Parlem clar
 Bloc de la secretĂ ria general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

27 Oct, 2011

Lideratge de futur

La UGT Terres de Lleida va organitzar a finals del mes passat una Jornada al Palau de Congressos de Lleida, “La Llotja”, amb el títol “Lideratge de Futur”, on es va debatre sobre la necessitat de promoure l’aparició de nous líders des de tots els camps, persones amb carisma i vàlua que ajudin a marcar un rumb per planificar una societat millor.

L’acte va aplegar més de 300 persones i per primera vegada vàrem aconseguir implicar al global de la ciutadania, inclosa la part empresarial, en una de les nostres iniciatives.


La Jornada va ser seguida per dirigents de la UGT, afiliats i afiliades, delegats i delegades, representants de les Cambres de Comerç de la demarcació, de la Universitat, d’institucions de la ciutat, diputats i diputades al Parlament i al Congrés, d’entitats socials i econòmiques i de col.legis professionals.

Els ponents convidats per la UGT Terres de Lleida van ser el president del Consell Social de la Universitat de Lleida (UdL), l’empresari Ramon Roca; l’advocada Magda Oranich; la gerent de l’Institut Català d’Oncologia, Candela Calle; el president del comité d’empresa de la SEAT, Matías Carnero, i la vicepresidenta primera del Congrés dels Diputats, Tere Cunillera. Les converses debat van estar moderats per la periodista i gestora cultura Carme Polo.

L’Alcalde de Lleida, Àngel Ros, va ser l’encarregat de procedir a la inauguració de l’acte, i va llençar el desig de què aquest segle XXI suposi una massiva incorporació de la dona al món del lideratge, tenint en compte que en aquest segle passat s’ha aconseguit que la dona accedís al món del treball en ple dret.

Tots els ponents van reflexionar sobre la necessitat de lideratges, però també van exposar que es necessita la col.laboració de tothom per sortir d’aquesta situació de crisi.

L’empresari Ramon Roca va assenyalar que els líders que hauran d’emergir hauran de tenir autoestima en ells mateixos i amb la gent, sinceritat, respecte a les opinions dels altres, equilibri emocional, ser receptius i comunicatius.

Per la seva banda, l’advocada Magda Oranich va fer una crida a recuperar la confiança i a cercar aspectes positius, amb l’ajuda de líders i de la societat en general.

El president del comité d’empresa de la SEAT, Matías Carnero, va defensar lideratges sindicals amb Universitats fortes, una clara aposta per l’educació i l’innovació i un canvi del model productiu.

La gerent de l’Institut Català d’Oncologia, la doctora Candela Calle, va considerar que l’intel.ligència emocional serà imprescindible per a ser un bon líder i va reclamar lideratges des de l’oportunitat i amb visió de futur.

Finalment, la Vicepresidenta primera del Congrés dels Diputats, Tere Cunillera, va resumir que un líder ha de tenir coherència, legitimitat i constància, a més de tenir un projecte clar. Cunillera va defensar societats amb solidaritat, diàleg i lideratge.

La Secretària General de la UGT Terres de Lleida, Rosa Palau, va ser l’encarregada de cloure l’acte i va animar a treballar en la línia per aconseguir formar als líders de la nova era, amb visió de futur, persones que comprenen als altres, íntegres, autèntiques, genuïnes, coherents i sensibles, amb talent, entusiastes, amb bons sentiments i que dediquin molt del seu temps a pensar en el futur, en el més immediat i en el més llunyà.


962 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink