suposem, en la seva negociaci贸?. I tamb茅 de manera volunt脿ria i expressa no s鈥檋a volgut signar?.

鈥淢anipular la informaci贸 茅s una manera de faltar a la veritat鈥

Secci贸 Sindical de la UGT de l鈥橝juntament de Lleida
Lleida, 26 d鈥檕ctubre de 2010

(Segueix)
946 lectures

24 Mai, 2010

RETALLADA I UNITAT SINDICAL A L'AJUNTAMENT DE LLEIDA

Fa莽ana de l'Ajuntament de Lleida i manifestaci贸 del dia 20 de maig de 2010, davant de la Subdelegaci贸 Provincial del Govern Central a Lleida

En contra d鈥檜nes mesures adoptades de forma unilateral pel govern de l鈥檈stat i que no respecten la negociaci贸 ni els acords que mitjan莽ant aquesta s鈥檋an anat assolint al llarg dels anys, es necess脿ria, m茅s que mai, una resposta conjunta i aix铆 es va plasmar la setmana passada en l鈥檃cord assolit entre les tres centrals sindicals majorit脿ries a la funci贸 p煤blica (CSIF, CCOO I UGT). Aquest acord plantejava unes accions a dur a terme de manera coordinada en el tot el territori espanyol i a m茅s convidava a sumar-s鈥檋i a la resta de sindicats. Fent aquest mateix exercici al nostre nivell, entenent doncs que cal que actuem conjuntament, doncs els/les treballadors/es als que representem es mereixen que no adoptem actituds individualistes, el dilluns dia 17 de maig, a proposta de la UGT, i despr茅s de consensuar-ho amb CSIF i CCOO, es convocava reuni贸 extraordin脿ria de la Junta de Personal, amb aquest tema com a 煤nic punt a l鈥檕rdre del dia i es tractava el mateix en la reuni贸 ordin脿ria del comit猫 d鈥檈mpresa, feta tamb茅 el dimecres.

Fruit d鈥檃questes reunions es va acordar per unanimitat fer un comunicat signat per totes les seccions sindicals, iniciar una recollida de signatures en contra de les mesures, tamb茅 amb la participaci贸 de tothom, i convocar al personal a la primera de les mobilitzacions convocades, la que es feia l鈥檈ndem脿 davant la subdelegaci贸 del Govern.

Com ja hem explicat, creiem que la situaci贸 茅s suficientment greu com per deixar de banda criteris exclusivament de rendibilitat publicit脿ria d鈥檜n sindicat i unir esfor莽os en la defensa de les persones a les que representem. Per貌 pel que sembla aquest no 茅s un criteri compartit per totes les parts implicades i tamb茅 de manera unilateral, sense possibilitats ni de parlar-ne, es convoca una assemblea per informar, en solitari, de les mesures en contra de les retallades.

Creiem que aquesta actuaci贸 no aporta cap valor positiu a la situaci贸 actual i evidencia el poc inter猫s i voluntat en la unitat sindical, que es demostra en accions concretes i no nom茅s parlant-ne, per貌, per respecte a tots/es, per no donar m茅s arguments als qui ens volen dividits i perqu猫 estem conven莽uts que no ens podem permetre les escletxes, no convocarem cap assemblea en solitari per informar-vos d鈥檃questes mesures, que s贸n prou conegudes per tots/es i que, com ja hem explicat, han estat consensuades a nivell estatal.

Aix貌 si, us emplacem a participar activament i de forma massiva en la recollida de signatures i en l鈥檃turada general del proper dia 8 de juny.

Nosaltres continuarem treballant per a qu猫 l鈥檃plicaci贸 del pre-acord de l鈥橝cord - Conveni pugui ser una realitat ben aviat.

Secci贸 Sindical de la UGT de l鈥橝juntament de Lleida

Lleida, 24 de maig de 2010

RETALLADA I UNITAT SINDICALdocument pdf per imprimir

(Segueix)
2099 lectures

26 Mar, 2010

UGT exigeix a la Consellera de Treball el manteniment de les escoles taller i cases d'oficis

En la reuni贸 al Parlament de Catalunya, Mar Serna es va reafirmar en els plans locals d'ocupaci贸 com a alternativa als actuals programes per a joves en risc d'exclusi贸 social, opci贸 que el nostre sindicat no comparteix

El 24 de mar莽 de 2010, en el marc de la concentracio de professionals i alumnes de les escoles taller, cases d'ofici i tallers d'ocupacio davant el Parlament de Catalunya per denunciar l'eliminacio d'aquests programes per part del Departament de Treball, representants del col.lectiu de treballadors i treballadores d'aquests programes, de la UGT de Catalunya i de l'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya es van reunir amb diferents grups parlamentaris (PSC-CpC, ICV, ERC i CiU) i amb la Consellera de Treball, Maria del Mar Serna Calvo .

En primer lloc, la UGT de Catalunya valora molt positivamente la nombrosa concentraci贸 de treballadors i treballadores d'escoles taller, cases d'ofici i tallers d'ocupacio i dels seus alumnes, que posa de manifest la greu preocupaci贸 de tots dos col路lectius davant la imminent desaparici贸 d'uns programes que combinen formaci贸 i treball i v茅nen funcionant amb 猫xit des de fa gaireb茅 20 anys. Programes que representen l'煤nica pol铆tica d'ocupaci贸 adre莽ada espec铆ficamente al col路lectiu de joves amb baix nivell d'estudis (escoles taller) o als majors de 45 anys (tallers d'ocupaci贸) i que han aconseguit uns excel路lents percentatges d'inserci贸 laboral i de retorn al sistema educatiu de moltes persones. Eliminar-los suposa deixar aquests col路lectius, ara tan greument afectats per la crisi i l'increment de l'atur, sense cap pol铆tica activa adaptada a les seves concretes necessitats.

En el transcurs de la reuni贸 mantinguda amb representats dels grups parlamentaris que donen suport al Govern, acompanyats de la consellera de Treball, Mar Serna, els representats del col路lectiu de treballadors i treballadores afectats i la UGT de Catalunya li han expressat el seu malestar per la situaci贸 actual i han reclamat el manteniment dels programes. La consellera es va mostrar partid脿ria d'explorar noves f贸rmules de programes mixtes de formaci贸 i treball adre莽ats a un major n煤mero de joves amb baix nivell formatiu, i amb un elevat component de formaci贸. Considera que aquesta f贸rmula i els plans locals d'ocupaci贸 s贸n una bona alternativa als actuals programes. Posterioment, la consellera va dialogar una estona amb les persones concentrades a l'entrada del Parlament.

Des de la UGT de Catalunya no podem compartir les valoracions de la consellera. Entenem que tot programa i tota pol铆tica d'ocupaci贸 茅s susceptible de ser revisada i millorada per adaptar-la als nous temps i a les noves necessitats de les persones i el mercat de treball. Ara b茅, en aquest moments ens trobem amb l'amena莽a real del tancament de tots tres programes d'aqu铆 a tres mesos i sense cap alternativa a discutir sobre la taula, ni per als usuaris ni per als professionals que els desenvolupen. Els plans locals d'ocupaci贸, per la seva curta durada (6 mesos), poques hores de formaci贸 aparellada i perfils dels seus usuaris, no representen cap alternativa als programes esmentats, que tenen objectius i destinataris diferents.

La consellera de Treball ha convocat per a aquest mateix mat铆 una reuni贸 extraordin脿ria de la Comissi贸 de seguiment de l'acord de mesures per a l'ocupaci贸 juvenil, per tal d'oferir explicacions sobre l'incompliment del propi acord, on hi ha assignat un pressupost de 50 milions d鈥檈uros per a les escoles taller, 4,5 milions d鈥檈uros per a les cases d'ofici i gaireb茅 3 milions d鈥檈uros per als tallers d'ocupacio, mentre que el Servei d'Ocupaci贸 de Catalunya afirma que l鈥檃ny 2010 no hi haur脿 convocat貌ria d鈥檃quests programes. La consellera donar脿 a con猫ixer una possible alternativa a les escoles taller en el transcurs d鈥檃quest reuni贸.

La UGT de Catalunya reclama una vegada m茅s al Departament de Treball i a la seva titular que reconsideri la decisi贸 de tancament dels programes, que formalment no ha estat comunicada als ajuntaments, que s贸n qui els gestionen, ni als seus treballadors i treballadores, ni als usuaris que hi participen, i que els mantingui igual que la resta de comunitats autonomes de l'Estat. Demanem que no es precaritzi encara m茅s la situaci贸 de joves i majors de 45 anys a partir d'una decisio err貌nia i mal enfocada, sense oferir cap alternativa que doni sortida als col路lectius usuaris d鈥檃questes pol铆tiques ni als seus professionals, ara per ara en situacio de clara indefensi贸.

(Segueix)
1034 lectures

22 Feb, 2010

23F Mobilitza鈥檛!!! contra la reforma de les pensions

Cridem a la mobilitzaci贸 contra el despla莽ament de l'edat legal de jubilitzaci贸 i en rebuig a la pol铆tica de retalls com mecanisme per lluitar contra la crisis econ貌mica.

UGT es marca com objectiu amb aquestes mobilitzacions que es produeixi una reconsideraci贸 en profunditat i que es torni al consens.

Considerem aquestes accions plenes de ra贸, justificades i proporcionades els fets, perqu猫 aix铆 no es pot plantejar ni el debat sobre el futur de les pensions en el nostre pa铆s ni la lluita contra la crisis econ貌mica.

Us cridem a una participaci贸 massiva

DEFENSA EL TEU FUTUR

Les propostes del Govern mereixen un rebuig rotund per ser regressives, insolid脿ries, equivocades i imprudents.

UGT ha assenyalat que el Govern ha enviat un missatge que agreuga la desconfian莽a i ha com猫s l'error d'abandonar com refer猫ncia el doble consens actual que suposa l'acord en vigor signat per sindicats, patronal i Govern i el Pacto de Toledo.

Podeu llegir el manifest conjunt de la UGT i CCOO en el seg眉ent enlla莽.

En defensa de les Pensions web federal de la UGT

Els sindicats criden a participar en les manifestacions contra la reforma de les pensions Els secretaris generals de la UGT i CCOO, Josep Maria 脕lvarez i Joan Carles Gallego, respectivament, han fet aquest dilluns una crida a la ciutadania per tal que surti al carrer i alci la seva veu per demostrar a l'Executiu central "que no est脿 disposada que la reforma de les pensions es faci a costa dels treballadors". "Crec que amb una resposta contundent de la ciutadania serem capa莽os de parar aquest proc茅s", ha afirmat Josep Maria 脕lvarez.



861 lectures

17 Set, 2009

0,3% la pujada del sou dels funcionaris, cl脿usula de revisi贸 salarial, taxa de reposici贸 i jubilaci贸 anticipada

Clica la imatge per visualtizar les declaracions de Julio Lacuerda, Secretari General de la FSP-UGT

Clica aquest enlla莽 per visualitzar les declaracions del Julio Lacuerda Castell贸, Secretari General de la FSP UGT

Els sindicats UGT, CCOO i CSIF donen per tancat amb el Govern l'acord que recull una pujada b脿sica sobre la massa retributiva per a 2010 del 0,3% per sota de la inflacci贸 prevista - del 0,7% / 0,8% -; i la garantia de la recuperaci贸 d'aquesta p猫rdua mitjant莽ant la "Cl脿usula de revisi贸 salarial" que per primera vegada tindran els empleats p煤blics al nostre pa铆s. Els desviaments entre la pujada salarial inicial i la inflacci贸 real de 2010 i 2011 es pagaran l'1 de gener de 2012: i l'ajust d'aquest 煤ltim any, l'1 de gener de 2013. Si l'economia es recupera abans o millor del que ha previst, les compensacions s'avan莽aran.

Aquest acord inclour脿 el "desenvolupament de l'Estatut B脿sic de l'Empleat P煤blic" i el pacte passar脿 a la Mesa General qu猫 participen tamb茅 les tres administracions (Central, Auton貌mica i Local). El text oficial ha d'estar tancat abans del 25 de setembre, divendres en qu猫 el Consell de Ministres abordar脿 el Pressupostos Generals de l'Estat per a 2010.

El "fons de pensions col路lectius" que gaudeixen els treballadors de l'Administraci贸 General de l'Estat (AGE), de diverses autonomies i d'alguns ajuntaments experimentarna un increment el 2010 del 0,3%. A l'any seg煤ent, la pujada ser脿 del 0,5% i el 2012, del 0,7%. Aquest augment global arribar脿 a l'1,5%.

A m茅s, el Govern i sindicats han assolit un acord concret per "delimitar en un 8% la taxa de temporalitat" en les administracions. Aix铆 mateix "s'elimina la taxa de reposici贸" - nombre de contractacions per cada sortida- en sectors b脿sics com sanitat, educaci贸, forces de seguretat i serveis socials, aquestes plantilles podr脿n incrementar-se.

L'aprovaci贸 en el termini de "12 mesos" de la normativa que permetr脿 als funcionaris acollir-se a la jubilaci贸 parcial.

pdfPer veure l'Esborrany de l'Acord Empleats P煤blics 2010-2012 clica aquest enlla莽 per baixar-te el document

(Segueix)
3327 lectures

8 Mai, 2009

L'INTENT DE MANIPULACI脫 DE CCOO DE LES ACTES PER NEGAR ELS ACORDS

ACTA.:RELACI脫 ESCRITA DEL SUCCE脧T, TRACTAT O ACORDAT EN UNA JUNTA (diccionari de la llengua espanyola / diccionari de la llegua catalana)

Hem vist com al路legant "la interpretaci贸" de les actes es volien aturar els acords de l'administraci贸 "PATRONAL"amb els sindicats.

En Mesa de la Gu脿rdia Urbana, ens ha estat passant druant un any sencer i tot per per que la patronal volia fer xantatge amb la reorganitzaci贸 de la la Gu脿rdia Urbana.

Al final el seny i un tercer/a va donar la ra贸 als sindicats, el que est脿 escrit S'HA DE RESPECTAR, i la reorganitzaci贸 tamb茅 s'ha dut a terme, cosa que demostra que negociant es poden assolir les postures m茅s separades.

Per貌 ara ens trobem amb un altre intent manipulaci贸 dels acords, i el que 茅s pitjor est脿 orquestrada per un SINDICAT.

En la Taula de la Gu脿rdia Urbana celebrada el dia 17 de mar莽 del present any, es va arribar a l'acord per totes les parts presents: LA CORPORACI脫, LA JEFATURA DE LA GU脌RDIA URBANA, UGT, CSI路F i CCOO, del sistema de redistribuci贸 d'efectius en les seccions de la Gu脿rdia Urbana, totes les parts van estar d'acord i cap d'elles va presentar, ni al路legar ni tan sols insinuar una altra forma diferent de fer-ho. Aix铆 consta en l'acta que es va fer de la reuni贸.

Tanmateix ara i passat m茅s de un mes d'aquesta reuni贸 un sindicat "CCOO", vol fer constar en aquesta acta manifestacions que en cap moment van dir "fent un clar intent de manipulaci贸 de la reuni贸", dient que s铆, per貌 que no, per貌 que no s茅.

Aquell dia, en aquella reuni贸 van dir S脥 i no van parlar de cap altre sistema, ja que se'ls hauria escoltat i almenys s'hauria discutit, i no va ser aix铆.

Aquest sindicat vol intentar manipular l'acta, per acontentar als seus afiliats, acontentar els que no s贸n, acontentar a l'administraci贸 ( primer dien s铆, als quinze dies dient que no signen, a la setmana varen signar, i ara volen modificar l'acta), si us plau siguem seriosos.

Senyors de l'Administraci贸 o de la "Patronal", siguem tamb茅 seriosos, aix貌 no 茅s un joc, a vost猫s els han votat els ciutadans, a nosaltres els/les treballadors/es, i tots ells per les dues parts el m铆nim que volem 茅s serietat.

CCOO, ha condicionat la signatura a posteriori amb l'intent de manipulaci贸 de l'acta?

M茅s informaci贸:



3263 lectures

21 Mar, 2009

Un jutjat reconeix el dret de disposar de vacances a l'any seg眉ent d'una incapacitat temporal

El titular del Jutjat social nombre 3 de Pamplona reconeix en una sent猫ncia el dret a gaudir les vacances a un treballador que en l'any precedent no les va poder disposar per trobar-se en situaci贸 d'incapacitat temporal.

脡s la primera sent猫ncia Navarresa que reconeix aquest dret i que ha aplicat els criteris de la recent sent猫ncia del Tribunal de Just铆cia de les Comunitats Europees del 20 de gener de 2009.

(Segueix)
3332 lectures

18 Mar, 2009

S'ARRIBA A UN ACORD DE REORGANITZACI脫 DE LA GU脌RDIA URBANA DE LLEIDA

En la reuni贸 de la Mesa de la Gu脿rdia Urbana de Lleida, celebrada el dia 17 de mar莽 de 2009, i ,despr茅s de mesos de negociaci贸, es va assolir un acord sobre la reorganitzaci贸 de la Gu脿rdia Urbana.

Aquest acord ha estat possible gr脿cies a la participaci贸 destacada i activa dels nostres delegats. L'Acord resta pendent de la ratificaci贸 per part de la Junta de Personal de l'Ajuntament de Lleida.

(Segueix)
1038 lectures

3 Mar, 2009

PER QU脠 TENEN TANTA PRESSA?

Resposta de la Secci贸 Sindical de la UGT de l'Ajuntament de Lleida a la nota informativa del sindicat CCOO sobre l'inici de la negociaci贸 del nou Acord - Conveni, fem les seg眉ents puntualitzacions:

(Segueix)
1018 lectures

2 Oct, 2008

NO els ho podem permetre!!!

La manera d鈥檃ctuar de l鈥檈mpresa est脿 generant conflicte social. No hi ha di脿leg ni inter猫s en complir els Acords signats.

Un exemple: es potencien les difer猫ncies entre treballadors que ocupen un mateix lloc de treball tornant a la situaci贸 que va ser resolta amb l鈥檃ctual Acord 鈥 Conveni 2006/2008.

Els interlocutors de l鈥檈mpresa actuen amb apatia, arbitrarietat i unilateralitat.

No els ho podem permetre!!!

Per aquest motiu i d鈥檃ltres 茅s molt important la vostra assist猫ncia a l鈥橝ssemblea del proper dijous, dia 9 d鈥檕ctubre de 2008.

Secci贸 Sindical de la UGT de l'Ajuntament de Lleida

(Segueix)
1370 lectures

23 Jul, 2008

LA JUSTICIA RECONEIX LA JUBILACI脫 PARCIAL D'UN FUNCIONARI

Un jutjat reconeix a un funcionari de la Diputaci贸 de C贸rdoba el seu dret a la jubilaci贸 parcial

Destaca que la seva petici贸 reuneix els requisits establerts en l'EBEP i en el R猫gim de la Seguretat Social


El Jutjat del Contenci贸s - Administratiu n煤mero 4 de C貌rdova en la seva set猫ncia 120/2008 de 24 de mar莽 de 2008, ha reconegut a un funcionari de la Diputaci贸 Provincial de C贸rdoba el seu dret a acollir-se a la jubilaci贸 parcial, despr茅s que el treballador vei茅s denegada la seva sol路licitud i recorregu茅s a aquest 貌rgan judicial.

En la sent猫ncia aquest tribunal assenyala que el demandant t茅 de dret a la jubilaci贸 parcial sol路licitada, "amb tots els efectes que d'aquest reconeixement es derivin en dret, havent d'haver-hi l'administraci贸 demandada i passar per aquesta resoluci贸 i disposar el necessari per a l'efectivitat de l'acordat".

El treballador va interposar el novembre de 2007 un recurs contenci贸s- administratiu contra una resoluci贸 de la Diputaci贸 Provincial de C貌rdova per la qual se li denegava la seva sol路licitud de jubilaci贸 parcial. El recurrent manifestava en el seu escrit que reunia tots els requisits establerts a l'article 67 de l'Estatut B脿sic de l'Empleat P煤blic (EBEP), relatiu a la jubilaci贸 parcial per als empleats p煤blics.

En els fonaments de dret de la resoluci贸 judicial se subratlla que l'EBEP introdueix amb car脿cter general la jubilaci贸 parcial com a nova modalitat de jubilaci贸 de l'empleat p煤blic i ho fa "sense establir la necessitat d'un desenvolupament reglamentari per a la seva efectivitat, exigint 煤nicament la sol路licitud de l'interessat i que aquest reuneixi els requisits i condicions establerts en el R猫gim de Seguretat Social que li sigui aplicable."

Igualment, el Jutjat del Contenci贸s - Administratiu destaca que, una vegada que l'Estatut de l'Empleat P煤blic ha entrat en vigor, "resulta d'aplicaci贸 total i immediata" i que la sol路licitud de jubilaci贸 parcial de l'interessat reunia els requisits i condicions establerts en el R猫gim de la Seguretat Social que li 茅s aplicable.

"I resulta obvi", destaca la resoluci贸 judicial, "que l'obligatorietat i vig猫ncia de l'esmentada norma no poden ser alterades o modificada per una instrucci贸 (en concret la instrucci贸 de 5-6-07 de la Secretaria General d'Administraci贸 P煤blica per a l'aplicaci贸 de l'Estatut B脿sic de l'Empleat P煤blic), els criteris del qual despleguen els seus efectes en l'esfera interna de l'Administraci贸 P煤blica, sense que constitueixin norma reglament脿ria ni vinculi als 貌rgans jurisdiccionals, no estant a m茅s, pel que sembla, publicada a cap butllet铆 oficial".

"En suma", assegura la sent猫ncia del tribunal, "l'obligatorietat de la norma, no condicionada a cap desenvolupament reglamentari - sense perjudici del qual puguin dictar-se posteriorment les oportunes normes de desenvolupament -, ha de ser complerta per l'Administraci贸, que ha de disposar el necessari per al reconeixement i efectivitat del dret del recurrent a la jubilaci贸 parcial que t茅 sol路licitada, la qual cosa comporta la necessitat d'estimar el recurs presentat".

(Segueix)
2379 lectures

21 Mai, 2008

NO A LES PRIVATITZACIONS MUNICIPALS

Fotos webs Ajuntament de Lleida i del Patronat de Turisme

Davant la not铆cia publicada a la premsa local* sobre l'externalitzaci贸 del manteniment de la xarxa d'enllumenat de la ciutat (serveis municipals d'electricitat) la Secci贸 Sindical de la UGT de l'Ajuntament de Lleida, REITEREM LA NOSTRA TOTAL OPOSICI脫 A QUALSEVOL MENA DE PRIVATITZACI脫 DELS SERVEIS P脷BLICS MUNICIPALS, i farem totes les accions necess脿ries per impedir-ho.

Aprofitem per preguntar p煤blicament a l'actual equip de govern:

Quins serveis seran els seg眉ents?

Secci贸 Sindical de la UGT de l'Ajuntament de Lleida

Enlla莽:

La Paeria encargar谩 a una empresa el mantenimiento de la red de alumbrado* La Ma帽ana. 21.05.2008

Pl脿nols i mapes generals de la ciutat de Lleida



1365 lectures

18 Mar, 2008

LA UGT RESPON A LES ACUSACIONS DE CCOO A LA GU脌RDIA URBANA DE LLEIDA

Caserna de la Gu脿rdia Urbana de Lleida (Ajuntament de Lleida)

Davant els diferents escrits fets pel Sindicat CCOO en els que per norma ataca i falta al respecte als representants sindicals de la UGT i per extensi贸 al propi sindicat, volem fer p煤blica la nostra opini贸:

En els seus escrits CCOO no solament expressa la seva visi贸 particular de com s鈥檋an de fer les coses (en l鈥檋ipot猫tic cas de que algun cop fessin alguna cosa) si no que es permeten donar-nos lli莽ons de comportament, d鈥檕rganitzaci贸, de manera de treballar, etc.

Es propi de radicals creure鈥檚 uns il路luminats en possessi贸 de la veritat absoluta.

La UGT som un sindicat democr脿tic, amb una llarga traject貌ria en aquest sentit i creiem ens els processos electorals on els /les treballadors/es expressen la seva opini贸 i voluntat valorant la feina feta.

Amb el resultat de les darreres eleccions sindicals assumim la responsabilitat de gestionar la confian莽a dipositada en nosaltres per la majoria de treballadors/es d鈥檃quest Ajuntament i aix铆 i tot, tenint la majoria de la qual ens acusen, sempre hem buscat f贸rmules per establir consensos en tots els temes relacionats amb la Gu脿rdia Urbana: per aix貌 es van fer modificacions en el sistema d鈥檈lecci贸 dels membres de la MESA DE LA GU脌RDIA URBANA amb la finalitat que tots els sindicats hi poguessin participar, posteriorment vam proposar la creaci贸 de la MESA D鈥橴NITAT SINDICAL.

Hem de recordar-li a CCOO que des de les darreres eleccions sindicals no han fet cap projecte ni proposta en cap de les meses esmentades, sent la seva 煤nica aportaci贸 el repartiment del 0鈥35% de la massa salarial de l鈥橝juntament entre els funcionaris dels grups A i B de m脿xim nivell.

A la UGT creiem que tots/es els/les treballadors/es tenen dret a expressar la seva opini贸 de la forma que consideren m茅s convenient, 脡S EL LLIURE I DEMOCR脌TIC EXERCICI DE LA LLIBERTAT D鈥橢XPRESSI脫, el qu猫 est脿 clar 茅s que aquest exercici no el practiquen els representants de CCOO doncs s鈥檃tribueixen la possessi贸 de la veritat absoluta, per aix貌 acaben el seu escrit amb un 鈥ESTA ES LA VERDAD Y AS脥 OS LA HEMOS CONTADO

Un exemple d鈥檃questa manca de pr脿ctica democr脿tica del representants de CCOO 茅s considerar als qui fan 煤s de la llibertat d鈥檈xpressi贸 com a 鈥淔UERZAS OSCURAS鈥

Els representants sindicals de la UGT a la Gu脿rdia Urbana, en poc temps de mandat i sent el primer cop que assumim personalment aquesta responsabilitat, ens hem bolcat en la nostra tasca, hem lluitat per millorar les condicions laborals dels/les nostres companys/es, a tall d鈥檈xemple:

- Modificaci贸 de la composici贸 de la Mesa de la Gu脿rdia Urbana per donar cabuda a tots els sindicats amb representaci贸 a la Gu脿rdia Urbana.

- Negociaci贸 de la distribuci贸 del 0鈥35% de la massa salarial que ha significat augmentar el nivell 5 de perillositat a aquells agents de la Gu脿rdia Urbana que no el tenien.

- Creaci贸 de la mesa d鈥檜nitat sindical de la Gu脿rdia Urbana.

- Elaboraci贸 d鈥檜n reglament d鈥檋ores i serveis extraordinaris.

- Negociaci贸 i acord pel pas del grup D al C a efectes econ貌mics (continuarem lluitant pels efectes administratius)

- Proposta i presentaci贸 del Reglament de segona activitat de la Gu脿rdia Urbana de Lleida.

- Dues propostes d鈥檈laboraci贸 d鈥檌niciatives legislatives, recollida pel Sindicat de Policia Local de Catalunya - UGT, una per for莽ar la Generalitat pel pas del D al C a tots els efectes i una altra per la jubilaci贸 anticipada als 60 anys..

- Proposta de modificaci贸 del sistema de Promoci贸 Interna del Reglament de la Gu脿rdia Urbana, per fer-lo m茅s senzill i no haver de fer ex脿mens.

- Creaci贸 d鈥檜n grup de treball per l鈥檈laboraci贸 d鈥檜n nou i m茅s modern Reglament Intern de la Guardia Urbana.

- Elaboraci贸 d鈥檜na iniciativa per a realitzar les vacances en dos per铆odes.

- Elaboraci贸 i presentaci贸 de diferents models de quadrants per les Seccions de Radio - Patrulla i Emissora a petici贸 dels agents implicats.

Totes les propostes han estat sempre presentades als altres sindicats (hem recollit els seus suggeriments, hem fet modificacions d鈥檃cord amb les seves peticions) abans de presentar-les a la Mesa de la Gu脿rdia Urbana i cap d鈥檈lles ha estat aprovada en aquell moment, sino en reunions posteriors, es per aix貌 que TOTES LES NOSTRES PROPOSTES HAN ESTAT, ESTAN I ESTARAN A LES MANS DE TOTS ELS SINDICATS DE LA GUARDIA URBANA ( AIX脪 SI QUE 脡S TRANSPAR脠NCIA).

脡S VERITAT A LA UGT EN DEDIQUEM A TREBALLAR I PRESENTAR PROPOSTES I NO ENS FA POR CONVOCAR ASSEMBLEES, AL CONTRARI QUE CCOO, QUE NO CONVOQUEN ASSEMBLEES PERQU脠 NO TENEN PROPOSTES NI PROJECTES.

La UGT entenem que la postura de CCOO a partir del moment que han fet p煤blic el seu escrit, 茅s no participar en res i votaran en contra de totes les propostes que farem des de la UGT, sempre i quan no fem les coses com ells volen, i que abandonen tots els f貌rums de debat de la Gu脿rdia Urbana, Mesa d鈥橴nitat Sindical i Mesa de la Gu脿rdia Urbana. Per contra UGT escoltar脿 i recolzar脿 les propostes, siguin de qui siguin, que benefici茂n al col路lectiu.

UGT NO ACCEPTA CAP IMPOSICI脫 NI XANTATGE I COM QUE NO TENIM INTENCI脫 DE TORNAR A LA PREHIST脪RIA NI PERDRE鈥橬S EN DEBATS EST脵PIDS QUE L鈥櫭歂IC QUE FAN ES DESVIAR L鈥橝TENCI脫 DELS PROBLEMES REALS, US ANUNCIEM QUE CONTINUAREM TREBALLANT PER A TOTA LA GUARDIA URBANA, ESCOLTANT, COM FINS ARA HEM FET, ELS SUGGERIMENTS I LES PROPOSTES QUE ENS FACIN ARRIBAR ELS COMPANYS.

En aquest sentit us anunciem que no contestarem cap altre escrit, nosaltres si que tenim altra feina.

BONA NIT I QUAN DESPERTEU JA SABEU ON ENS PODEU TROBAR.

Secci贸 Sindical de la UGT de l'Ajuntament de Lleida

(Segueix)
2108 lectures

7 Mar, 2008

EN MEM脪RIA DEL NOSTRE COMPANY DE SINDICAT,ISA脥AS CARRASCO, ASSASSINAT PER ETA

Assassins de raons, de vides,
que mai no tingueu rep貌s en cap dels vostres dies
i que en la mort us persegueixin les nostres mem貌ries*.

Llu铆s Llach*1977 (Campanades a morts)

Isa铆as Carrasco, afiliat de la UGT/>, mort defensant la democr脿cia el 7 de mar莽 de 2008.

Enlla莽os:

UGT condemna l'atemptat d'ETA contra un militant socialista a Euskadi

Blog de Francisco Garc铆a Cano

脷ltim ad茅u a l'exregidor socialista assassinat per ETA a Arrasate El Peri贸dico de Catalunya.8.03.2008

Franco va matar l'avi El Peri贸dico de Catalunya 9.03.2008

(Segueix)
1194 lectures

5 Mar, 2008

"INDEMNITZACI脫 DE PRIVACI脫 DE LLIBERTAT" AJUDA COMPENSAT脪RIA DE LA C脌RREGA FISCAL DECLARADA, CONSISTENT EN EL 15% DE L'IMPORT DECLARAT EN RENDA

IMPORTANT

El termini finalitza el 15 d'abril de 2008

El passat dia 13 d'octubre de 2007, BOE/246 i la correcci贸 BOE/253 de 23 d'octubre de 2007, s'ha publicat l'Ordre del Ministeri d'Hisenda per la qual es disposa que fins al 15 d'abril de 2008 podr脿 sol路licitar-se l'Ajuda Compensat貌ria de la c脿rrega fiscal declarada pel Decret 288/2000 Indemnitzaci贸 de Privaci贸 de Llibertat, pagada fins el 31 de desembre de 2005, per la Generalitat de Catalunya, consistent en el 15% de l'import declarat en la renda.

La sol路licitud de cobrament del 15% de l'import de la Indemnitzaci贸, declarada en renda, ha de presentar-se en el Ministeri d'Hisenda - Classes passives- pel propi interessat que la cobrament o b茅 pels seus hereus en cas d'haver mort (v铆dua, fills o hereu testamentari). La quantia de l'Ajuda del citat 15% ja est脿 legislada com exempta de l'IRPF.

Documentaci贸 necess脿ria per a realitzar la sol路licitud:

1. Fotoc貌pia del DNI del sol路licitant.

2. C貌pia de la resoluci贸 de concessi贸 de la indemnitzaci贸.

3. Declaraci贸 de la Renda en la qual va declarar l'import cobrat d'indemnitzaci贸 o b茅 liquidaci贸 practicada per l'Administraci贸 si, inicialment, no la incloc en la Declaraci贸.

4. Mort qui va cobrar la Indemnitzaci贸, els seus hereus haurien de presentar tamb茅 el certificat de defunci贸 i certificaci贸 de parentiu de l'actual sol路licitant (matrimoni per a la v铆dua o b茅 literal del naixement en cas de fill.

(Segueix)
2021 lectures

5 Feb, 2008

ESCOLES BRESSOL, QUINS CRITERIS HI PRIMEN?

Institut Municipal d'Educaci贸 de Lleida

COM SUCCEIX en molts 脿mbits de la nostra vida (legislatiu, politic, social, cultural....), sovint acostumem a tenir la sensaci贸 que, les persones que tenen la resposabilitat de fer pol铆tiques actives vers la ciutadania, no arriben a establir el punt de conexi贸 amb la realitat suficient i necessari per poder abordar els problemes, no tan sols cercant solucions temporals ( i a la fi, enganyoses) que pugui portar a pensar que al rerafons existeixin, no se sap quins, interessos pol铆tics i econ貌mics, sin贸 que busquin i trobin unes respostes 煤tils, reals, duradores, transparents i necess脿ries.

Aix貌 茅s el que passa amb el tema de les escoles bressol. S'est脿 produint un enrariment en les din脿miques dels diferents grups municipals que de vegades no deixa de sorprende.Per exemple, en el cas de de les declaraci贸ns del regidor Camats, es pot interpretar que aquesta hist貌ria li vingui de nou, quan sent elll mateix regidor responsable de l'脿rea ja va impulsar accions (val a dir que amb el posicionament en contra del nostre sindicat de serveis p煤blics representa a la Paeria, per utilitzar la f贸rmula dels fets consumats en l'adjudicaci贸 de modificacions de les realcions de llocs de treball) per encabir increments retributius i l'establiment de figures que ara ell mateix discuteix (tothom som presoner dels nostres fets i les nostres paraules). Aquest enrariment, alhora, es trasllada de forma inevitable a les realcions entre gestors i el personal que hi treballa, entre d'altres coses perqu猫 el contacte amb la realitat difereix substacialment de la percepci贸 i el coneixement tant dels uns com dels altres. I 茅s que per veure i viure la realitat cal ser-hi treballar-hi cada dia. D'aquesta manera saps quins s贸n els problemes amb qu猫 et pots trobar en el quefer diari.

Diguem que els mesures adpotades per l'Institut Municipal d'Educaci贸 per tal de fer front a l'augment de nens i nenes susceptibles d'utilitzar les escoles bressol de Lleida es resumeixen en el fet d'augmentar el nombre d'usuaris de cada escola brerssol. Tamb猫 diuen que 茅s una mesura temporal que nom茅s durar脿 mentre acaben les obres de la nova escola bressol.

L'experi猫ncia ens demostra que quan acabi la construcci贸 de la nova escola bressol, a la resta d'aquestes no es reduir脿 la r脿tio perqu猫 hauran sorgit d'altres problemes, imprevistos de dar-rera hroa o d'altres aspectes que no havien contemplat, com per exemple el fet que l'escola bressol que es fa no 茅s a tots els barris.

Evidentment, a l'augmentar la r脿tio a les escoles bressol se soluciona el problema de moltes fam铆lies que d'altra manera no podrien fer 煤s d'aquest servei municipal. Aquesta mesura tamb茅 contempla l'augment de personal necessari per tal de complir la llei, pel que fa als m铆nims exigits. El que passa 茅s que no nom茅s amb aquestes mesures s'aconsegueix el manteniment dels est脿ndards de qualitat de qu猫 en l'actualitat gaudeixen les nostres escoles bressol municipal, sin贸 que, segons com s'articuli, un servei p煤blic municipal con el nostre, envejat i reconegut "de portes enfora", com 茅s el cas, pot veure minvat "de portes endins", la qualitat de qu猫 actualment gaudeix. I 茅s que els c脿nons d'equitat, equanimitat, ponderaci贸 i just铆ca natural no s'aconsegueix incrementat r脿tio i dient que s'augmentar脿 tants professionals (que no vol dir no donar resposta a les necessitats creixents de la ciutadania), sin贸 adequant els recursos existents humans (segur que insuficients), materials, d'infraestructura, a aquesta necessitat, sempre tenint en compte la funci贸 social a qu猫 es destina: suport a les fam铆lies (en principi, les que m茅s ho necessiten), no oblidem, en una etapa b脿sica del desenvolupament individual, per貌 tamb茅 social, del futur ciutad脿. Em pregunto si ens podem permetre el luxe d'estableir discussions est猫rils sobre una q眉esti贸 tan important i contar hist貌ries d'inf脿ncia . Perqu猫 si 茅s aix铆, tots en tenim, d'hist貌ries. I entre hist貌ria i hist貌ria podem perdre la batalla d'iniciar amb avantatge, en el nou ciutad脿, la construcci贸 del mecanisme de cohesi贸 social m茅s potent que existeix: la constituci贸 de mecanisme de cohesi贸 social m茅s potent que existeix: la constituci贸 de Lleida com a ciutat educadora. Senzillament, crec que no ens podem permetre aquest luxe.

Una altra q眉esti贸 que cal tenir present. Estem disposats, com a ciutat, com a representats dels ciutadans, a no fer casus bellii d'un tema tan transcendent i rellevant com aquest? Estem tots d'acrd en termes generals, que davant d'una situaci贸 existeix un gran ventall de possibles solucions? I el que 茅s m茅s important fins on estem disposats a arribar per realment millorar, el que ja de per si 茅s bo, com 茅s, i repeteixo, el servei municipal de les escoles bressol de la nostra ciutat?

La Federaci贸 de Serveis P煤bliccs de la UGT est脿 conven莽uda que una decisi贸 presa sense tenir en compte cert par脿metres comporta pagar un preu massa elevat, desmesurat, injust i innecessari, per la seva rellv脿ncia i sobre qui recau (el futur ciutad脿 en desenvolupament) i que cal cercar solucions, parlades, consensuades, "des del despatx i des la trinxera", per no reduir o, fins i tot, perdre la qualitat i l'atenci贸 personalitzada a qu猫 ens tenen acostumats les mestres i t猫cnics superiors d'educaci贸 infantil de les escoles bressol de Lleida.

Solucions s铆, per貌 no a qualsevol preu.

Pep Gonz谩lez

Secretari General de la Federaci贸 de Serveis P煤blics de la UGT de Lleida

*El sindicalista Pep Gonz谩lez critica en aquest article la siutaci贸 que viuen les escoles bressol de Lleida que, segons apunta, s贸n insuficientes per a les necessitats de la poblaci贸. Aix铆, diu que les mesures adoptades per l'Institut Municipal d'Educaci贸 per fer front a l'augment de nens susceptibles d'utilitzar el servei es resumeixen a augmentar els usuaris per escola. Diari Segre*, p脿g 8 "Tribuna d'Opini贸" dissabte, 2 de febrer de 2008

Articles:

Com volem que siguin les escoles bressols municipals de Lleida? article d'opini贸 publicat en els mitjants locals de comunicaci贸(Bondia, Diari Segre) de la Secci贸 Sindical de la UGT de l'Ajuntament de Lleida



1624 lectures

28 Gen, 2008

Com volem que siguin les escoles bressol municipals de Lleida ?

Per qu猫 escoles bressol a la ciutat avui?

Potser caldria recordar la hist貌ria ben coneguda per molts de vosaltres, aquell esfor莽 conjunt per endegar un servei municipal arrelat als barris de la Ciutat. Cal doncs recordar i valorar tot el que s'ha anat aconseguit i millorant any rere any. Ha estat un esfor莽 conjunt dels educadors/es que amb molta il路lusi贸 i dedicaci贸 han anat donant aquest bon nom a aquest servei municipal tot i els inconvenients i dificultats que s'han anat trobant en el seu cam铆 que no han estat pocs. A part de la manca de reconeixement social de la tasca realitzada s'afegeixen les dificultats que molts cops comporten els canvis en la Pol铆tica Educativa Municipal. Volem espatllar tot all貌 que ens ha costat tant d'aconseguir? Per quin motiu es vol espatllar all貌 que ha costat tant d'esfor莽? Si la societat demana l'ampliaci贸 de places de quina manera s'ha de fer? Posant m茅s nens/es a les escoles existents o b茅 obrint-ne de noves? Quin futur constru茂m pels petits ciutadans de la ciutat? Volem un futur millor o pitjor del que tenim actualment?

Com volem que siguin les escoles bressol municipals de LLeida?

Volem que siguin ESCOLES BRESSOL DE QUALITAT.

Atendre als infants i a les seves fam铆lies de manera individualitzada, poder resoldre els conflictes que es deriven de la socialitzaci贸, atendre correctament a les seves necessitats b脿siques, ser una m脿 que els indiqui el cam铆 que els ajudi a desenvolupar-se com a persones cada cop m茅s aut貌nomes per aprendre a : parlar, discutir, endevinar, riure,compartir, caminar, c贸rrer, escoltar, cantar, ballar, ..... Tot aix貌, es pot aconseguir en un clima de calma, acollidor, ric i tolerant. No en un ambient de crispaci贸, nervis i rigidesa.

Ens preguntem si 茅s tasca de l'escola bressol conciliar la vida familiar i laboral de les fam铆lies o b茅 potser 茅s tasca de les empreses i l'Administraci贸 adequar els horaris dels seus treballadors per a que puguin atendre les seves fam铆lies?

En quin moment ens trobem ? La normativa vigent 茅s el Decret 282/2006 per貌 anteriorment hi havia el Decret 353/2000 i abans el RD 1004/1991 i sempre s'ha optat per no anar mai a m脿xims en quant a nombre de nens/es per aula ni a m铆nims en quan a professionals, tot cercant complir la normativa amb uns valors de qualitat i equitat.

Per tal que la darrera proposta de la Regidoria d'Educaci贸 no provoqui una disminuci贸 de la qualitat en les escoles bressol Municipals, ni cre茂 difer猫ncies qualitatives i quantitatives entre cadascuna cal la implicaci贸 i la col路laboraci贸 dels que tenen el poder de prendre decisions d'aquest tipus en la Regidoria d'Educaci贸 de la ciutat de Lleida. Aix铆 potser, podrem aconseguir que cada cop m茅s fam铆lies puguin explicar que han gaudit d'un SERVEI EDUCATIU DE QUALITAT.

Secci贸 Sindical de la UGT de l'Ajuntament de Lleida

(Segueix)
1320 lectures

8 Nov, 2007

ASSEMBLEA INFORMATIVA PER LA NO APLICACI脫 DEL 0,35%

Com a conseq眉猫ncia de la NO APLICACI脫 del 0.35% per part de l'empresa, tot i haver estat aprovat pel Ple de l'Ajuntament de Lleida del mes d'abril de 2007,us convoquem a l'Assemblea General de Treballadors/es el dia 14 de novembre de 2007 a les 13 hores a l'IMAC,Sala "Alfred Perenya" per informar-vos de la situaci贸 actual i de les accions que la Secci贸 Sindical de la UGT est脿 preparant al respecte.
Esperem la vostra assist猫ncia.
Secci贸 Sindical de la UGT
Cartell de l'Assemblea Informativa del 0,35%
Reculls de premsa:
Malestar laboral a la Paeria al no pagar-se una pujada aprovada Diari Segre. 9 de novembre de 2007.
Enlla莽os:
ACORD DE L'APLICACI脫 DEL FONS ADDICIONAL DEL 0,35% ANUAL DE LA MASSA SALARIAL ESTABLERTA EN LA DISPOSICI脫 ADDICIONAL SEGONA DEL VIGENT ACORD DE CONDICIONS LABORALS
(Segueix)
1188 lectures

25 Set, 2007

L'HABITATGE ACCESSIBLE - II

imatges EMU

Reprenent l'escrit que era encara prou laxa, per a refor莽ar-lo des del seu propi teixit, aix铆, permeteu-me el seg眉ent poema com a pr猫via, on possiblement, ens pot ajudar a endinsar-nos en l'escenari mes complert de les mancances, les mes transcendentals, l'habitatge.

"La nostra estirp 茅s de titans. Ho dic

sense cap perjudici.

Penseu, si no, en la gent que, dia rere dia

sofreix, estima, mor,

aquella trista i oblidada gent

que cada tarda menja el mateix plat,

poc amanit, de tendresa,

que disposa nom茅s de dues cambres

per enyorar els camins,

que es sap irremediablement ven莽uda

pel dest铆

i que, aix貌 no obstant,

engendra infants

i creix en els infants

i 茅s poderosa i dol莽a com un arbre,

com un gran arbre dens i vigor贸s

que cada primavera treu florida.

La nostra estirp, ben cert, 茅s de titans."

Ho dic sense cap prejudici.

Miquel Mart铆 i Pol

(Segueix)
1767 lectures

31 Jul, 2007

L'Acci贸 Social est脿 exempta de tributaci贸

En la p脿gina web del federal de la FSP-UGT i en la web del Sector Generalitat FSP-UGT de Catalunya/> trobem una not铆cia molt interessant per a tots els treballadors i les treballadores. Les ajudes d'Acci贸 Social ( Fons Social) no computen per a l'IRPF i per tant les quantitats retingudes per aquest concepte deuen ser retornades per l'Ag猫ncia Tribut脿ria, s'acompanya model de reclamaci贸 per a aquesta circumst脿ncia.

En enlla莽 anterior que us duu a la citada p脿gina, us podeu descarregar el model de reclamaci贸.

En concret, les quantitats reclamables s贸n aquelles destinades al tractament o restabliment de la salut*, per als conceptes d'ulleres, lents de contacte, pr貌tesis dental, ortod貌ncia, psic貌leg, etc..., perqu猫 s'ent茅n que no pot apreciar -se una aflu猫ncia de riquesa, ja que aquestes ajudes solament persegueixen el citat tractament o restabliment de la salut.

El document de consulta a l'Ag猫ncia Tribut脿ria tamb茅 es pot visitar, al final del model, hi ha 7 documents en PDF.

*Fa refer猫ncia a les retencions indegudes efectuades per l'Ajuntament de Lleida FAS (Fons d'Acci贸 Social) als treballadors i les treballadores, que afecten a tots els ajuts per despeses m猫diques no cobertes per la Seguretat Social incloses en el nostre Acord - Conveni 2006 - 2008 i els anteriors: Acord - Conveni 2003 - 2004 i Acord - Conveni 1999 - 2001.

NOTA INFORMATIVA

3 d'agost de 2007

En relaci贸 amb la reclamaci贸 de la devoluci贸 de retencions indegudes sobre els ajuts del FAS dels anys 2003, 2004, 2005 i 2006

La import脿ncia de reclamar la devoluci贸 no deriva nom茅s del fet que es retornin uns pocs euros indegudament retinguts (conforme a l'establert en l'article 32.2 de la Llei/> 58/2003, de 17 de desembre), sin贸 que comporta la constataci贸 que determinats ajuts del FAS no estan ni estaven subjectes a l鈥橧RPF i, per tant, que no s鈥檋avien d鈥檌ncloure en les declaracions d鈥檃quest impost. Per aquest motiu, en determinats casos pot haver passat que en exercicis fiscals anteriors, les quanties del FAS (Fons d鈥橝cci贸 Social) indegudament incorporades a la renda gravada per l鈥橧RPF hagin provocat l鈥檃plicaci贸 d鈥檜n tipus impositiu superior i per tant el pagament d鈥檜na quantia superior de l鈥檌mpost, ja que l鈥檌mpost 茅s progressiu.

Es pot reclamar la devoluci贸 de les retencions indegudes i, en el seu cas, de la difer猫ncia entre el que es va pagar d鈥橧RPF i el que s鈥檋auria hagut de pagar de no haver incl貌s el FAS (Fons d鈥橝cci贸 Social) en la renda, pel que fa a quatre exercicis anteriors.

La Hisenda Estatal/> 茅s l鈥橝dministraci贸 en mat猫ria d鈥橧RPF i ser脿 aquesta a qui s鈥檋auran d鈥檃dre莽ar les reclamacions al respecte, mitjan莽ant la presentaci贸 (ho podeu fer a l鈥橝dministraci贸 d鈥橦isenda en qu猫 presenteu habitualment la declaraci贸 d鈥橧RPF, d鈥檜na petici贸 de declaraci贸 paral路lela d鈥橧RPF per a cada exercici que es demani revisar, aportant l鈥檃creditaci贸 que ha lliurar l鈥橝juntament de Lleida sobre les retencions efectuades per FAS (Fons d鈥橝cci贸 Social) des de l鈥檃ny 2003 fins al 2006 si heu rebut la ajuda cada any.

Tingueu en compte que Hisenda procedir脿 a revisar les dades fiscals de l鈥檈xercici en q眉esti贸 ( com si torn茅ssiu a presentar la declaraci贸) per verificar l鈥檈xist猫ncia d鈥檃lguna difer猫ncia favorable al reclamant, per la qual cosa heu de valorar cas per cas, ateses les vostres circumst脿ncies fiscals personals, si us conv茅 instar aquest proc茅s. Qualsevol altre dubte que tingueu, us el podran resoldre a l鈥橝dministraci贸 d鈥橦isenda a la qual us adreceu.

Secretaria d'Acci贸 Sindical de la UGT de l'Ajuntament de Lleida

    Informaci贸 actualitzada el 8 d'agost de 2007

(Segueix)
2787 lectures

31 Jul, 2007

PRESTACI脫 ECON脪MICA 2.500鈧 PER NAIXEMENT O ADOPCI脫

www.gifanimados.com

El Consell de Ministres,va aprovar el passat 15 de juliol, el Projecte de Llei que regula la prestaci贸 econ貌mica de 2.500 euros per naixement o adopci贸. Es beneficiaran de la mesura, amb car脿cter retroactiu, totes les fam铆lies que hagin tingut un fill, natural o adoptat, des de les zero hores del 3 de juliol des d'ara.

La nova norma modificar脿 la Llei de l'Impost sobre les persones F铆siques i la Llei General de la Seguretat Social, i tindr脿, per tant, efectes retroactius, sigui el que sigui la data de la seva entrada en vigor.

El Govern ha sol路licitat la tramitaci贸 parlament脿ria del projecte pel procediment d'urg猫ncia, amb l'objectiu que la nova llei entre en vigor al novembre i sigui possible comen莽ar a cobrar al desembre d'aquest any 2007.

D'aquesta prestaci贸 tamb茅 es podran beneficiar les fam铆lies que des de la mateixa data hagin adoptat un fill o filla. En cas de part m煤ltiple, la quantitat de 2.500 euros es multiplicar脿 pel nombre de fills.

Afectar脿 a tots els espanyols i als residents en situaci贸 legal a Espanya, i es pot sol路licitar des del passat dia 15 de juliol.

L'impr猫s per a sol路licitar la citada prestaci贸 estar脿 disponible en les oficines de l'Ag猫ncia Tribut脿ria i la Tresoreria General de la Seguretat Social i poden descarregar-se ja dels anteriors enlla莽os.

La prestaci贸 se suma a qualsevol altra que es percebi. Per exemple, mant茅 la prestaci贸 de 1.200 euros anuals a les mares que treballen fora de casa i tenen nens menors de tres anys. Quan neixi o adoptin al seu fill, cobraran els 2.500 euros i en els anys seg眉ents, fins que el nen compleixi tres anys, percebran la xifra anual de 1.200 euros. L'ajuda s'articular脿, previsiblement, mitjan莽ant una deducci贸 fiscal l'abonament de la qual ho avan莽a l'Estat, el mateix sistema amb el qual es paga actualment l'ajuda de 100 euros.

S'han habilitat dos tel猫fons d'informaci贸: 900 166 565 (Seguretat Social) i 901 121 224 (Ag猫ncia Tribut脿ria)

(Segueix)
1458 lectures

23 Jul, 2007

JUBILACI脫 ANTICIPADA I PARCIAL DELS EMPLEATS P脷BLICS

"Un pas endavant i dos enrere" la nostra secci贸 sindical de la UGT de l'Ajuntament de Lleida, vol manifestar la "gran alegria i coher猫ncia per informar-vos" de l'actitud de la direcci贸 de la Confederaci贸 de CCOO per incomplir i obstaculitzar el desenvolupament de la jubilaci贸 anticipada i parcial en les Administracions P煤bliques.

COMUNICAT DE LA FSP DE CATALUNYA

La incoher猫ncia de la Confederaci贸 de CCOO un greu obstacle per al desenvolupament de la jubilaci贸 anticipada i parcial en les Administracions P煤bliques.

El sindicat de Fidalgo (CCOO) ha incomplit un acord que permetria la jubilaci贸 anticipada i parcial als empleats p煤blics. El Govern i la Confederaci贸 de CCOO es van negar a alterar el pacte sobre la Seguretat Social.

Per tant, i degut a les expectatives que aquesta modalitat de jubilaci贸 ha generat en els 煤ltims mesos per a molts empleats p煤blics us informem que la reforma de la Seguretat Social endarrereix la proposta pactada "sine die".

UGT consideren intolerable i incoherent la negativa de la Confedereci贸 CCOO a que la jubilaci贸 anticipada i parcial dels funcionaris pugui incloure's a la Llei de Mesures de Reforma de la Seguretat Social que actualment s'est脿 tramitant a les Corts Espanyoles.

UGT continuarem defensant i exigint per coher猫ncia, serietat i responsabilitat l'extensi贸 al conjunt dels empleats p煤blics de les diferents modalitats de jubilaci贸 existents al sector privat amb les modificacions legislatives oportunes.

Barcelona, 18 de juliol de 2007

FEDERACI脫 DE SERVEIS P脷BLICS DE CATALUNYA

<a href="http://www.blogalaxia.com/tags/tags" rel="tag">tags</a>

(Segueix)
3116 lectures

10 Jul, 2007

La Generalitat i l'Ag猫ncia de Salut P煤blica de Barcelona presenten el primer protocol per fer front a la lipoatr貌fia semicircular.ACTUALITZAT 16.07.07

Els departaments de Treball i Salut, junt amb l'Ag猫ncia de Salut P煤blica de Barcelona (ASPB) han presentat el primer protocol d'actuaci贸 per fer front a la lipoatr貌afia semicircular. Aquest protocol ha de servir per a qu猫 tant els metges del treball i els t猫cnics de les m煤tues i els serveis de prevenci贸 propis o aliens de les empreses s脿piguen com actuar en cas de detectar aquesta malaltia entre els seus treballadors.

El protocol tamb茅 cont茅 indicacions per evitar els factors de risc que es vinculen a l'aparici贸 de la lipoatr貌fia semicircular. Aquesta 茅s una lesi贸 reversible i lleu, que consisteix en una atr貌fia visible i/o palpable del teixit adip贸s, que normalment ocasiona una p猫rdua de continu茂tat de la pell 鈥損er enfonsament d'extensi贸 reduida-.

Normalment la lipoatr貌fia apareix a zones com la cuixa, i ocasionalment tamb茅 l'avantbra莽, els malucs o l'abdomen. La lipoatr貌fia semicircular es d贸na majorit脿riament entre les dones amb un percentage del 87,18% dels casos comunicats.

(Segueix)
2800 lectures

6 Jul, 2007

OFERTA P脷BLICA D'OCUPACI脫 DE L'AJUNTAMENT DE LLEIDA 2007

Anunci de l'Ajuntament de Lleida "sobre aprovaci贸 de l'oferta p煤blica d'ocupaci贸" publicat al DOGC, n煤mero. 4920 - 06.07.2007.

La Junta de Govern Local reunida en data 27 de mar莽 de 2007 va aprovar l'oferta p煤blica d'ocupaci贸 per a l'any 2007 i en sessi贸 de data 8 de maig de 2007 l'Oferta P煤blica de l'Institut Municipal de treball "Salvador Segui", les quals s'adjunten a aquest anunci com a Annex per ser inserides al DOGC, als efectes del que disposen l'article 285 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el text ref贸s de la Lleid municipal i de r猫gin local de Catalunya i l'article 57 del Decret 214/90 de 30 juliol, per qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

Enlla莽os:

(Segueix)
2991 lectures

29 Jun, 2007

N'HI HA QUE MENGEN A PART

Des de la Secci贸 Sindical de la UGT de l鈥橝juntament de Lleida, felicitem als integrants del nou cartip脿s municipal, per la rapidesa en calcular la p猫rdua de poder adquisitiu dels darrers anys, que casualment no coincideix amb la dels/les treballadors/es.

De tota manera ens agradaria que aquesta celeritat es fes extensiva a tot el personal de la casa, recordeu que per aconseguir que es reconegu茅s a l鈥檃cord- conveni la p猫rdua de poder adquisitiu es va necessitar un any i mig de negociaci贸 (no pas per culpa nostra).

Suposem que l'aplicaci贸 no podr脿 fer-se tant r脿pidament, per una simple regla de tres: si per calcular i aplicar l'1 de la massa salarial al complement espec铆fic es necessiten 7 mesos, per aplicar el 7% ..... quan es necessitar脿?

(Segueix)
3783 lectures

26 Jun, 2007

TOTA LA INFORMACI脫 SOBRE "L'ESTATUT B脌SIC DE LA FUNCI脫 P脷BLICA"

ESTATUT B脌SIC DE L'EMPLEAT P脷BLIC

Actualitzat 23.07.2007

Documentaci贸 de l'Estatut , enlla莽os, esquemes i modificacions legals dels texts afectats per l'entrada en vigor de EBEP el dia 14 de maig de 2007.

Enlla莽os d'inter茅s:

Documents:

(Segueix)
3677 lectures

21 Jun, 2007

Que 茅s el s铆ndrome de la Lipoatr貌fia Semicircular (LS) relacionat amb els edificis? DOSSIER ACTUALITZAT

DOSSIER

Aquest Dossier l'actualitzarem de forma peri貌dica per a qu猫 pugueu dispossar de la m脿xima informaci贸 possible de la Lipoatr貌fia Semicircular (LS) amb reculls de premsa, documents i enlla莽os (actualitzat 04.06.07)

Aquesta malaltia no 茅s greu i 茅s f脿cilment reversible simplement suprimint les seves causes, i es manifesta mitjan莽ant la p猫rdua de teixit adip贸s de les cuixes. Malgrat ser indolora, no 茅s alguna cosa gens agradable. Aquesta malaltia provoca la atrofia de teixit fi gras subcutani adip贸s, principalment en la part davantera de les cuixes i ve provocada pel contacte, entre altres elements, amb determinats camps electromagn猫tics i per la manca d'humitat. Es tracta d'una malaltia molt rara de la qual nom茅s es t茅 una refer猫ncia llunyana: un cas semblat en unes oficines belgues fa m茅s d'una d猫cada i a Catalunya en la seu central de l'edifici de la Caixa de l'Av. Diagonal (La Caixa ha confirmat que 104 dels seus treballadors la pateixen), la nova seu central de Gas Natural (on uns 150 dels seus m茅s de 1.000 treballadors s'han vist afectats per aquesta patologia) 6.05.2007

Edifiic Pal.las de l'Ajuntament de Lleida

Foto:Herm铆nia Sirvent

* En aquest edifici ja s'han detectat 5 casos

El nom d'aquesta malaltia 茅s lipoatr貌fia semicircular (LS) arxiu PDF i la seva causa 茅s la s铆ndrome de l'edifici malalt. s铆ndrome del edificio enfermo

(Segueix)
4860 lectures

30 Mai, 2007

L'HABITATGE ACCESSIBLE - I

EMU

imatges EMU

El ventall de possibilitats de les modalitats de l鈥檋abitatge es del tot variada.

L鈥檋abitatge lliure (aquell que es comercialitza en el lliure mercat) ha estat un fenomen constant en el mon immobiliari, experimentant una coneguda evoluci贸 en la seva demanda des del 1998 fins el 2006.

(Segueix)
1598 lectures

22 Mai, 2007

CURSOS DE FORMACI脫 ORGANITZATS PER LA SECCI脫 SINDICAL DE LA UGT

NOUS CURSOS DE FORMACI脫 QUE GESTIONEM CONJUNTAMENT AQUEST AJUNTAMENT I LA SECCI脫 SINDICAL DE LA UGT.
- CURS "TRACTAMENT DE LA IMATGE: C脌MARA DIGITAL I PHOTOSHOP"
- CURS "NOVA NORMATIVA D'ELECTRICITAT"
EL PER脥ODE D'INSCRIPCI脫 PER A AQUESTS CURSOS SER脌 FINS EL 5 DE JUNY
(Segueix)
1951 lectures

15 Mai, 2007

ACORD DE L'APLICACI脫 DEL FONS ADDICIONAL DEL 0,35% ANUAL DE LA MASSA SALARIAL ESTABLERTA EN LA DISPOSICI脫 ADDICIONAL SEGONA DEL VIGENT ACORD DE CONDICIONS LABORALS

Conforme a la "Disposici贸 Addicional 2a de l'Acord de funcionaris i del Conveni del personal Laboral de l'Ajuntament de Lleida per a l'1/01/2006 al 31/12/2008, es crea un fons addicional pels anys 2006, 2007 i 2008 del 0,35% anual de la massa salarial dels respectius anys anteriors, per a promocions, tant verticals com horitzontals de tots els grups, aix铆 com per a revisions del cat脿leg. Aix铆 mateix es crea una Comissi贸 espec铆fica creada a l'efecte que es reunir脿 per a consensuar el nombre de llocs de treball que s'han de promocionar anualment i el percentatge destinat a la revisi贸 del cat脿leg"

Aquesta Comissi贸 Espec铆fica est脿 composada per representants de la Corporaci贸 i els diferents membres que representen l'actual mapa sindical de l'Ajuntament de Lleida.


Despr茅s de diferents reunions d'aquesta Comissi贸, i una vegada estudiades a fons cada una de les diferents propostes efectuades tant per part de la Corporaci贸 com per part dels sindicats, i at猫s que s'ha arribat a un acord per unanimitat*.

* Tamany de la lletra NO 脡S UN ERRADA. Per a aquells que avui diuen blanc i dem脿 negre...... i al cap d'un mes que 2+2 = 33

(Segueix)
1634 lectures

15 Mai, 2007

ACORD DE L'APLICACI脫 DEL FONS ADDICIONAL DEL 0,35% PERSONAL DE LA GU脌RDIA URBANA

COMPLEMENTS DE DESTI
1. L'increment del complement de dest铆 en cap cas ser脿 absorvit per qualsevol altre complement dels existents en les taules retributives.

Els efectes econ貌mics seran a partir del 1 de setembre del 2007:
Grup C: Tots els grups C que tinguin un nivell de C.D. 19 augmentaran aquest nivell al 20

.3. Els efectes econ貌mics seran a partir del 1 de gener del 2008:

Grup C: Tots els grups C que tinguin un nivell de C.D. 20 augmentaran aquest nivell al 21.

CAT脌LEG:

Els efectes econ貌mics seran a partir del 1 de setembre del 2007.


Grup D (Auxiliar-Operador d'Emissora) augmentar脿 del nivell 5 al 6.

Grup D (responsable manteniment vehicles Gu脿rdia Urbana) augmentar脿 del nivell 5 de cat脿leg al 6.

Grup D ( Auxiliars Administratius adscrits a la Gu脿rdia Urbana) augmentaran el nivell de perillositat del 2 al 3.

Grup D (Agents Vigil脿ncia d'Edificis) Augment del nivell de perillositat del 4 al 5.

Grup D (Caporal de la G.U.). Augment del nivell de perillositat del 4 al 5

Important:

La promoci贸 especial de la Gu脿rdia Urbana del Grup D al C a l'any 2008 va apart de la l'Acord del 0.35%

Article 37. Promoci贸 especial de integraci贸 del grup D al C

L'Ajuntament es compromet a realitzar un torn especial de promocion interna del grup D al C per auxiliars administratius, inspectors auxiliars i agents de la gu脿rdia urbana. El proc茅s es dur脿 a terme entre el 2006 i el 2007 amb efectes econ貌mics l'1 de gener de 2008, atesa la legalitat vigent.

(Segueix)
1397 lectures

14 Mai, 2007

VISITA REALITZADA EN EL DIA D'AVUI PER LA INSPECCI脫 DE TREBALL A L'EDIFICI DE SANT FRANCESC

L' Inspector de Treball Sr. Fernando Cort茅s, acompanyat amb el Cap del Servei de Riscos Laborals, el Cap de la Unitat T猫cnica Riscos Laborals, el Cap U.O. de Manteniment d'Edificis, i els delegats de prevenci贸 de la Junta de Personal, Rafael Criado i Lluelles ( UGT) i Josep Romero Arias ( UGT ) ha realitzat visita a l'Edifici Sant Francesc. Aquesta inspecci贸 s'ha realitzat per motiu de la den煤ncia formulada pel delegat de prevenci贸, Josep Romero Arias, en data 16.04.2007 a la Inspecci贸 Provincial de Treball de Lleida, amb n煤mero de registre d'entrada 25/5039518/07.

(Segueix)
1407 lectures

8 Mai, 2007

El combat sindical des d'un bloc

Les not铆cies del delegat

maig 2007

e-sindicalisme

El combat sindical des d'un bloc

A la blocosfera sindical podem trobar alguns exemples de blocs de seccions sindicals que els fan servir per fer un combat sindical i comunicar els conflictes laborals que tenen amb la direcci贸 de l'empresa. Posarem un parell d'exemples de blocs sindicals que es dediquen precisament a fer combat sindical a la xarxa:

http://www.sindicalista.org/blog/ugt_ajuntament_de_lleida/

En aquest bloc informen de l'Acord - Conveni, lluiten per salaris superiors als 1.000. euros mensuals i donen informaci贸 de les seves eleccions sindicals.

www.sindicalista.org/blog/seccion_sindical_ugt_corte_ingles_diagonal

En el marc del combat sindical que mant茅 la secci贸 sindical de la UGT a el Corte Ingles, el bloc l'estan fent servir per donar a con猫ixer aquesta lluita, per mantenir i reproduir els comunicats de premsa, pressionar l'empresa, etc. Integrat en l'estrat猫gia global de la secci贸 sindical, aquest bloc 茅s un maldecap per als directius del centre comercial.

(Segueix)
1276 lectures

7 Mai, 2007

PER UNS SOUS DIGNES

Resposta de la Secci贸 Sindical de la UGT de l'Ajuntament de Lleida a les declaracions realitzades per Joan Sim贸, President de la Confederaci贸 d'Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), Maria Rosa Eritja, Presidenta de la Federaci贸 de Comer莽 (FECOM) i Juan Antonio Serrano, President de la Federaci贸 d'Hosteleria.

LABORAL REPERCUSSIONS DE L'INCREMENT DE RETRIBUCIONS A EMPLEATS MUNICIPALS.

Critiquen que la Paeria vegi exemplar apujar sous amb diners p煤blics.

Empresaris, hostalers i comerciants opinen que "els paguem tots". Diari Segre, dimecres 25 d'abril de 2007, p脿g 8

(Segueix)
1882 lectures

6 Mai, 2007

ASSEMBLEA INFORMATIVA DE L'ACORD DEL 0.35%

ASSEMBLEA INFORMATIVA

Treballadors i treballadores acollits a l'Acord-Conveni 2006 - 2008

DIA: Dimarts, 15 de maig de 2007

HORA: 13:00 hores

LLOC: Sala "Alfred Perenya" de l'IMAC

ORDRE DEL DIA:

  1. Explicaci贸 de l'acord del 0.35%
  2. Torn obert de paraules.


1138 lectures

27 Abr, 2007

FINS QUAN ABUSAREU DE LA PACI脠NCIA DELS TREBALLADORS/ES?

En relaci贸 a l'aplicaci贸 del fons addiccional del 0,35% de la massa salarial dels anys 2005, 2006 i 2007, sobre el que el es va arribar a un acord entre la corporaci贸, totes les seccions sindicals (UGT, CSI-CSIF, USTEC-STEs, CCOO) i el grup de treballadors TOTS PAERIA i que ampliava el pre-acord amb la UGT amb l'inclusi贸 de propostes d'aquests quatre, i a la vista del darrer comunicat subscrit per: CSI-CSIF, USTEC-STEs i TOTS PAERIA,

(Segueix)
1857 lectures

16 Abr, 2007

Lleida inicia la campanya 'Posa't a 1.000 euros"

Lleida 茅s una de les zones de l'Estat on els sous s贸n m茅s baixos. Amb motiu d'un estudi realitzat amb aquest motiu, s'ha posat en marxa la campanya "Posa't a 1.000 euros"per a que cap conveni sigui signat per sota d'aquesta xifra.

A continuaci贸 podeu veure les declaracions de la Secretaria general del sindicat a Terres de Lleida, Rosa Palau.

Per visionar video clica l'enlla莽 Videobloc de la UGT de Catalunya:

TN Comarques-TV3 16.04.2007

Desc脿rrega / Tamany 2,23 Mb.

(Segueix)
1268 lectures